Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" uzvaru sērija apraujas Kazaņā – zaudējums bullīšos pret čempioniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" uzvaru sērija apraujas Kazaņā – zaudējums bullīšos pret čempioniem
Uvis Balinskis un Artjoms Lukojanovs. Foto: ak-bars.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" neizdevās izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas, jo izbraukumā ar 1:2 bullīšos tika atzīts Kazaņas "Ak Bars" pārākums. Miķelis Rēdlihs izvirzīja rīdziniekus vadībā, bet arī mājiniekiem izdevās realizēt vairākumu.

Trīs spēļu izbraukuma noslēdzošajā mačā Rīgas "Dinamo" nevarēja palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Līnuss Videls, kuram ir neliels savainojums. Traumai nevajadzētu traucēt atgriezties ierindā jau nākamajā mačā – trešdien Rīgā viesosies Podoļskas "Vityaz".

Abas komandas spēli sāka augstā tempā, un pirmajās piecās ar pusi minūtēs bija tikai viena tiesneša svilpe. Joņošana turpinājās, un šāds hokejs bija parocīgāks Kazaņas "Ak Bars", kam piederēja teritoriālais pārsvars. Taču Timurs Biļalovs duelī pret savu bijušo komandu demonstrēja teicamu sniegumu, vairākas reizes tiekot galā ar metieniem no pašas vārtu priekšas.

Pirmās trešdaļas vidū rīdziniekiem bija iespēja iedzelt pretuzbrukumā –, spēlējot mazākumā, vienatnē pret mājinieku vārtsargu aizskrēja Emīls Ģēģeris, bet viņa mestā ripa atdūrās pret vārtu stabu. Tā nebija pēdējā reize, kad "Ak Bars" talkā nāca veiksme, jo pašās trešdaļas beigās pēc Artjoma Aļajeva metiena no zilās līnijas un rikošeta ripa atdūrās pret pārliktni.

Pārtraukums nepiebremzēja hokejistus, jo arī otrajā trešdaļā bija vairāki nogriežņi, kuros varēja aizmirst, ka hokejā vispār iespējamas pauzes. Uzbrukuma viļņi vēlās te vienā, te otrā virzienā, taču abi vārtsargi – Biļalovs un Vladislavs Podjapoļskis – bija labākie spēlētāji laukumā. Biļalovs glāba pēc Mihaila Gluhova un Alekseja Potapova metieniem no pašas vārtu priekšas, bet Podjapoļskis palīdzēja mājiniekiem izturēt mazākumu, kura laikā "Dinamo" izveidoja vairākas labas iespējas.

42. minūtē vārtu konstrukcijas izturību pārbaudīja arī "Ak Bars" uzbrucējs Staņislavs Galijevs, kurš apslidoja Biļalova cietoksni un centās trāpīt tuvajā stūrī. Pēcāk vairākumā pa stabu trāpīja Metjū Majone, bet viņa bēdas ātri pazuda – Rīgas "Dinamo" realizēja to pašu vairākumu un panāca 1:0. Uvis Balinskis saņēma piespēli no Miķeļa Rēdliha un nogādāja ripu atpakaļ. Ar Rēdliha pirmo metienu galā tika Rēdlihs, bet atkārtotais metiens izspraucās starp Podjapoļska kājsargiem.

Tomēr prieki ilga tikai nepilnas trīs minūtes – arī Kazaņas "Ak Bars" izmantoja vairākumu, panākot 1:1. Jirži Sekāčs pa kreiso malu ielauzās zonā un tika līdz vārtu priekšai. Arī viņa pirmo metienu atvairīja Biļalovs, bet čehs tika pie atkārtotas iespējas. Tiesneši devās skatīties atkārtojumu, jo metiena brīdī tika izgrūsti vārti, taču viņu verdikts bija labvēlīgs mājiniekiem.

