Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ņesterenko: "Ļaujiet Valmierai un Daugavpilij uzspēlēt Virslīgā!"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Ņesterenko: "Ļaujiet Valmierai un Daugavpilij uzspēlēt Virslīgā!"
Viktors Ņesterenko
Foto: Futbola klubs "Progress"

16. novembra vakarā "Progress"/"Olaine" un "Metta/LU" aizvadīja pirmo spēli par tiesībām piedalīties 2018. gada sezona SynotTip Virslīgā. Pēc spēles komentāriem dalījās "Progress" komandas galvenais treneris Viktors Ņesterenko un viņa kolēģis no "Mettas" Andris Riherts.

Andris Riherts, FK "Metta/Latvijas Universitāte" galvenais treneris: "Esmu pateicīgs skatītājiem, kuri šajā vēsajā darba dienā bija šeit Olainē un atbalstīja abas komandas [pēc protokola spēli klātienē noskatījās 190 cilvēki, pēc sajūtām - divreiz mazāk... - aut.]. Tāpat esmu pateicīgs saviem spēlētājiem par spēli. Rezultāts varbūt nav tāds, kādu mēs vēlējāmies... Bet nu, pretinieks arī tāds, kas neļauj sasniegt rezultātu, ko mēs vēlamies [izcīnīt] tik viegli. Tāpat kā pagājušogad 1:1 grūtā cīņā un spēlē. Vēl ir otra spēle Skaidrs, ka tur daudz kas jālabo. Daudz kas ir likts uz kārts. Mēs gatavosimies. Savās mājās mums jāparāda labākais sniegums."

Viktors Ņesterenko, FK "Progress"/AFA "Olaine" galvenais treneris: "Vēlos pateikties saviem futbolistiem, kā arī līdzjutējiem, kuri šodien atnāca. Jau otro gadu cienīgi pārstāvam 1. līgu, par ko esmu ļoti priecīgs. Var teikt, ka klauvējam pie Virslīgas durvīm, taču pagaidām vēl nevaram aizcīnīties. Tāds ir futbols, ko lai padara...

Uzskatu, ka Virslīgu ir jāpaplašina! Tas ir mans viedoklis. Un nē, tas nesaistās ar mūsu tikšanu vai netikšanu. Kļūs interesantāk. Šodien ir trīs komandas, kuras gatavas Virslīgai! Mēs baidāmies, ka būs lielie rezultāti, par ko runāju ar [Jāni] Mežecki... Anglijas augstākajā līgā arī var būt 7:1. Tāds ir futbols. Skaidrs, ka mūsu pašapziņā sāk griezties negatīvas domas, kas, paši zināt, ar ko saistītas...

"Daugavpils" ir normāla sporta skola un normāla komanda. Daudz jauniešu, izlašnieku. [Dmitrijs] Ļitvinskis un [Ričards] Žaldovskis [Ņesterenko gan viņu sauc par Zablonski - aut.] spēlē U19 izlasē, tika Elites līgā. Ir jādod iespēja, nav jākautrējas. Kur vēl šie jaunieši gūs spēļu praksi? Tā pati Valmiera - laba komanda, kurā aug jaunieši. Nedrīkst baidīties, nekas [slikts] nenotiks. Komandas cīnīsies, kā mēs to darījām kausā pret RFS. Pamatlaikā bija 0:0, pēc tam pietrūka resursu, maiņu...

Šodien arī mums pietrūka. 20 dienas grūti uzturēt ritmā amatieru komandu [pēdējo oficiālo maču "Progress" aizvadīja 28. oktobrī - aut.]. Cilvēki strādā, trenējamies ik pēc dienas. Izspiežam no komandas maksimumu. Nevar taču pateikt, ka pretiniekiem bija viegla pastaiga. 1. līgā ir normālas komandas! Tā pati "Grobiņa" un "Tukums", kur gan vēl jātiek galā un viss būs normāli. Ir daudz labu vietējo futbolistu. Un kur viņi ir - 1. līgā! Ir jābūt labākai attieksmei. 2. līga rīko vakaru bārā, kur apbalvo komandas. Turpretī uz Valmieru [Latvijas Futbola federācija] vienkārši atbrauca un iedeva kausu. Uzaiciniet taču uz [LFF laureātu] vakaru. 1. līga tur nav pārstāvēta, tikai viens spēlētājs atnāk un savāc balvu. Trenerus neaicina! 1. līga ir Latvijas nacionālais turnīrs. Virslīgā ir ārzemju treneri, spēlētāji. Taču 1. līga ražo resursus augstākajai, tāpēc tai ir jāpievērš uzmanība. Jātiek tikai galā ar kalendāru.

