Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dončičs: "Es nekad nespēlētu "Barcelona" rindās"

Andrejs Siliņš

Dončičs: "Es nekad nespēlētu "Barcelona" rindās"
Luka Dončičs. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" latviešu uzbrucēja Kristapa Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs norādījis, ka nevar sevi iedomāties spēlējam "Barcelona" rindās.

"Es nekad nepievienotos "Barcelona", nekad. Madride ir mana ģimene," sarunā ar spāņu mediju as.com sacīja Dončičs, kurš pirms NBA pārstāvēja Barselonas niknāko konkurenti Madrides "Real". Spānijas karaliskajam klubam Dončičs pievienojās 13 gadu vecumā un uzreiz bija viens no vadošajiem spēlētājiem pie trīs gadu vecākiem puišiem "Real" U16 komandā.

"Man pietrūkst viss [no Madrides], īpaši komandas biedri," atzina Dončičs, kurš "Real" pirmajā komandā debitēja 16 gadu vecumā, kļūstot par jaunāko spēlētāju kluba vēsturē un trešo jaunāko ACB līgā. Nākamajā sezonā Dončičs jau tika pie vidēji vairāk nekā desmit minūtēm Eirolīgā, bet vēl pēc gada jau bija stabila pamatvērtība. 18 gadu vecumā Dončičs kļuva par Eirolīgas čempionu, sezonas MVP un "Final Four" MVP.

Ceturtdien Eirolīgas mačā savā starpā tikās "Real" un Barcelona", un Dončičs esot skatījies daļu spēles. "Redzēju otro puslaiku. Piecēlos nedaudz agrāk, lai redzētu spēli. Vienmēr gribu, lai uzvarētu Madride. Uzskatu, ka "Real" pelnīja uzvarēt," sacīja Luka, kura bijusī komanda arī izcīnīja uzvaru (86:76).

"Real" un "Barca" spēle notika ceturtdienas vakarā pēc Eiropas laika, bet dažas stundas vēlāk "Mavericks" aizvadīja spēli Ņujorkā pret "Knicks", Ņujorkas līdzjutēji pamatīgi izsvilpa Kristapu Porziņģi, bet ko līdzīgu dažas stundas iepriekš piedzīvoja "Barcelona" uzbrucējs Nikola Mirotičs, kurš saņēma Madrides līdzjutēju ūjināšanu.

"Domāju, ka viņš ar to rēķinājās jau iepriekš. Tas bija tikai normāli. Viņš ne tikai spēlēja Madrides "Real", bet "Real" viņu arī izaudzināja," Dončičs atzina, ka līdzjutēju rīcība Madridē viņu nav pārsteigusi. Arī Mirotičs savulaik jau ļoti agri pārcēlās uz Madridi, 14 gadu vecumā pievienojoties "Real" sistēmai. Melnkalnietis gāja vēl tālāk, pieņemot Spānijas pilsonību un pārstāvot Spānijas izlasi.

Par izlasēm runājot, Dončičs apliecināja, ka plāno pārstāvēt Slovēnijas izlasi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Kvalifikācijas turnīru grupu izloze paredzēta 27. novembrī.

Izmantotie resursi:
https://as.com/baloncesto/2019/11/1...

  -2 [+] [-]

, 2019-11-17 16:28, pirms 4 gadiem
Who cares
Slēpts komentārs: evil11

  +2 [+] [-]

, 2019-11-17 17:19, pirms 4 gadiem
Talants.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-17 21:28, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Kāpēc par citu NBA komandu spēlētājiem nav rakstu par viņu viedokļim par kādu beisbola maču utt?
Tev visus rakstus nav obligāti jālasa!