Uzvarētāju neizdevās noskaidrot nedz pamatlaikā, nedz pagarinājumā, kurā liels pārsvars piederēja "Ak Bars". Rīdziniekiem bija nepieciešamas trīs minūtes, lai pirmo reizi sasniegtu pretinieku zonu. Bullīšos meistarīgāki bija laukuma saimnieki – "Dinamo" neiemeta nevienu no pieciem, kamēr Sekāčam izdevās pārspēt Biļalovu ar metienu devītniekā.

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis); Uvis Balinskis – Kristaps Sotnieks, Nerijus Ališausks - Artjoms Aļajevs, Dmitrijs Šuļeņins – Metjū Majone, Sergejs Gimajevs; Koltons Gilīss – Brendons Makmilans – Kevins Klārks, Emīls Ģēģeris – Andris Džeriņš – Gints Meija, Lauris Dārziņš - Matiass Mitinens - Miķelis Rēdlihs, Rihards Marenis – Daniels Bērziņš - Franks Razgals, Vitālijs Pavlovs.

Kazaņas "Ak Bars" – Rīgas "Dinamo" 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)

Vārti: 47:52 Rēdlihs (Balinskis, vair.) 0:1, 50:28 Sekāčs (Postma, Landers, vair.) 1:1, 65:00 Sekāčs 2:1
Soda minūtes: 10:8
Metieni: 29:20
Vārtsargi: Vladislavs Podjapoļskis - Timurs Biļalovs

1 2 51 komentārs

 +15 [+] [-]

, 2018-11-17 18:38, pirms 5 gadiem
viss ir okey malači punkts arī ir punkts un pietam pret Akbars 5 no 6 punktiem uzdevums izpildīs ļoti labi..Dinamo ir uz viļņa ! Sarauj

  +6 [+] [-]

, 2018-11-17 18:41, pirms 5 gadiem
Ankipāna izvēle bullīšos pilnīgi tizla...

  +2 [+] [-]

, 2018-11-17 18:41, pirms 5 gadiem
Nožēlojami bullīši

  +8 [+] [-]

, 2018-11-17 18:41, pirms 5 gadiem
Nākamā obligāti jāņem un tad jau viss būs labi

  +6 [+] [-]

, 2018-11-17 18:43, pirms 5 gadiem
spēle super,cīņasspars un atdeve 100%,eh ja vēl būtu meistarība iemest golus vispār būtu zvērā..bullīšos vairs nebija spēka un emocijas bija izsīkušas,tomēr otrā spēle pagarinājumā..visa komanda super malači un vārtsargs zvērā..

     [+] [-]

, 2018-11-17 18:45, pirms 5 gadiem
Makleins rakstīja: Ankipāna izvēle bullīšos pilnīgi tizla...
es domāju ,ka Meiju sūta ,tapēc ,ka neviens nezina ko no viņa sagaidit jo video jau pēta kā met buļus līderi,vienīgi viņam ir koka rokas un izņemot metienu neko citu nemāk..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2018-11-17 18:50, pirms 5 gadiem
Ar Redliha pirmo metienu gala tika Redlihs... Nu autors dod!
Ja par temu - neskatoties uz zaudejumu, demonstrejam tiri labu sniegumu. Un runa nav par sodienas speli vien. Bullisi ir bullisi, tur nu vai nu ir vai nu nav, soreiz nav... Bet nu nekas - punktini tabula krajas, ari sodien 1 piekrajas klat un tas ir labi.
Tagad veiksmigu atgriesanos majas, visiem labi nosvinet valsts svetkus un pec lai uzvaras un punkti krajas tikpat labi!

