Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Valka/Valga" Igaunijā apspēlē Tartu, Rozītis pagarinājumā uzveic Kohu

Andrejs Siliņš

"Valka/Valga" Igaunijā apspēlē Tartu, Rozītis pagarinājumā uzveic Kohu
Edgars Lasenbergs
Foto: basket.ee

Kristapa Zeida un Kārļa Večena trenētā "Valga-Valka/Maks&Moorits" komanda turpina teicamu startu Igaunijas basketbola čempionātā, piektdien savā laukumā ar rezultātu 91:87 apspēlējot septiņkārtējo valsts čempioni un desmitkārtējo vicečempioni "Tartu".

Igaunija

Tartu universitātes komanda dibināta jau 1937. gadā, bet kopš neatkarības atgūšanas tā septiņas reizes izcīnījusi Igaunijas čempiontitulu un desmit reizes finālā zaudējusi. 2017. gada pavasarī 13 gadu ilgā tradīcija spēlēt finālā tika pārtraukta, jo pusfinālā Tartu atzina nākamās vicečempiones Raplas pārākumu.

Jaunajā sezonā Tartu klubs centās kvalificēties dalībai FIBA Eiropas kausā, taču cieta neveiksmi un bez spēlēšanas vietējā čempionātā šosezon startē arī Baltijas līgā (3-1, 2. vieta B grupā). Tomēr komandas sniegums nebūt nav pārliecinošs, tai skaitā vietējā čempionātā, kur līdz šim uzvaru skaits (2) bija mazāks nekā zaudējumu (3).

Šovakar situācija neuzlabojās, jo pretī stājās latviešiem bagātā "Valkas/Valgas" komanda, kas savukārt Igaunijā sezonu sākusi teicami - piecas uzvaras sešās spēlēs un otrā vieta tabulā. Trešajā ceturtdaļā Valgas vienība sasniedza pat 21 punkta pārsvaru, bet tās izskaņā viesi samazināja starpību, palienot zem desmit punktiem (71:62). Lielāko daļu pēdējās ceturtdaļas mājinieki turējās plus mīnus desmit punktu atstatumā, līdz paša izskaņā Tartu ar četriem trīspunktniekiem pēc kārtas veica izrāvienu 12:0 un pietuvojās līdz četriem punktiem. Vēlāk starpība saruka vēl par diviem (89:87), taču 15 sekundes pirms beigām Edgars Laasenbers ar diviem soda metieniem pielika punktu mačam - 91:87.

Kristaps Miglinieks uzvarētāju labā guva 18 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Par vienu punktu mazāk pievienoja Roberts Freimanis, kuram arī sešas bumbas zem groziem. 13 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Edgaram Lasenbergam. Elvijs Mičulis un Niks Višņevičs laukuma nedevās.

Igaunijas čempionāta kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Kalev/Cramo60100%
2.Valga-Valka/Maks&Moorits6185.7%
3.Avis Utilitas Rapla4357.1%
4.Kalev/TLU4357.1%
5.Tartu Ulikool2433.3%
6.Parnu Sadam2528.6%
7.TTU1516.7%
8.G4S Noorteliiga040%

Spānija-2

Spānijas otrajā līgā savā starpā spēlēja Vernera Koha pārstāvētā "Ourense" un Dāvja Rozīša "Forca Lleida". Papildlaikā ar rezultātu 84:75 uzvaru izcīnīja viesi "Lleida". Uzvarētāju sastāvā Dāvis Rozītis spēlēja 18 minūtes, guva septiņus punktus (2p. 3/4, s.m. 1/2), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, reizi bloķēja metienu, izprovocēja vienu piezīmi, pats saņēma četras, kā arī trīsreiz kļūdījās.

Verners Kohs zaudētāju komandas rindās laukumā bija 11 minūtes, bet punktus neguva (2p. 0/1, 3p. 0/1), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja vienu piezīmi, bet pats saņēma piecas.

     [+] [-]

, 2017-11-17 21:24, pirms 6 gadiem
Latvijā līmenis šogad šogad krities diezgan dramatiski,bet igaunijā laikam viapār čau šogad,no tās valgas nekā taču nau..

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:00, pirms 6 gadiem
Tā nu gluži nav, tiesa, treneris ir vēl pilnīgs "kurk", taču laikam jau centīgs gan... Un komplektācija interprojektam ir Jēkabpils vai Liepājas līmenī, par Valmieru noteikti labāka.

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:07, pirms 6 gadiem
Starp citu, Tartu sasita Valmieru un Ogri. Valga izskatās LBL nevaru iemest, vai nu samii*usies vai bumbas vainiigas

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:30, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Tā nu gluži nav, tiesa, treneris ir vēl pilnīgs "kurk", taču laikam jau centīgs gan... Un komplektācija interprojektam ir Jēkabpils vai Liepājas līmenī, par Valmieru noteikti labāka.
Treneris, izskatās, ir daudz labāks par Valteru. Nav jau nekāda dižā komplektācija viņam, bet rezultāti Igaunijā ir ļoti laba.

Protams, Tartu šosezon ir īpašs gadījums gan komplektācijas ziņā, gan attieksmes ziņā.

