Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam savainojuma dēļ ies secen duelis pret čempioniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bertānam savainojuma dēļ ies secen duelis pret čempioniem
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Sanantonio "Spurs" paziņojis, ka Dāvis Bertāns nevarēs palīdzēt nākamajā spēlē, kurā pretī stāsies Goldensteitas "Warriors".

"Spurs" šovakar paziņoja, ka Dāvis Bertāns ievietots concussion protocol, tādējādi viņš laukumā varēs atgriezties tikai tad, kad vairs nebūs bažas par smadzeņu satricinājuma pazīmēm. Komanda pagaidām nav paziņojusi, cik tieši ilgs laiks būs jāizlaiž Bertānam, un šādos gadījumos situācija jāvērtē individuāli – kāds atlabst ātrāk, kādam process norit lēnāk.

NBA pirmoreiz concussion protocol ieviesa 2011. gadā, kad sāka parādīties pirmie nopietnie pētījumi par smadzeņu satricinājumu ietekmi uz cilvēka veselību ilgtermiņā. Lai spēlētājs varētu atgriezties laukumā, viņam pirms tam jāveic vairāki testi, kuros nedrīkst parādīties smadzeņu satricinājuma pazīmes. Kad testi veikti veiksmīgi, kluba ārsti sazinas ar līgu un izrunā situāciju.

Bertāns šajā sezonā piedalījies 14 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 15,5 minūtes un gūstot 6,0 punktus, kā arī izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu. Latvietis tālmetienus realizējis ar 44,7% precizitāti.

Savainojumu mocītā "Spurs" ar septiņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem 10. vietu Rietumu konferencē, bet čempione "Warriors" ar bilanci 12-4 ir pirmā gan rietumos, gan visā līgā.