  -2 [+] [-]

, 2018-11-17 18:50, pirms 5 gadiem
Ehh. Pret ko nākamā spēle? Dinamo mūsu varoņi. Tas krievu vartsargs ir parliecinoši labaks pargudlevski

  -3 [+] [-]

, 2018-11-17 18:52, pirms 5 gadiem
Gudis ir čalpas limenī. Uz hk liepāja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-11-17 19:01, pirms 5 gadiem
Cepuri nost gan spēlētāju, gan treneru priekšā. Vienīgā pretenzija pret pēdējo izvēli bullīšos... Tik lēnu slidojot ir ļoooooooooti grūti iemest bullīti - Džera ir lielisks un meistarīgs hokejists komandas spēlē, bet viņš nav Ņiživijs, Dārziņņš vai Daugaviņš, kuri ir tik indivudāli tehniski, lai iemestu šos "lēnos" izgājienus (Pretenzija ir tāpēc, ka Džera tā dara praktiski vienmēr un pieņemu, ka Ankipāns zin to )... Bet kopumā par izbraukumu var ielikt gandrīz 10, bet lai ir 9, atstājot vietu izaugsmei.
P.s. Tās epizodes, kad tiesneši šur tur piesvilpj vai paklusē pretinieku labā liecina par to, ka atkal no Dinamo visi sāk baidīties, kā pirms 5-7 gadiem... Ļoti cerīgi pagaidām šī sezona izskatās!!!

  +5 [+] [-]

, 2018-11-17 19:04, pirms 5 gadiem
jau 5. spēle ar pts

  +3 [+] [-]

, 2018-11-17 19:04, pirms 5 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2018-11-17 19:05, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: es domāju ,ka Meiju sūta ,tapēc ,ka neviens nezina ko no viņa sagaidit jo video jau pēta kā met buļus līderi,vienīgi viņam ir koka rokas un izņemot metienu neko citu nemāk..
Nu neaizmirsti to, ka Ginča meta praktiski visu pagājušās sezonas otro pusi, un pilnīgi droši gribu teikt, ka pretinieki bija viņu pētījuši, jo zināja, ka viņš vienmēr no ūsām met, tādēļ arī vārtsargs tik tālu izbrauca... Žēl, ka Meijam nepietika aukstasinības, lai par to sodītu un apspēlētu varotčiku.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-17 19:11, pirms 5 gadiem
izlaist Meiju uz pēcspēles metieniem vien jau parāda, ka ar treneru kolektīvu kaut kas nav kārtībā... Dārziņš vēl ok, bet visu pārējo bija jāuztic leģiem.. kur Mītinens vai McMillans? Džeriņš arī garām variants

  -1 [+] [-]

, 2018-11-17 19:12, pirms 5 gadiem
B.T.W. Tuvāko divu nedēļu laikā parādīsies raksts, ka DR pārtrauc līgumsaistības ar Dzaneti. Šonakt nosapņoju

  +3 [+] [-]

, 2018-11-17 19:13, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Cepuri nost gan spēlētāju, gan treneru priekšā. Vienīgā pretenzija pret pēdējo izvēli bullīšos... Tik lēnu slidojot ir ļoooooooooti grūti iemest bullīti - Džera ir lielisks un meistarīgs hokejists komandas spēlē, bet viņš nav Ņiživijs, Dārziņņš vai Daugaviņš, kuri ir tik indivudāli tehniski, lai iemestu šos "lēnos" izgājienus (Pretenzija ir tāpēc, ka Džera tā dara praktiski vienmēr un pieņemu, ka Ankipāns zin to )... Bet kopumā par izbraukumu var ielikt gandrīz 10, bet lai ir 9, atstājot vietu izaugsmei.
P.s. Tās epizodes, kad tiesneši šur tur piesvilpj vai paklusē pretinieku labā liecina par to, ka atkal no Dinamo visi sāk baidīties, kā pirms 5-7 gadiem... Ļoti cerīgi pagaidām šī sezona izskatās!!!
Ja tā ņem, tad tieši uz bulīšiem šobrīd ir pašvaka izvēle. Nav vairs Ņiživija, Rēdlihs buļļos ir paredzams kā tas, ka vakarā rietēs saule, nav Saulieša, kas lai cik tizls nebūtu spēles laikā, buļļus prata, nespēlēja Videls, Dzierkals, kas bullīsos varētu būt labs ir Liepājā. Izvelējās riskēt uz pieredzi - Džera, Meija. Es būtu viņu vietā devis Ģēģerim un Mītinenam. Būtu sanācis metiens Dārziņam, Klārkam vai Majonem un neviens nesūdzētos.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-17 19:15, pirms 5 gadiem
Molodčiki Dinamieši! Produktīva izbraukuma ģēre!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-17 19:15, pirms 5 gadiem
Starp citu kopš kura laika komandā ir jauns spēlētājs - Franks Razgals?
"Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis); Uvis Balinskis – Kristaps Sotnieks, Nerijus Ališausks - Artjoms Aļajevs, Dmitrijs Šuļeņins – Metjū Majone, Sergejs Gimajevs; Koltons Gilīss – Brendons Makmilans – Kevins Klārks, Emīls Ģēģeris – Andris Džeriņš – Gints Meija, Lauris Dārziņš - Matiass Mitinens - Miķelis Rēdlihs, Rihards Marenis – Daniels Bērziņš - Franks Razgals, Vitālijs Pavlovs."