     [+] [-]

, 2017-11-18 10:33, pirms 6 gadiem
Neizskatās vis! Joprojām uzskatu, ka Valters jau šobrīd ir gana labs treneris, kurš liek lietā savu ekselento spēlētāja pieredzi. Varbūt, Damokla zoben, padalīsies ar info, kuros Eirolīgas klubos spēlējis Zeids, laikam būšu ko palaidis svarīgu garām? Ar visu to negribu noniecināt Zeidu kā treneri, puisis ir iemests vilku bedrē un cenšas cienīgi tikt ārā. Pagaidām izdodas cienïgi. Atkārtošu par sastāviem, Valmiera tur pagaidām ir ārpus konkurences. Devītā no 9 komandām.

     [+] [-]

, 2017-11-18 12:04, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Neizskatās vis! Joprojām uzskatu, ka Valters jau šobrīd ir gana labs treneris, kurš liek lietā savu ekselento spēlētāja pieredzi. Varbūt, Damokla zoben, padalīsies ar info, kuros Eirolīgas klubos spēlējis Zeids, laikam būšu ko palaidis svarīgu garām? Ar visu to negribu noniecināt Zeidu kā treneri, puisis ir iemests vilku bedrē un cenšas cienīgi tikt ārā. Pagaidām izdodas cienïgi. Atkārtošu par sastāviem, Valmiera tur pagaidām ir ārpus konkurences. Devītā no 9 komandām.
Teikšu godīgi, neko nezinu par Zeidu (izņemot to, ka viņš nav spēlējis Eirolīgā). Bet no LBL2 līmeņa spēlētājiem, iepriekšējo sezonu Igaunijas statistiem, pievienojot dažus LBL vidusmēra basketbolistus, izveidojis labu komandu.

Protams, par Valteru kā treneri dažādu iemeslu dēļ (bijis maz spēļu, kurās komanda gribējusi spēlēt ar pilnu atdevi) vēl pāragri spriest. Tikai uzskatu, ka Valmieras sastāvs tomēr ir nedaudz spēcīgāks, nekā Tu te visu laiku sludini.

     [+] [-]

, 2017-11-18 14:47, pirms 6 gadiem
Nu, paskatīsim kopā, kas ir Valmierai... Viktors ir stabils, es gan gribētu, lai būtu "zvērīgāks" zem groziem! Kauča ir labs, taču var būt arī "nekrītamā" diena... Elksnis var spēlēt labi, to redzējām Jūrmalā, taču pagaidām tā bijis tikai pa retam. Te tad nu arī viss "stabilais" potenciāls ir galā. Nākamais ir Hāzners, puisis ar lielu potenciālu, kurš arī ir reāls palīgs trijotnei. Miška... Tikai 17 gadus vecs, epizodiski labs, taču nestabils, pret "skapjiem" Anrijam grūti klājas, tomēr gribētos lielāku niknumu. Piecnieks jau sanāk? No pārējiem pieminams Vīksne, kuram labs metiens no distances, laba aizsardzība, bet reizēm pārtur bumbu, taču puika centīgs. Pavisam jaunais Bērzińš, tikai 15 gadi, vēl tādā stadijā, kad gribēšana, kuras netrūkst, krietni vien neklapē kopā ar varēšanu un fizisko spēku, bet arī puika centīgs. Jansons? Pagaidām mīkla, it kā ar potenciālu, taču tam jau nu vajadzētu arī beidzot nākt uz āru, ir pats pēdējais laiks... Tas arī viss, ar ko Ādolfs var spēlēt. Lai nu man piedod pārējie puikas no Valmieras saraksta, bet vińu līmenis pagaidām ir vidējs pat LBL2, tāpēc šamo misija - būt sparingpartneriem trenińos nopietniem puikām.

     [+] [-]

, 2017-11-18 15:00, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Nu, paskatīsim kopā, kas ir Valmierai... Viktors ir stabils, es gan gribētu, lai būtu "zvērīgāks" zem groziem! Kauča ir labs, taču var būt arī "nekrītamā" diena... Elksnis var spēlēt labi, to redzējām Jūrmalā, taču pagaidām tā bijis tikai pa retam. Te tad nu arī viss "stabilais" potenciāls ir galā. Nākamais ir Hāzners, puisis ar lielu potenciālu, kurš arī ir reāls palīgs trijotnei. Miška... Tikai 17 gadus vecs, epizodiski labs, taču nestabils, pret "skapjiem" Anrijam grūti klājas, tomēr gribētos lielāku niknumu. Piecnieks jau sanāk? No pārējiem pieminams Vīksne, kuram labs metiens no distances, laba aizsardzība, bet reizēm pārtur bumbu, taču puika centīgs. Pavisam jaunais Bērzińš, tikai 15 gadi, vēl tādā stadijā, kad gribēšana, kuras netrūkst, krietni vien neklapē kopā ar varēšanu un fizisko spēku, bet arī puika centīgs. Jansons? Pagaidām mīkla, it kā ar potenciālu, taču tam jau nu vajadzētu arī beidzot nākt uz āru, ir pats pēdējais laiks... Tas arī viss, ar ko Ādolfs var spēlēt. Lai nu man piedod pārējie puikas no Valmieras saraksta, bet vińu līmenis pagaidām ir vidējs pat LBL2, tāpēc šamo misija - būt sparingpartneriem trenińos nopietniem puikām.
Nu tā tas šobrīd ir. Bet gan jau drīz būs sastāva papildinājumi un aina mainīsies.