Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Šonakt Toronto Porziņģa un Valančūna pirmā sezonas tikšanās

Andrejs Siliņš

Šonakt Toronto Porziņģa un Valančūna pirmā sezonas tikšanās
Kristaps Porziņģis
Foto: EPA / Scanpix

Šonakt pulksten 2:30 Kanādā pirmo reizi jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā tiksies latviešu superzvaigznes Kristapa Porziņģa Ņujorkas "Knicks" un šobrīd pieredzējušākā lietuviešu NBA spēlētāja Jona Valančūna Toronto "Raptors". Savukārt Dāvja Bertāna Sanantonio "Spurs" mājās 3:00 uzņems Oklahomsitijas "Thunder".

Ņujorkas komanda pēc 14 spēlēm ar astoņām uzvarām ieņem augsto piekto pozīciju Austrumu konferencē un daudziem arvien Ņujorkas sniegums ir liels pārsteigums. Tāpat daudzi arvien ātrāk vai vēlāk paredz "Knicks" kritumu sezonas turpinājumā, bet no pašas komandas publiskajos izteikumos staro pārliecība par spēju noturēt uzņemto tempu.

Savukārt "Raptors" tikpat mačos izcīnījusi par vienu uzvaru vairāk un šonakt aizvadīs pirmo spēli pēc trīs izbraukuma maču sērijas. Tūre tika sākta ar zaudējumu karstajai Bostonai, bet turpinājumā tika apspēlēta gan Hjūstona, gan arī Ņūorleāna. Pēdējā mačā "Raptors" jau pirmajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar 14 punktiem, bet mācēja atspēlēties un izcīnīja uzvaru (125:116).

"Domāju, ka visi ir pārliecināti par tiem metieniem, pie kādiem tiekam," savas komandas uzbrukumu komentē "Raptors" aizsargs Kails Laurijs. Toronto vienība vidēji mačā guvusi 111,4 punktus, kas ir labākais rādītājs Austrumu konferencē un trešais labākais visā līgā. "Katrs strādājis pie savas spēles. Treneri uzsver, lai brīvie metieni tiktu mesti un lai mēs būtu agresīvi visās lietās, ko darām laukumā."

Rezultatīvākais vīrs "Raptors" rindās bijis Demārs Derouzens, kurš vidēji sametis 24,9 punktus un bijis produktīvs arī citos rādītājos (4,4 piespēles, 4,1 bumba, 1,3 pārtvertas bumbas). Arī "Knicks" debitantam Frankam Nilikinā būs pietiekami nopietns izaicinājums, ja izdosies spēlēt pret Kailu Lauriju, kurš gan, atšķirībā no Franka, dodas laukumā savas komandas pamata pieciniekā. Laurijs vidēji guvis 14,4 punktus un atdevis 7,0 piespēles. "Mums par viņa aizsardzību ir milzu pārliecība," jaunā francūža sniegumu savā laukuma galā pirms spēles vēlreiz slavē "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Kristapam Porziņģim pretī stāsies devīto NBA sezonu spēlējošais Seržs Ibaka. 208 centimetrus garais spēka uzbrucējs vidēji guvis 12,5 punktus un izcīnījis 5,5 bumbas pie groziem. Ibaka gana efektīvi var paplašināt laukumu (realizējis 40,0% trīspunktnieku, kas ir trešais labākais rādītājs komandā), kas ir īpaši svarīgi komandā, kurā ir spēlētāji, kas ir spēcīgi caurgājienos, piemēram, Derouzens.

Šādās komandās svarīgs ir arī labs "pick'n'roll" centrs, un šo pozīciju aizņem Jons Valančūns. 25 gadus vecais lietuvietis vidēji guvis 11,5 punktus un izcīnījis 7,4 bumbas. Tiesa, Valančūns laukumā pavada vien nepilnas 22 minūtes - mazākais spēles laiks karjerā. Līdz ar to arī statistikas rādītāji ir zemāki nekā iepriekšējās sezonās. Protams, sezona vēl ir jauna, taču šie rādītāji kaut kādas indikācijas sniedz.

"Raptors" rindās šonakt nebūs 20 minūšu spēlētāja Delouna Raita, kuram problēmas ar plecu. Skaidrības nav par vieglo uzbrucēju Normenu Pauelu (22 minūtes, 8,3 punkti), kurš izlaida pēdējās divas spēles. Pauelam savainots gurns.

Šonakt spēlēs arī Dāvis Bertāns un Sanantonio "Spurs", kas 3:00 savā laukumā uzņems Oklahomsitijas "Thunder". Ja Sanantonio komandas sniegums šajā sezonā, lai arī ne vienmēr tas pārliecinošākais, turnīra tabulā ļauj atrasties aptuveni turpat, kur vienmēr pēdējos gados, tad ar "Thunder" cits stāsts. Pēc Pola Džordža un Karmelo Entonija pievienošanās tika runāts par kārtējo "lielo trijnieku", no kā tiek gaidītas lielas uzvaras. Realitātē ar Džordža un Melo pievienošanos nereti otrajā plānā daudzos mačos aiziet pagājušās sezonas MVP Rasels Vestbruks.

