Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "No "Honda" pieprasīsim lielu jaudu, pārējo paveiksim paši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "No "Honda" pieprasīsim lielu jaudu, pārējo paveiksim paši"
Foto: Scuderia Toro Rosso

Sirils Abitebouls atzīst, ka "Honda" rūpnīca F1 dzinēju izstrādē investē lielākus līdzekļus nekā "Renault", savukārt Makss Verstapens izskaidrojis, kāpēc "Red Bull" komanda nepiedzīvos tādu vilšanos kā "McLaren".

Šī ir pēdējā sezona, kad "Red Bull" izmanto "Renault" ražotos motorus, jo jau nākamgad lietos "Honda" ražotos dzinējus, tāpat kā "Toro Rosso". Daudzi prognozē, ka jau pavisam drīz "Honda" motori spers tik lielu lēcienu attīstībā, ka pārspēs "Renault" savā veiktspējā, pietuvojoties "Mercedes" un "Ferrari".

"Dzīvē mani uztrauc viss, bet sevišķi situācija dzinēju jomā," stāsta "Renault" komandas vadītājs Sirils Abitebouls. "Kā esam redzējuši kopš pagājušā gada, "Honda" sper lielus soļus uz priekšu attīstībā. "Red Bull" labi zina, ka viņi pamatīgi investē un naudas izteiksmē tas ir daudz vairāk nekā to darām mēs. Mēs priecājamies par "Red Bull" un "Honda", bet mums ir savs veids, kā visu darīt. Mums ir plāns un mēs to pildām."

Vairākas sezonas "Honda" dzinējus izmantoja "McLaren" komanda, kas tādā veidā cerēja atgriezties cīņā par uzvarām, taču rezultāts bija gluži pretējs, panākumus gūt neizdevās un sadarbība tika pārtraukta. "Red Bull" pilots Makss Verstapens izskaidrojis, kāpēc viņa komandai būs vieglāk sadarboties ar "Honda" rūpnīcu.

"Mēs prasīsim no "Honda" radīt labāko un ātrāko motoru, bet neprasīsim, lai tas ir iespējami mazāks un kompaktāks," saka Verstapens. "Mēs liekam noprast, ka mums ir nepieciešama iespējami lielāka jauda, bet pretī dosim to, ka paši atradīsim veidu, kā šo motoru integrēt mašīnā, lai kāds nebūtu tā izmērs. Tā ir liela atšķirība no tā, kādas bija "McLaren" prasības. Šobrīd mēs vienmēr esam "Renault" otrā komanda. Ar "Honda" tā nebūs."

Izmantotie resursi:
gpfans.net