Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Krievu MXGP zvaigzne Bobriševs kļuvis par Anglijas čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu MXGP zvaigzne Bobriševs kļuvis par Anglijas čempionu
Jevgēņijs Bobriševs. Foto: mxlarge.com

Aizvadītās nedēļas nogalē ar sezonas septīto posmu noslēdzās prestižais Anglijas čempionāts motokrosā, prestižākajā MX1 klasē uzvarot krievu sportistam Jevgēņijam Bobriševam.

Sezonas pēdējās sacīkstes norisinājās Norfolkā, kur sākotnēji bija iecerēts jau čempionāta pirmais posms, tomēr toreiz laikapstākļi bija nelabvēlīgi un motokrosu Kadershilas trasē pārcēla uz sezonas beigām. Britu salās arī šobrīd valda ne tie labvēlīgākie laikapstākļi, līdz ar to sportistiem izšķirošajā cīņā nācās krietni papūlēties.

MXGP pasaules čempionātā Bobriševs šogad izcīnīja 12. vietu un pašlaik ir vadošais krievu motokrosa braucējs. Tiesa, vēl neilgi pirms Anglijas čempionāta beigām viņa cerības uz titulu bija gluži niecīgas. Priekšpēdējo posmu atcēla, bet tobrīd vadībā vēl bija Džeiks Nikolss, kurš atradās 39 punktus priekšā. Bija gluži mazas cerības, ka divos braucienos Bobriševam to izdosies atgūt. Viss mainījās, kad Nikolss guva savainojumu un līdz ar to pagājušās nedēļas nogalē nebija spējīgs startēt.

Bobriševs zināja, ka abos braucienos tagad viņam jāfinišē trešajam, lai iegūtu 40 punktus un otro reizi karjerā izcīnītu Anglijas čempiona statusu.

Kvalifikācijā Bobriševs piekāpās tikai Tomijam Sīrlam, arī pirmā brauciena startā bija aiz konkurenta. Abi atrāvās no sekotājiem, krievu sportists sākumā sekoja līderim, tad atstatums sāka palielināties. Apzinoties, ka ar šādu rezultātu pilnībā pietiek, Bobriševs finišēja otrais un tobrīd bija samazinājis Nikolsa pārsvaru līdz 17 punktiem.

Otrajā braucienā apstākļi bija ļoti sarežģīti, pēc starta Bobriševs aizbrauca kā trešais, bet sacensību vidū spēja tikt garām Stīvenam Klārkam un Petaram Petrovam. Arī Sīrls apdzina šos abus sportistus, drīz panāca arī Bobriševu un izrāvās vadībā. Tobrīd pārējie jau bija atpalikuši, tādēļ Bobriševs atkal neriskēja, finišēja otrais un garantēja uzvaru Anglijas čempionāta kopvērtējumā.

MX1 klasē šogad aiz Bobriševa palika savainojumu guvušais Nikolss, kurš zaudēja vien piecus punktus, bet trešo vietu ieņēma pēdējā posma uzvarētājs Sīrls. MX2 klasē tikmēr čempiona godā pasaules čempionātā braucošais Konrāds Mjūzs, bet aiz viņa - Džošuā Gilberts un Mels Pokoks.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-18 01:07, pirms 6 gadiem
šitas ieper.. raksts par viduvēju, mxgp kontekstā, krievu braucēju, kaut tiko notika Monster Energy Cup 2018 un viens prātīgs amerikāņu džeks izcēla miljonu...

     [+] [-]

, 2018-10-18 08:17, pirms 6 gadiem
nu peec taas hu...nas ko naacaas redzeet monster energy kapaa, tad shis raksts nav ne grama sliktaaks par to, ja taads buutu. Tie kas redzeeja mani sapratiis.

     [+] [-]

, 2018-10-18 09:34, pirms 6 gadiem
Tas monster cup,man liekas,vairāk tāda izrādīšanās + Tomac uzvara tiešām nebija nekas īpašs