Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils": "Negribētos 1. līgā spēlēt vēl vienu gadu, ja vēlamies progresēt"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Daugavpils": "Negribētos 1. līgā spēlēt vēl vienu gadu, ja vēlamies progresēt"
"Daugavpils"
Foto: fcdaugavpils.lv

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 12 šī gada komanda.lv 1.līgas klubiem (kas pabeidza čempionātu...), piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Piedāvājam trešo vietu izcīnījušās "Daugavpils", konkrēti kluba sporta direktora Naura Mackeviča, viedokli par turnīru.

Visiem 1.līgas klubiem uzdevām vienus un tos pašus jautājumus.

"Daugavpils" atbildes

1) Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Daugavpilij pēc Virslīgas atgriešanās 1. līgā bija kā lēciens nezināmajā. Vairākus gadus nebijām spēlējuši, tādēļ daudzas lietas bija jaunas. Nav noslēpums, ka sezonas sākums dažādu iemeslu dēļ mums neizdevās, bet sezonas izskaņa bija izcila. Žēl, ka pārspēlēm pietrūka viena punkta, kuru zaudējām kaut kur sezonas pirmajā daļā.

Pirms sezonas mums nebija noteikta uzdevuma par katru cenu uzvarēt, jo devām iespēju spēlēt visiem jaunajiem futbolistiem. Palīdzību no malas nemeklējām, aizlāpot lielākos robus ar pieredzējušajiem futbolistiem kā Vladimirs Volkovs, Aleksandrs Vlasovs un Aleksandrs Ivanovs. Gribētos pateikt viņiem lielu paldies, lai arī no viņiem visiem sezonu ar mums noslēdza tikai Vlasovs.

Prieks, ka sezonas gaitā iespēlējās vairāki jaunie futbolisti. Pēc biežajiem zaudējumiem Virslīgā puišiem bija jāsajūt uzvaras smarža un to arī paveicām. Sezonas vidū pastiprinājāmies ar vairākiem mūsu bijušajiem audzēkņiem kā Verners Zalaks, Sergejs Vasiļjevs, Pāvels Liholetovs, kā arī izvilkām pilno lozi ar bijušo Kotdivuāras U23 izlases futbolistu Sedriku Kuadio. Tas viss deva arī rezultātu. Viennozīmīgi attaisnojās arī jauna trenera piesaiste, jo jaunajiem futbolistiem bija nepieciešams skats no malas. Liels paldies visam treneru korpusam, tajā skaitā arī Sergejam Pogodinam, kurš iesāka sezonu ar puišiem.

2) Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, sportiskais līmenis un konkurence)? Jūsu komentāri par jebko, kas ir sasāpējis vai tieši pretēji – par to, kas ļoti patīk un apmierina.
Spēļu organizācija bija vairāk vai mazāk kārtībā, bet līmenis diemžēl varēja būt augstāks. Ja vasarā daudzas komandas spēlēja ļoti labi, tad rudenī nopietnā līmenī spēlēja tikai dažas vienības. Spilgtākais piemērs bija Preiļi, kas ar visiem saviem labākajiem audzēkņiem spēlēja ļoti labi, bet, kad visi aizbrauca, tad vairs nespēja īsti konkurēt. Noteikti gribētos uzslavēt Valmieru, kas visu sezonu spēlēja stabili un pelnīti uzvarēja. Kopumā čempionāts bija ļoti sīksts un interesants, bet to noteikti izbojāja galotne, kad apakšgala komandas vairs nespēja konkurēt ar spēcīgākajām vienībām.

3) Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Būsim godīgi, vēl vienu sezonu spēlēt 1. līgā negribētos ne komandas vadībai, ne futbolistiem. Diez vai tas būtu arī vajadzīgs, ja mēs gribam, lai viņi turpinātu progresēt. Diemžēl atrast kādu nopietnu atbalstītāju mūsu pilsētā ir neiespējami, bet, cerot tikai uz pašvaldību un pašu piesaistītajiem līdzekļiem, cīņā par augstākajām vietām Virslīgā mēs iesaistīties nevarēsim. No pilsētas vadības puses lielu ieinteresētību par mūsu komandas dalību Virslīgā nejūtam, tāpat kā nejutām arī šogad 1. līgā. Brīžiem nepamet sajūta, ka mēs nevienam īsti neesam vajadzīgi. Neskatoties uz to, mums jau ir izstrādāts sagatavošanās plāns jaunajai sezonai, pirmo reizi komandu sezonai gatavos Viktors Morozs, kurš ir iemantojis lielu cieņu futbolistu vidū. Centīsimies paturēt labākos jaunos spēlētājus vai arī centīsimies viņus iekārtot spēcīgākās Latvijas vai ārzemju komandās. Jauno futbolistu audzināšana ir mūsu galvenā misija.

4) Šogad piedzīvojām nepatīkamu situāciju ar "Ogres" un "Jēkabpils" izslēgšanu. Vai Jūsuprāt, vēl pirms sezonas sākuma ir reāli identificēt netīrus klubus/komandas? Un kāds, Jūsuprāt, ir optimālais komandu skaits 1. līgā?
Viennozīmīgi. Jau pirms sezonas bija skaidrs, ka neviena no šīm komandām to nemaz nepabeigs. Par to nebija ne mazāko šaubu. Izskatās, ka arī nākamgad mūsu futbola sabiedrībā varētu būt līdzīga uzdevumu komanda. Latvijas Futbola federācijai ir jāieņem ļoti stingru pozīciju, jānosaka stingri licencēšanas noteikumi un pašiem tie ir jāievēro. Tāds cirks vairs nedrīkst atkārtoties! Uzskatu, ka Latvijas 1. līgā varētu pat samazināt komandu skaitu, kas būtu labāk nekā mākslīgi palielināt to. Jau nosūtījām savus piedāvājumus federācijai ne tikai par 1. līgu, bet arī Virslīgu un Latvijas kausa izcīņu. Domāju, ka 1. līgas turnīrā pietiktu ar 12, bet, iespējams, pat ar 10 komandām, kuras sezonas gaitā sadalītu divās apakšgrupās, kur gan stiprākās, gan vājākās komandas savā starpā izspēlētu vēl divu apļu turnīru. Mēs iegūtu ne tikai spēļu kvantitāti, bet arī kvalitāti.