Tagad gan "Thunder" izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, taču tas ļāvis tikai izlīdzināt uzvaru un zaudējumu bilanci (7-7), un joprojām nedod vietu pat labāko astoņu komandu skaitā Rietumu konferencē. Vēl līdz pagājušajai nedēļai "Thunder" šosezon nebija uzvarējusi Rietumu komandas (0-6), bet nedēļas nogalē tika pieveiktas konferences lejasgala vienības "Clippers" un "Mavericks".

"Negribu izvairīties, bet man ir pietiekami daudz, par ko satraukties pašam," uz jautājumu, kā "Thunder" varētu ātrāk atrisināt savas problēmas ar "lielā trijnieka" saspēlēšanos, sev ierastā stilā atbild "Spurs" treneris Gregs Popovičs. "Cenšos tikt galā pats ar savu komandu. Ja visu būtu izdarījis pareizi, mēs vēl nebūtu zaudējuši."

1 2 3 4 5 158 komentāri

     [+] [-]

, 2017-11-17 18:18, pirms 6 gadiem
Ibaka ir pateicīgs pret spēlētajs KP, domāju būs kārtējā 30+ spēle. Jautājums, vai spēs noturēt Derouzanu un Lauriju, jo tieši viņi ir pirmās vijoles. Ceru, ka paņems jo pag sez visi zāģi pret viņiem
Slēpts komentārs: M

 +11 [+] [-]

, 2017-11-17 18:37, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Ja tas būtu tikai Valančūns... Patiesībā Knicks nav nekādas izredzes uz uzvaru, bet tās vajag izmantot!!!
Ko velns tu gribēji pateikt!?

  +4 [+] [-]

, 2017-11-17 18:44, pirms 6 gadiem
Uzvarēt būs grūti, jo Toronto spēlēs savās mājās un ir favorīti. Sastāvs viņiem krietni labāks.
Ceru ka KP aizvadīs labāko spēli gan punktos, gan Blokos.

  +9 [+] [-]

, 2017-11-17 18:59, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Ibaka ir pateicīgs pret spēlētajs KP, domāju būs kārtējā 30+ spēle. Jautājums, vai spēs noturēt Derouzanu un Lauriju, jo tieši viņi ir pirmās vijoles. Ceru, ka paņems jo pag sez visi zāģi pret viņiem
Pie katra raksta redzu, ka raksti, ka KP pateicīgs pretspēlētājs.

Man liekas KP sen nerausta pretspēlētājs. Viss no sevis atkarīgs.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 19:13, pirms 6 gadiem
Ja tēmeklis būs ierindā un ne(ie)kritīs uz brīviem stūra trīņiem (kaut gan tur dziļāki iemesli.. par pozīcijām... rotācijām... kāju darbībām un trenera svaigo/nesvaigo aci) un izvairīsies no sasteigtiem metieniem (esot vadībā, ja uzbrukumā vēl >10 sekundes ), tad arī visa komanda spēlēs labāk (to nevar nejust) Labi, ka atrisināts jautājums par Kantera spēju izbraukt no valsts (Kanāda tomēr ārzemes kā izrādās )

  +7 [+] [-]

, 2017-11-17 19:41, pirms 6 gadiem
shitaa rakstīja: Ko velns tu gribēji pateikt!?
neesošas izredzes,kuras jāizmanto...murgs blin!

  +3 [+] [-]

, 2017-11-17 20:00, pirms 6 gadiem
elmurcis rakstīja: Ja tēmeklis būs ierindā un ne(ie)kritīs uz brīviem stūra trīņiem (kaut gan tur dziļāki iemesli.. par pozīcijām... rotācijām... kāju darbībām un trenera svaigo/nesvaigo aci) un izvairīsies no sasteigtiem metieniem (esot vadībā, ja uzbrukumā vēl >10 sekundes ), tad arī visa komanda spēlēs labāk (to nevar nejust) Labi, ka atrisināts jautājums par Kantera spēju izbraukt no valsts (Kanāda tomēr ārzemes kā izrādās )
Domāt, ka Kanāda nav ārzemes ir tikpat stulbi, kā jeņķi domā, ka Eiropa ir viena liela valsts.