Priecājos par Latvijas futbolu, ko cenšamies visi kopā pacelt augšā. Jā, tas ir sarežģīti. Nacionālo komandu ir grūti savākt. Kāpēc? Jo nav savu futbolistu augstākajā līgā. Redziet tagad Virslīgas komanda [pēkšņi pievēršas "Mettai" - aut.], kas ir labi taktiski apmācīta. Un tā mēģinās aizķerties, tāpat kā "Daugavpils" un Valmiera, kuri atvedīs leģionārus. Ja runā par mūsu komandu, tad mums leģionāru nav. Nu labi, teorētiski leģionāri ir [Vugars] Askerovs un māns dēls [Bogdans]. Viņi šeit piedzima, viņi ir vietēji puiši."

Tātad jūsu pamatuzdevums ir panākt 10 komandas Virslīgā, nevis uzvarēt šajās konkrētajās pārspēlēs?
Ņesterenko: Nēēē. Mēs centīsimies! Es vienkārši saku, ka nedrīkst baidīties paplašināt Virslīgu. Ja zaudēsim, nekas slikts nenotiks. Agri vai vēlu mēs tur tiksim! Mums ir laba vadība, blakus sēž komandas prezidents [visas preses konferences laikā pa kreisi no Ņesterenko sēdēja komandas prezidents Aleksejs Stupenkovs - aut.]. Ir programma trim gadiem - šogad bija uzdevums tikt trijniekā. Pērn vajadzēja tikt pieciniekā, taču sanāca, ka abās sezonās bijām otrie. Nākamgad jātiek Virslīgā. Ir attīstības programma... Mēs nebaidāmies un cīnīsimies arī otrajā spēlē, cik nu būs spēku.

Ja salīdzina ar pagājušā gada spēlēm pret "Mettu", kas ir mainījies?
Ņesterenko: Vispirms, cilvēki kļuva gadu vecāki. Gan mums, gan viņiem. "Mettai" daudz izlašnieku, [Rendijs] Šibass tagad gan traumēts. Viņš ir labs futbolists. Mūsu futbolisti ir izauguši. Tas pats [Jurijs] Dementjevs vai [Romans] Jakušenoks. Atsevišķi spēlētāji, kā [Voldemārs] Baroniņš vai Jevgeņijs Aleksejevs, bija ļoti jēli. Tagad ir progresējuši. Ja tiksim Virslīgā, dzīve piespiedīs trenēties katru dienu. Tagad mēs trenējamies ik pēc dienas. Cilvēki strādā līdz sešiem, bet septiņos ierodas treniņā. Visi, izņemot Askerovu, kurš ir profesionāls. Pārējie ir strādājošie, studenti vai skolnieki. Ja tiks Virslīgā, liksim viņiem trenēties katru dienu un viss būs normāli.

Runājot par strādājošiem. Kur ir palicis Marks Bogdanovs?
Ņesterenko: Viņš ir pabeidzis spēlēt mūsu komandā. Dabūja komandas labākā spēlētāja balvu un nodeva formu. Kā viņš uzskata, beidzot atzina par labāko.

Kāpēc tāds lēmums sekoja tieši pirms pārspēlēm?
Ņesterenko: Nezinu, jautājiet viņam pašam.