Atbildes sniedza "Daugavpils" sporta direktors Nauris Mackevičs.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-17 19:18, pirms 6 gadiem
Kāds ir LFF viedoklis par Virslīgas komandu skaita palielināšanu līdz desmit?

     [+] [-]

, 2017-11-17 19:27, pirms 6 gadiem
Viennozīmīgi. Jau pirms sezonas bija skaidrs, ka neviena no šīm komandām to nemaz nepabeigs. Par to nebija ne mazāko šaubu. Izskatās, ka arī nākamgad mūsu futbola sabiedrībā varētu būt līdzīga uzdevumu komanda

Interesanti,vai ne?Ne par velti klīda runas,ka 1.līgā vēl kāds nodarbojās ar šīm netīrām lietām.Nākošsezon turpinās.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 20:19, pirms 6 gadiem
Pilnībā piekrītu par 10 komandām,sevišķii svarīgi lai tās būtu no reģioniem kur tas dotu papildus impulsu futbola attīstībai reģionos .
Jāievieš,ka katrā komandā uz laukuma jabūt vismaz vienam U 21 vecuma Latviešu spēlētājam, automātiski mēs atrastu vismaz 20 jauniem spēlētājiem iespēju spēlēt virslīgā.
Uzskatu,ka arī pirmās līgas uzvarētājam jāpiedalās pārspēlēs ar virslīgas pēdējo vietu:
+ jaunam klubam sākot dalību virslīgā ,ne vienmēr ir liels investors un arī meistarība,pieredze lai varētu uzreiz konkurēt ar lielām komandām. Taču ir iespējams attīstīt klubu ilgtermiņā.
+ Ja 1. līga ir klubi ar ambīcijām un naudas resursiem viņi būs spiesti investēt jau 1. līgā lai apspēlētu virslīgas pēdējo vietu,attiecīgi stiprāks klubs nomainīs vājāku. Atkritīs vieglas naudas tīkotāji,kas pieslēdzas klubiem kas izgājuši virslīgā ,bet naudas startam tajā nav.

LFF vīri rīkojaties,Jūs nosakāt spēles noteikumus... Esošā kārtība nenes rezultātu...
p.s.
Pastāvēs,tas kas mainīsies!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-11-17 20:23, pirms 6 gadiem
Mājiens par citu Daugavpils komandu - LDZ Cargo/DFA?

     [+] [-]

, 2017-11-17 21:07, pirms 6 gadiem
pieļauju iespēju, ka lff vairāk domā par to kas būs nākamā vadība, nevis kas notiks ar čempionātiem, līdz ar to arī nākamsezon varam sagaidīt bardaku diemžēl.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 21:15, pirms 6 gadiem
Turpinot TOTP tēmu :
Ir pavisam viegla opcija - informēt TOTO kantorus nepieņemt likmes uz Virslīgu un 1 līgu !
Liekas, ka Krieviem ir kas līdzīgs ? Kāpēc tas vel nav izdarīts ?
Secinājumi ir paši par sevi - kāds kādam atkal laiza pēcpusi un viss !

  -1 [+] [-]

, 2017-11-17 21:37, pirms 6 gadiem
Nu tik pat labi var taisīt Virslīgā, 1. līgā un 2. līgā pa 8 komandām. Zemākās tad dalīt pa reģionālajām.

     [+] [-]

, 2017-11-17 22:34, pirms 6 gadiem
Jā Jā rakstīja: Turpinot TOTP tēmu :
Ir pavisam viegla opcija - informēt TOTO kantorus nepieņemt likmes uz Virslīgu un 1 līgu !
Liekas, ka Krieviem ir kas līdzīgs ? Kāpēc tas vel nav izdarīts ?
Secinājumi ir paši par sevi - kāds kādam atkal laiza pēcpusi un viss !
Pieņem pat uz kaut kādām Krievijas reģionālajām līgām. Neesmu dzirdējis par tādu praksi mūsdienās. Turklāt kantori taču tāpat nopelna. Labi, vienu maču vietējie puišeļi sarunā un uztaisa dažus tūkstošus, bet trīs citi mači tiek izspēlēti pēc sižeta, ko pasūta bukmeikeri.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-18 08:14, pirms 6 gadiem
Futbols ir degradējies visā Latvijas sabiedrībā,arī Daugavpilī.Tādā pilsētā vairs nav neviena stadiona ar dabīgo zālāju,tribīnes ir tukšas uz spēlēm nāk uz rokas pirkstiem saskaitāmi cilvēki.Ja futbols nevienu vairs neinteresē,par kādu atbalstu var runāt.Gribētos uzdot Mackeviča kungam jautājumu,kas pie tā visa ir vainīgs?

  +1 [+] [-]

, 2017-11-19 09:44, pirms 6 gadiem
Un ko par daugavpils pagàtni tu teiksi kur ir garants ka atkal nesāksies iepriekš jau konkrēti stabili iemīta taciņa spēļu sarunāšanā...
Kā arī paràdās kautkāds bijušais tiesnesis no daugavpils kurš jau vairākus gadus to dara un pat ir darījis kad vēl tiesāja.