     [+] [-]

, 2017-11-17 20:08, pirms 6 gadiem
pagājušo gadu līdz Decembrim bija labi 50+ %, tad viss sabira...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 20:09, pirms 6 gadiem
Frenkam būs jāmēģina piebremzēt DeRozanu, bet visdrīzāk, viņš savāks ātri daudz piezīmes. DeRezonam 30+ ar ļoti daudz soda metieniem. KP 30+. Kanters vs Valančūns būs labs duelis.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-17 20:12, pirms 6 gadiem
Šodien Knicks zaude

  +2 [+] [-]

, 2017-11-17 20:39, pirms 6 gadiem
Karamele spēj sabojāt jebkuru komandu. re Vesbruks esot nostumts malā. Tapēc bez Karameles ar KP tāds progress. sen varēja tāds būt

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 20:48, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Šodien Knicks zaude
Nekunksti un ej perēt!

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 20:58, pirms 6 gadiem
elmurcis rakstīja: Ja tēmeklis būs ierindā un ne(ie)kritīs uz brīviem stūra trīņiem (kaut gan tur dziļāki iemesli.. par pozīcijām... rotācijām... kāju darbībām un trenera svaigo/nesvaigo aci) un izvairīsies no sasteigtiem metieniem (esot vadībā, ja uzbrukumā vēl >10 sekundes ), tad arī visa komanda spēlēs labāk (to nevar nejust) Labi, ka atrisināts jautājums par Kantera spēju izbraukt no valsts (Kanāda tomēr ārzemes kā izrādās )
Kas viņam liedz izbraukt no valsts? Kas tas par vispār neloģisku komentu viņa sakarā? Ņipaņimaju. Jā, Turcijā viņš nevar iebraukt, bet nav viņš nekāds noziedznieks un vajāšanā nav izsludināts.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 21:11, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas viņam liedz izbraukt no valsts? Kas tas par vispār neloģisku komentu viņa sakarā? Ņipaņimaju. Jā, Turcijā viņš nevar iebraukt, bet nav viņš nekāds noziedznieks un vajāšanā nav izsludināts.
cik atceros un sapratu, tad Kantera pase tika atzīta par nederīgu. Jebkura valsts var katra pilsoņa pasi atzīt par nederīgu, līdz ar to ieceļojot citā valstī tevi vienkārši neielaidīs. Tiks uzskatīts, ka bez maz vai viltota pase. Palabojiet ja kļūdos.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 21:16, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas viņam liedz izbraukt no valsts? Kas tas par vispār neloģisku komentu viņa sakarā? Ņipaņimaju. Jā, Turcijā viņš nevar iebraukt, bet nav viņš nekāds noziedznieks un vajāšanā nav izsludināts.
Oklahoma City Thunder's Enes Kanter to...

tgd atradu, te var izlasīt

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 21:20, pirms 6 gadiem
tullamore rakstīja: Oklahoma City Thunder's Enes Kanter to...

tgd atradu, te var izlasīt
Nu te arī viņa atbilde par ceļojumu uz TOR.

Enes Kanter brags to ‘Dictator Erdogan’ while...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 21:40, pirms 6 gadiem
Te jau nu točna nebūs no svara vai KP sametīs 30+, vai kas viņam spēlēs pretī. Noturēt Derouzanu un Lovriju, tas ir grūts uzdevums šobrīd jebkurai komandai. Valanšķūnis ir vienas kategorijas centrs ar Kanteru un O'Kvinu. Nav viņš bijis spēles izšķīrējs ilgtermiņā.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 21:52, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu te arī viņa atbilde par ceļojumu uz TOR.

http://www.nydailynews.com/sports/basketball/knicks/enes-kanter-brags-dictator-erdogan-flying-toronto-article-1.3638523
Šito biju redzējis. Bet cik saprotu viņa pase joprojām ir nederīga, tikai Kanāda kaut kādā veidā izņēmumu pieļāva. Tālāk par USA un CAN šis joprojām nevar tikt.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 22:04, pirms 6 gadiem
tullamore rakstīja: Šito biju redzējis. Bet cik saprotu viņa pase joprojām ir nederīga, tikai Kanāda kaut kādā veidā izņēmumu pieļāva. Tālāk par USA un CAN šis joprojām nevar tikt.
Nezinu cik tālu tika, bet bija runa, ka viņam būs ASV pilsonība

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:21, pirms 6 gadiem
Kur var netā var skatīties spēli?

  +2 [+] [-]

, 2017-11-17 22:27, pirms 6 gadiem
Būs vajadzīga ļoti laba spēle aizsardzībā, lai cerētu uz panākumu pār Raptors! Kā arī rezultatīva spēle no KP un Hardaway JR . Galvenais jau, lai cīnās visas spēles garumā, tas ir svarīgākais. Njā, De Rouzenu un Lauriju nebūs viegli apturēt!
Pēdējā spēlē pret Jūtu KP galīgi neizskatījās savā ādā, daudz nekrita iekšā, daudz tādu paviršību, cerams šonakt viss būs ok! GO KNICKS, GO KP !

