Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Nāciju kausā Insbrukā bronza Zirnei un Putinam/Marcinkēvičam

Andrejs Siliņš

Nāciju kausā Insbrukā bronza Zirnei un Putinam/Marcinkēvičam
Ulla Zirne (pirmā no labās)
Foto: LKSF

Ar Nāciju kausa sacensībām piektdien Austrijā, Insbrukā atklāts 2017./2018. gada sezonas 1. Viessmann Pasaules kausa posms. Bronzas godalgas Ullai Zirnei un Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam, pamatsacensībām vēl kvalificējies arī Riks Kristens Rozītis.

Dāmu konkurencē kopā startēja 52 sportistes, starp kurām labāko laiku uzrādīja itāliete Andrea Vetere, par 0.066 sekundēm apsteidzot U. Zirni, kura arī vienīgā no Latvijas sportistēm kvalificējās pamatsacensībām. Sportiste startā uzrādīja vien 21. labāko laiku, taču trases vidusdaļā bija izvirzījusies pat 2. pozīcijā, taču finišā piekāpās otrās vietas ieguvējai vācietei Džesikai Tībelai.

"Ļoti priecājos, ka sacensību sezona beidzot sākusies un ar nepacietību gaidu rītdienu. Šī trase man vienmēr ir patikusi, arī rezultāti un tendences ir man labas. Katrās sacensībās vēlos izdarīt maksimumu un uzrādīt pēc iespējas augstāku sniegumu, “pietaupīties” nemaz nemāku un negribu, šosezon pavisam noteikti ne," komentē U. Zirne.
19. vieta juniorei Elīnai Ievai Vītolai, kura šoziem arī pretendē uz ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm. 28. un 34. vieta vēl divām juniorēm Andai Upītei un Sigitai Bērziņai, bet 42. vieta Kendijai Aparjodei.

Divnieku ekipāžu sacensībās Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam arī bronzas godalga, par 0.182 sekundēm piekāpjoties pieredzējušajiem un titulētajiem austriešiem Peteram Pencam/Georgam Fišleram.

Putins/Marcinkēvičs šajā sezonā būs vienīgie izlases sportisti, kuri regulāri startēs ar jaunajām kamanām. “Pa lēnu ledu tendences ir ļoti labas. Tagad aptuveni vienā līmenī esam visi trīs, vairs nav tā tehniskā atšķirība starp mums, brāļiem un Oskaru un Pēteri,” atzīst K. Putins. Kamana viņiem ļoti labi der un ir iespējams izbraukt arī sarežģītākās vietas Siguldas trasē, tādēļ arī divnieku ekipāžu konkurencē vēl nav skaidri zināms, kuri dosies uz Olimpiskajām spēlēm.

Junioru ekipāža ar Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi finišēja 13. vietā, kas būtu pietiekami, lai startētu 1. Viessmann Pasaules kausa posmā, taču jaunie sportisti startēja ārpus konkurences. Oskars Gudramcovičs/Pēteris Kalniņš arī cīnījās par vietu trijniekā, taču trases beigu daļā pieļāva kļūdu un finišā 22. vieta, nekvalificējoties pamatsacensībām.

Vīru konkurencē no latviešiem pamatsacensībām kvalificējās Riks Kristens Rozītis, kurš finišēja 18. vietā, 0.518 sekundes aiz uzvarētāja Stepana Fedorova no Krievijas. Kristapam Mauriņam un Artūram Dārzniekam attiecīgi 26. un 29. vieta.

Starta vietu 1. Viessmann Pasaules kausa posmā sev jau ir nodrošinājuši Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Elīza Cauce un Andris Šics/Juris Šics.

1. Viessmann Pasaules kausa posms 18. novembrī sāksies ar sieviešu un divnieku sacensībām, bet noslēgsies 19. novembrī ar vīriešu braucieniem un komandu stafeti, ko tiešraidē būs iespējams vērot Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV. Raidlaiki sestdien, 18. novembrī, būs no 11:25 līdz 16:20 pēc Latvijas laika, bet svētdien, 19. novembrī, no 11:10 līdz 13:55 un no 14:40 līdz 15:45.

     [+] [-]

, 2017-11-17 19:11, pirms 6 gadiem
Oho, kāda konkurence olimpiskajā sezonā! Izskatās, ka daļai mūsējo būs nopieti jācīnās, lai vispār tiktu pamatsacensībās. Rozītim joprojām starts ir katastrofa, zaudē 15 simtdaļas labākajam. Dārzniekam nepaveicās, priekšpēdējā laika kontrolē vēl bija ceturtais rezultāts.

Zirnei starts vājš, bet acīmredzot labi brauc un labi slīd. Pārsteidzoši, bet labākais starts no mūsējām 17 gadus vecajai Bērziņai (2. rezultāts starp visām dalībnieciem; starts gan tāds nosacīts, jo nogrieznis tikai 2,1 sekunde).

Divniekos jau man likās, ka Gudramoviču/Kalniņu šosezon var pievilt stabilitāte. Bet vēl jau būs iespēja reabilitēties.

Treniņos Caucei un Šiciem vāji rezultāti, bet Kivlienieks gan uzrādījis otro rezultātu starp izsētajiem. Reāli vērtējot laikam vienīgais, no kura rīt varam gaidīt augstu rezultātu.

     [+] [-]

, 2017-11-17 19:56, pirms 6 gadiem
Konkurence liela.Starts tiešām izskatās, ka ir nosacīts lielums, laiku mēra finišā. Treniņu rezultātus olimpiskajā sezonā gan nav jēgas skatīties, visi testē kamanas, tā Dumpis teica. Sacensības rīt, tad jau redzēs.