Ivans Muižnieks debitēja komandas vārtos...
Ņesterenko: Viņš spēlēja pie mums "Excondo" [Faktiski "Progress - 3" komanda, kas piedalījās Rīgas čempionātā, taču sezonas gaitā tika izformēta spēlētāju resursu trūkuma dēļ. Pēc "Excondo" izformēšanas lielākā daļa komandas spēlētāju sāka spēlēt citā Rīgas čempionāta vienībā "Progress - 2" un 1. līgas komandā - aut.]. Viņš ir labs puisis, tikai maz trenējas. Puisim ir labas dotības, tikai 20 gadi. Trīs dienas patrenējās pie mums kopā ar [Aleksandru] Proskurņinu, kuru pieaicinājām [sezonas pieteikumā un arī praksē komandas vārtsargu treneris bija Marks Bogdanovs - aut.]. Vēlāk Proskurņinam jautājām, kurš ir labāks - Muižnieks vai [Vjačeslavs] Serdcevs. Otrs ir labs vārtsargs, kurš ir trešais numurs U19 izlasē, taču vēl nav uzaudzējis muskuļus. Proskurņins izvēlējās Muižnieku. Slaviks nedaudz apvainojās, taču sacīju viņam, ka tavs laiks vēl pienāks.

Andri, cik tālu šodien bijāt no optimālā snieguma?
Riherts: Pretinieks diezgan agresīvi iesāka spēlēt. Mūs jau arī Virslīgā daudz presē vidū. [Dāvim] Indrānam un [Eduardam] Emsim diezgan tuvu sāka spēlēt. Tāpat viņiem bija [skaitliskais] pārsvars vidū - mums divi, viņiem trīs. Grūti bija iziet ārā no aizsardzības ar labi sagatavotām piespēlēm. Plus atbraucām bija viens laukums, sākām spēlēt - bija pavisam kas cits. Pieskāriens un tā bumba iet ātrāk uz priekšu. Tie visi apstākļi, kuriem mums ir jāadaptējas. Kaut gan guvām vārtus pietiekoši ātri. Pirmajā puslaikā, es teikšu, viņiem bija viens moments, ko viņi realizēja, un bija vēl viens, ko viņi varēja realizēt. Otrajā puslaikā vienā momentā [runa ir par Adamu Abdullāhi neveiksmi 72. minūtē - aut.] varēja apstādināt spēli un izsaukt spēlētāju, kurš ir beidzis karjeru, un teikt viņam, lai ieripina bumbu tajos tukšos vārtos. Es nezinu, kā tas notika. Diezgan nesaprotama situācija.

Esi dusmīgs uz viņu?
Riherts: Viņš negulēs un es negulēšu. Ko tur dusmoties? Abi divi izguļamies un pirmdien spēlējam.

Pretinieku treneris sūdzējās par spēļu prakses trūkumu. Jums tieši otrādi, kādam bija par daudz to spēļu. Piemēram, tam pašam Indrānam bija daudz emociju, pārlidojumu. Ņikita Ivanovs [Latvijas U21 izlases spēlētājs - aut.] šodien nebija pat pieteikumā...
Riherts: Kāds spēļu prakses trūkums novembrī!? Par ko mēs runājam vispār. Katra spēle ir papildus nogurums. Viņu futbolisti caur vienu dienu trenējās, kā viņš [Ņesterenko] saka. Tas viņiem ir tikai pluss. Tikai un vienīgi pluss. Tur es absolūti nepiekritīšu.

Bet par jūsu futbolistiem, kuri bija izlasēs...
Riherts: Nu ne jau visi spēlēja. Ivanovs slims ir. Šibasam divās vietās roka lauzta. Tas vēl pēc pēdējās spēles Virslīgā. Skaidrs, ka lidojumi un ceļošana atņem pat vairāk mentālo spēku. Kā jau teici, tām visām lietām ir jāpielāgojas un jāparāda savas kvalitātes.

Zinot, ka 1. līga un Virslīga nereti pārklājas, kā gatavojies spēlei? Cik daudz redzēji pretinieku komandu klātienē vai tiešraidēs, kuras gan kopš vasaras vairs nebija pieejamas...
Riherts: 1. līgai serverī [runa par LFF FTP serveri, kas ir pieejams visiem Virslīgas un 1. līgas klubiem] visas spēles ir pieejamas. Spēli pret RFS redzēju. Pretinieku treneris bieži skatījies mūsu spēles dzīvajā. Teikšu godīgi, ka es "Progresu" dzīvajā esmu redzējis tikai vienu spēli. Tas bija diezgan pasen. Pēdējās spēles, teikšu godīgi, neredzēju.