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:29, pirms 6 gadiem
hajduk rakstīja: Kur var netā var skatīties spēli?
Kzingis.com
Tur ieliek streamu 5 -10 min pirms spēles sākuma!

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:29, pirms 6 gadiem
elmurcis rakstīja: Ja tēmeklis būs ierindā un ne(ie)kritīs uz brīviem stūra trīņiem (kaut gan tur dziļāki iemesli.. par pozīcijām... rotācijām... kāju darbībām un trenera svaigo/nesvaigo aci) un izvairīsies no sasteigtiem metieniem (esot vadībā, ja uzbrukumā vēl >10 sekundes ), tad arī visa komanda spēlēs labāk (to nevar nejust) Labi, ka atrisināts jautājums par Kantera spēju izbraukt no valsts (Kanāda tomēr ārzemes kā izrādās )
a tautas valodaa ? uzrakstiit vari??

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 22:30, pirms 6 gadiem
ingars31 rakstīja: neesošas izredzes,kuras jāizmanto...murgs blin!

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 22:47, pirms 6 gadiem
tullamore rakstīja: Šito biju redzējis. Bet cik saprotu viņa pase joprojām ir nederīga, tikai Kanāda kaut kādā veidā izņēmumu pieļāva. Tālāk par USA un CAN šis joprojām nevar tikt.
Nu tad jau jautājums, kā izlaida no tās Rumānijas, kur viņam pirmo reiz aizliedza kaut kur ceļot.

Pieļauju, ka ir valstis, kas liek mīksto Erdo(g)anam.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 22:49, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Te jau nu točna nebūs no svara vai KP sametīs 30+, vai kas viņam spēlēs pretī. Noturēt Derouzanu un Lovriju, tas ir grūts uzdevums šobrīd jebkurai komandai. Valanšķūnis ir vienas kategorijas centrs ar Kanteru un O'Kvinu. Nav viņš bijis spēles izšķīrējs ilgtermiņā.
Jebkurai komandai problēmas ar tiem abiem? 9-5 bilance liecina, ka 5 komandām īsti nebija problēma.

  -3 [+] [-]

, 2017-11-17 23:21, pirms 6 gadiem
Kur jobnata ipada var Nostities! Neliek man sasist shito meslu

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 23:59, pirms 6 gadiem
sandis_stals_10211129772587147 rakstīja: Kur jobnata ipada var Nostities! Neliek man sasist shito meslu
Sasit. Un iztērē vēl tik pat naudu uz tādu mēslu.

     [+] [-]

, 2017-11-18 00:05, pirms 6 gadiem
Nu tas Bija reals lugums
nevis kasejiens

  -1 [+] [-]

, 2017-11-18 00:18, pirms 6 gadiem
Svētki sākas!
Sveicu visus ar Latvijas otrās dzimšanas 99.gadadienu.
Pirmā dzimšana bija 19 NOV 1917 Valkā, ko Uļmanas noskauda un sarīkoja savu proklamēšanu.

Ja kāds par to grib parunāt - laipni gaidīts visas šīs divas dienas.

     [+] [-]

, 2017-11-18 00:31, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Svētki sākas!
Sveicu visus ar Latvijas otrās dzimšanas 99.gadadienu.
Pirmā dzimšana bija 19 NOV 1917 Valkā, ko Uļmanas noskauda un sarīkoja savu proklamēšanu.

Ja kāds par to grib parunāt - laipni gaidīts visas šīs divas dienas.
tas ir labi, ka tu kaut ko, kaut kur esi izlasījis. respect!

  -1 [+] [-]

, 2017-11-18 00:33, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Svētki sākas!
Sveicu visus ar Latvijas otrās dzimšanas 99.gadadienu.
Pirmā dzimšana bija 19 NOV 1917 Valkā, ko Uļmanas noskauda un sarīkoja savu proklamēšanu.

Ja kāds par to grib parunāt - laipni gaidīts visas šīs divas dienas.
Tas līdzīgi, kā pateikt, ka Katalonija jau tagad ir valsts, jo kāda instance par to cīnās. Tad Katalonijas gadu skaitu sākam skaitīt no šī gada? Vai no "nekad-gada"?

  -1 [+] [-]

, 2017-11-18 00:34, pirms 6 gadiem
shitaa rakstīja: tas ir labi, ka tu kaut ko, kaut kur esi izlasījis. respect!
Un nepareizi izlasījis

  +1 [+] [-]

, 2017-11-18 01:16, pirms 6 gadiem
chaksis rakstīja: a tautas valodaa ? uzrakstiit vari??
Īsi un vienkārši - ar labu KP6 spēli abos galos (labs % pašam, pielāgojot metienu sedzēju ciešumam + nosegt savējo, neatstājot brīvu) visa komanda pavilksies un var cīnīties par uzvaru
1 2 3 4 5 158 komentāri