Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strautiņš paliek sausā pret Francijas čempioniem

Emils Ozerinskis

Strautiņš paliek sausā pret Francijas čempioniem
Artūrs Strautiņš
Foto: fiba.basketbal

FIBA Čempionu līgas B apakšgrupā, kurā cīnās arī BK "Ventspils" basketbolisti, šovakar Artūra Strautiņa pārstāvētā "Capo d'Orlando" izbraukumā ar rezultātu 55:67 piedzīvoja zaudējumu pret Francijas čempionvienību "Elan Chalon".

18 gadus vecais Artūrs Strautiņš laukumā pavadīja 10:38 minūtes, kuru laikā ar precīziem metieniem neizcēlās (2p. 0/1; 3p. 0/1). Latviešu basketbolistam statistikas rādītājos izdevās pierakstīties ar divām atlēkušajām bumbām un rezultatīvu piespēli. Tāpat uzbrucējs pieļāva vienu kļūdu un reizi pārkāpa noteikumus. Laukumā pavadītajās minūtēs Strautiņa +/- koeficients bija +1.

Spēle Francijā iesākās līdzvērtīgā cīņā, abām komandām uz brīdi izdevās atrasties vadībā, tomēr pēc nospēlētām desmit minūtēm uz rezultāta tablo bija līdzsvars. Spēles otrajā ceturtdaļā francūži pārņēma vadību, sākot attālināties rezultāta starpībā un pēc nospēlētām 20 minūtēm atrodoties vadībā ar rezultātu 36:28.

Trešā ceturtdaļa Itālijas komandas izpildījumā bija briesmīga. Desmit nospēlētu minūšu laikā "Capo d'Orlando" spēja gūt tikai sešus punktus. Jāatzīst arī tas, ka neko spoža nebija arī Francijas čempionvienība, kas šajā laikā guva uz pusi vairāk punktu. Pirms noslēdzošās spēles daļas Strautiņa komanda atradās iedzinējos ar 34:48. Ceturtās ceturtdaļas ievadā Mirza Alibegovičs ar diviem trejačiem pēc kārtas, atgrieza cerību "Capo d'Orlando" atgriezties cīņā par uzvaru. Pēc Mario Delaša diviem caurgājieniem itāļi pietuvojās līdz četru punktu deficītam. Spēles izskaņā francūžiem izdevās atgūt desmit punktu vadību, nosargājot panākumu ar 67:55.

Mājinieku rindās Ādams Smits ar 25 punktiem, astoņām piespēlēm un septiņām izcīnītām bumbām zem groza kaldināja "Elan Chalon" sezonas pirmo uzvaru, jo Francijas čempionātu komanda sākusi ar apkaunojošu 0-5.

Tikmēr citā B apakšgrupas duelī pērnās sezonas Čempionu līgas uzvarētāja "Iberostar Tenerife", pēc zaudējuma Ventspilī, savas dusmas izgāza pār Vācijas komandu "MHP Riesen Ludwigsburg". Pēc pārliecinoša pirmā puslaika Spānijas ACB līgas vienība otrajā puslaikā palaidās un atdeva daļu iekrātā pārsvara, tomēr tas netraucēja "Iberostar Tenerife" tikt pie uzvaras ar 82:72.

Spāņu komandas rindās rezultatīvākais ar 16 gūtiem punktiem bija polis Mateušs Poņitka, savukārt pretējās komandas rindās tādu pašu punktu skaitu sasniedza Ādams Valeskovskis.

Trešdien pulksten 19:00 savu otro cīņu Čempionu līgas otrajā sezonā aizvadīs BK "Ventspils", izbraukumā tiekoties ar Lietuvas komandu Klaipēdas "Neptunas".

FIBA Čempionu līgas B apakšgrupa

VietaKomandaUZ%+/-
1.Gaziantep10100%+5
2.Neptunas10100%+2
3.Ventspils10100%+1
4.Ludwigsburg1150%+23
5.Elan Chalon1150%+10
6.Tenerife1150%+9
7.Capo d'Orlando020%-17
8.PAOK010%-33

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League 2017-2018