Dāvja Stroda diskvalifikācija ir nopietns trieciens atbildes spēlei?
Riherts: Ja komanda pretendē uz palikšanu Virslīgā, viena cilvēka izkrišana nedrīkst kļūt par lielu robu. Skaidrs, ka ir iespēlēts spēlētājs. Man pret viņu pretenziju nav situācijā ar noraidījumu. Viņš darīja visu pareizi.

Ir pārliecība par pozitīvu iznākumu atbildes spēlē?
Riherts: Nu bet, protams! Kā gan savādāk? Mēs zinām, ka pretinieks ir ļoti motivēts. Rezultāts ir tāds, ka tā motivācija var sisties pāri malām. Skaidrs, ka mums ir jābūt pārliecinātam par saviem spēkiem, spēlējot savās mājās.

Laukums bija atbilstošs šāda līmeņa spēlei? Daudz slīdēja futbolisti...
Riherts: Es domāju, ka bija. Kāpēc nē? Kādam patīk +40, kādam -20. Fiziskās sagatavotības trenerim patīk šitāds laiks. Tie ir apstākļi, kuriem jāpielāgojas. Paskatieties, uz kāda laukuma Šveice spēlēja [runa par Pasaules kausa pārspēli pret Ziemeļīriju - aut.], par Horvātiju vispār nerunājot... Te nav vietas kaut kādām atrunām.

Atbildes spēlē 0:0 nederēs. Iesiet uzbrukumā?
Ņesterenko: Nē. Mēs gaidīsim savu iespēju!

Andri, šodien iekritāt uz pretuzbrukumu. Būs kaut kādas korekcijas, lai šāda situācija neatkārtotos?
Riherts: Korekcijas jau bija. Mēs zinām, ka viņš [Askerovs] visu laiku skries. Mēs jau varam atdot viņiem bumbu, lai viņi spēlē. Es domāju, ka tas nebūs pareizi no mūsu puses. Katrā komandā jebkurā līgā viens spēlētājs noteikti ir ļoti labs. Cik viņš ir gatavs un cik ilgi var spēlēt, tas jau cits jautājums. Katrā komandā ir līderis, kurš ir jāpieskata.

Pirmo reizi kopš 21. augusta uzrunā nepieminēji Arturu Gaidelu un Vadimu Čerņikovu...
Riherts: Kļūda. Arī pēc spēlēm pret "Jelgavu" un "Liepāju" nepieminēju. Korekts jautājums - korekta atbilde, tāpēc tālāk nekomentēšu.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-17 01:57, pirms 6 gadiem
Vajag VL ar 12 komēm, lai mums ir bombardier ar 25-30 goliem.
Ja nopietni - naudas (naudiņas) vara ir par lielu un gandē futeņa attīstību.
Liepāja mierīgi kā labākajās Skonta tradīcijās var laist ar FKL un Grobiņu + Dpils, Olaine, Vali!mierā un Rjāzkne vai Auda.
Normāls 12 komandu čempis.

Jā, daudzi, t.sk. A.god. alguns iebildīs, bet kur tad mūsējie izlašu trīcvaidziņi sajutīs dominanci, ja ne VL. Citādi tagad nāk otkatu (bumbu atspēlētāji atpakaļām) spēles viena aiz otras.

12 komu VL dos lielāku sparu līderu cīņās, kur nedominēs, ka tik nezaudēat, un dos iespēju sajust dominanci

Štrunts ar visām prasībām - tā pati Metta kā mauc pa plastmasu, tā mauc...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 01:58, pirms 6 gadiem
Latvijas futbola sabiedrībai (LFF un viņu vadības iebalsotājiem) neinteresē futbols un tā cilvēki ar sirdi!!!!