  +3 [+] [-]

, 2018-11-17 19:16, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Molodčiki Dinamieši! Produktīva izbraukuma ģēre!
Man šķita, ka par ģērēm tu sauc uzvaras. Šis tā kā bija zaudējums.
Slēpts komentārs: pernambucano

  +2 [+] [-]

, 2018-11-17 19:25, pirms 5 gadiem
Vajadzēja dot Balinskim mest!

     [+] [-]

, 2018-11-17 19:27, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Zaudējums izbraukumā pret superklubu pēcspēles metienos ir pielīdzināms ģērei.
Šis jau izklausās pēc attaisnojumiem. Zaudējums paliek zaudējums. Zaudējumu var novērtēt, teikt, ka spēle ir laba, bet pielīdzināt uzvarai nevajadzētu. Un starp citu šogad Kazaņa ne tuvu nerāda supersniegumu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-11-17 19:35, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Visai rets gadījums pēdējo četru -piecu gadu laikā rakstā par Dinamo, proti, komentāros nav heiteru un viss praktiski ir par tēmu
Un tad ieradās Bruvers, kurš to visu sabojāja, jo pirmkārt pats ierakstīja ne p tēmu, otrkart, pats paprovocē uz kašķi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-17 19:44, pirms 5 gadiem
Ar Rēdliha pirmo metienu galā tika Rēdlihs, bet atkārtotais metiens izspraucās starp Podjapoļska kājsargiem

Kā to saprast?????

Cik tie Rēdlihi un kurās komandās???

     [+] [-]

, 2018-11-17 19:44, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja tā ņem, tad tieši uz bulīšiem šobrīd ir pašvaka izvēle. Nav vairs Ņiživija, Rēdlihs buļļos ir paredzams kā tas, ka vakarā rietēs saule, nav Saulieša, kas lai cik tizls nebūtu spēles laikā, buļļus prata, nespēlēja Videls, Dzierkals, kas bullīsos varētu būt labs ir Liepājā. Izvelējās riskēt uz pieredzi - Džera, Meija. Es būtu viņu vietā devis Ģēģerim un Mītinenam. Būtu sanācis metiens Dārziņam, Klārkam vai Majonem un neviens nesūdzētos.
Klārkam, by the way, sanāca, manuprāt - vnk vārtsargs nepazaudēja nūju... Patiesībā, ļoti riskants bullītis, jo no tāda leņķa... Šādu viņš iemeta pret Toros pirmajā vasaras spēlē - bija jau smuki, bet...Es liktu Mitinenu, laikam uz pēdējo...

  +2 [+] [-]

, 2018-11-17 19:47, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Cepuri nost gan spēlētāju, gan treneru priekšā. Vienīgā pretenzija pret pēdējo izvēli bullīšos... Tik lēnu slidojot ir ļoooooooooti grūti iemest bullīti - Džera ir lielisks un meistarīgs hokejists komandas spēlē, bet viņš nav Ņiživijs, Dārziņņš vai Daugaviņš, kuri ir tik indivudāli tehniski, lai iemestu šos "lēnos" izgājienus (Pretenzija ir tāpēc, ka Džera tā dara praktiski vienmēr un pieņemu, ka Ankipāns zin to )... Bet kopumā par izbraukumu var ielikt gandrīz 10, bet lai ir 9, atstājot vietu izaugsmei.
P.s. Tās epizodes, kad tiesneši šur tur piesvilpj vai paklusē pretinieku labā liecina par to, ka atkal no Dinamo visi sāk baidīties, kā pirms 5-7 gadiem... Ļoti cerīgi pagaidām šī sezona izskatās!!!
TJ Oshie...nu ļoti lēni ieslidojas bullīšos, bet ir viens no labākiem NHL

  +1 [+] [-]

, 2018-11-17 19:50, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja tā ņem, tad tieši uz bulīšiem šobrīd ir pašvaka izvēle. Nav vairs Ņiživija, Rēdlihs buļļos ir paredzams kā tas, ka vakarā rietēs saule, nav Saulieša, kas lai cik tizls nebūtu spēles laikā, buļļus prata, nespēlēja Videls, Dzierkals, kas bullīsos varētu būt labs ir Liepājā. Izvelējās riskēt uz pieredzi - Džera, Meija. Es būtu viņu vietā devis Ģēģerim un Mītinenam. Būtu sanācis metiens Dārziņam, Klārkam vai Majonem un neviens nesūdzētos.
Patiesībā jau mēs esam drusku izlaisti, jo vinmēr mums bijuši tādi veči, kas gandrīz vienmēr iemet. Patiesībā tādi, kā Niživijs, Dārziņš ir diezgan unikāli vispār Hokejā, ne tikai Latvijā...

     [+] [-]

, 2018-11-17 19:56, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Šis jau izklausās pēc attaisnojumiem. Zaudējums paliek zaudējums. Zaudējumu var novērtēt, teikt, ka spēle ir laba, bet pielīdzināt uzvarai nevajadzētu. Un starp citu šogad Kazaņa ne tuvu nerāda supersniegumu...
Jāpiezīmē gan, ka tādu īstu supersniegumu viņi ir demonstrējuši, kad viņiem bija Zinovjevs, Zaripovs, Morozovs (kurus bija bauda skatīties, kā tagad Umarks, Hartikainens, Kempainens)bet viņi ir tāda īsta play off komanda... Bet punkts Kazaņā vai pat patiesībā parādītais sniegums šo zaudējumu padara diezgan "saldu"...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-17 20:02, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Jāpiezīmē gan, ka tādu īstu supersniegumu viņi ir demonstrējuši, kad viņiem bija Zinovjevs, Zaripovs, Morozovs (kurus bija bauda skatīties, kā tagad Umarks, Hartikainens, Kempainens)bet viņi ir tāda īsta play off komanda... Bet punkts Kazaņā vai pat patiesībā parādītais sniegums šo zaudējumu padara diezgan "saldu"...
Lai arī man pašam patikušie skaistie zaudējumi daudzos sporta veidos, tomēr realitātē ir tā, ka ja tos pielīdzināsim uzvarām, labi nebūs. Īsts uzvarētājs zaudējumu, lai cik stipram pretiniekam nekad neliks vienā kalibrā ar uzvaru + Varbūt jaucu, bet neatceros Umarku Ak Bars kreklā. Kaut viņš saistās ar Salavat, senāk Maskavas Dynamo.

     [+] [-]

, 2018-11-17 20:02, pirms 5 gadiem
gircc rakstīja: TJ Oshie...nu ļoti lēni ieslidojas bullīšos, bet ir viens no labākiem NHL
Es jau nestrīdos - bet Oshie ir viens no pasaules labākajiem metējiem, bet Džeriņš tāds nav, tādēļ viņa izpildījumā tas tomēr ir neadekvāts risks, manuprāt... Tā tāda vaļība...
1 2 51 komentārs