     [+] [-]

, 2017-11-17 09:21, pirms 6 gadiem
"Dodiet" jāliek pēdiņās vai slīprakstā, jo tas nav latviešu valodā! Virslīgā vajag 10 komandas! Priecīgus Valsts svētkus visiem!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 09:35, pirms 6 gadiem
Piekr8tu par 10 komandām Virslīgā - komandas ir tam gatavas, līmenis izlīdzinājies.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-17 09:49, pirms 6 gadiem
Var piekrist par 10-12 komandām, tad vismaz būs bariņš, kuri reāli cīnīsies par palikšanu. Nevis, kā tagad, jauns klubs tiek VL un pat pret Mettu īsti punktus nevar savākt un ātri vien zaudē cerības pat par tikšanu pārspēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 10:44, pirms 6 gadiem
Paldies, raksta autoram! Šķiet, puisim ir interese par to, ko viņš dara.

No raksta: 1. līgai serverī [runa par LFF FTP serveri, kas ir pieejams visiem Virslīgas un 1. līgas klubiem] visas spēles ir pieejamas.

Hm, ja pareizi sapratu, tad parastam cilvēkam šīs spēles nav pieiejamas? Kāpēc tāda slēpšanās?

Prognozēju, ka atbildes spēlē būs 0:0 vai 1:1 un papildlaiks.

     [+] [-]

, 2017-11-17 11:14, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Paldies, raksta autoram! Šķiet, puisim ir interese par to, ko viņš dara.

No raksta: 1. līgai serverī [runa par LFF FTP serveri, kas ir pieejams visiem Virslīgas un 1. līgas klubiem] visas spēles ir pieejamas.

Hm, ja pareizi sapratu, tad parastam cilvēkam šīs spēles nav pieiejamas? Kāpēc tāda slēpšanās?

Prognozēju, ka atbildes spēlē būs 0:0 vai 1:1 un papildlaiks.
Nav tā, ka nevar atrast. Daži ieliek savas spēles arī publiski Bet jā, serveris "parastajiem mirstīgajiem" nav pieejams

https://www.youtube.com/channel/UCM...

  -3 [+] [-]

, 2017-11-17 11:17, pirms 6 gadiem
Kungam patīk skandalozi izteikties. Vai tad kāds neļauj? Uzvariet diezgsn vājajā konkurencē un spēlējiet! Un nevajag te piesaukt jauniešus - kā likums visi iekļūst VL, nobīstas un savāc puetedzējušus un leģionārus, nav gatavi gaidīt uz jauniešu attīstību. Tipiska īstermiņa domāšana.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-17 11:20, pirms 6 gadiem
Arkādijs Birjuks rakstīja: Nav tā, ka nevar atrast. Daži ieliek savas spēles arī publiski Bet jā, serveris "parastajiem mirstīgajiem" nav pieejams

https://www.youtube.com/channel/UCMOmFXZqM5P_Wethq5uV6bw/videos
Futbola popularizēšana Absurds. Droši nododiet LFF - ja doma ir neļaut visiem redzēt spēles, lai iet klātienē skatīties - tā nebūs

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 11:50, pirms 6 gadiem
10 12 komandas virsliga butu optimalais skaits lai katru sezonu neatkartotos vens un tas pats scenarijs sesi ''naudas maisi'' un ''Metta''uz parspelem Komandu skaita pieaugums raditu spriedzi ari tabulas lejasdalai nav izslegts ka turnira gaita tiek atbrunots viens otrs ''naudas maiss'' sogad pat ''Metta'' savaca vienu otru neplanotu punktinu pret ta saucamiem ''grandiem'' Jo plasaks komandu loks jo saasinataka konkurence ak ja LFF funkcionari tudal bildis mums nav stadionu mums nav laukumu Tacu laukumus var atrast taja pasa Daugavpili Rezekne Valmiera Olaine Tukuma ari Kekava Smiltene Ogre Ir tikai japadarbojas tacu LFF funkcionariem ertak ir pasadet mikstos kreslos neko nedarot un futbols paliek tads kads tas ir nakamais scenarijs Valmiera krit ara uz pirmo ligu Metta atkal uz parspelem un ta no gada gada un pa vidu lai nebutu garlaicigi kad vel uzspele TOTO

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 15:00, pirms 6 gadiem
Ja runā par mūsu komandu, tad mums leģionāru nav. Nu labi, teorētiski leģionāri ir [Vugars] Askerovs un māns dēls [Bogdans]. Viņi šeit piedzima, viņi ir vietēji puiši."

---------------

vinjs grib teikt ka tas melnis do Santos arī ir vietējais??