Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Skaidrība par Brieža nākamo cīņu būs mēneša laikā

Jānis Celmiņš

Skaidrība par Brieža nākamo cīņu būs mēneša laikā
Mairis Briedis uzvar Liverpūlē
Foto: PA Images / skysports.com

Latviešu bokseris Mairis Briedis, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja savu kārtējo uzvaru, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atskatījās uz sestdien aizvadīto cīņu, kā arī atklāja, kad būs skaidrība par viņa nākamo cīņu ringā.

“Kļūdu bija daudz, ir pie kā strādāt. Divus mēnešus gatavojāmies desmit vai divpadsmit raundu cīņai, bet pēdējā dienā mums pateica, ka būs tikai astoņu raundu cīņa. Tas psiholoģiski nedaudz izsita no līdzsvara, nācās nedaudz pārkārtoties. Arī cīņas sākuma laiks tika mainīts. Bijām gatavošanos pakārtojuši tam, ka sāksim vēlāk, bet beigās mūsu cīņa bija pirmā. Visi šie pēdējā brīža pārsteigumi radīja nelielu nervozitāti pirmajā raundā. Kopumā gan esmu apmierināts ar paveikto,” uz sestdien aizvadīto cīņu pret britu Saimonu Valiliju, sarunā ar portālu Sportacentrs.com, atskatījās latviešu bokseris Mairis Briedis.

Mairis atzīst, ka informācija par pretinieku bijusi pamaz, bet treneris labi zinājis, ko sagaidīt. Valilijs ne ar ko latvieti nav pārsteidzis. “Nedaudz neierasti, ka cīņu aizvadīju ārpus Latvijas. Tādi bokseri kā es bieži nevēlas bojāt pozīciju reitingā un ārpus Latvijas nebrauc, mēs savā ziņā riskējām. Psiholoģiski bija grūtāk, jo šī nebija titula cīņa. Atbildības ziņā nebija tik liels spiediens, taču jau treniņprocesā pratu saņemties,” skaidroja bokseris.

Liverpūlē notiekošajā cīņu šovā Briedis ieradās kā WBC titula obligātais pretendents pirmajā smagajā svarā (līdz 90.7kg), kamēr šīs jostas īpašnieks Tonijs Beljū šajā pašā ringā kāpa vakara noslēgumā. Latvietis un viņa komandas pārstāvji Beljū un Bendžamina Floresa cīņu vēroja klātienē. “Cīņa bija interesanta, tiesnesis nepamanīja vienu sitienu zem jostas vietas. Tas Floresam radīja nelielu atslābumu, kas arī bija pirmais lūzuma punkts,” saka Briedis.

Beljū pēc čempiona jostas saglabāšanas gan netaisījās apstiprināt nākamo titula aizstāvēšanas maču, kurā obligātais pretendents būtu Briedis. Tā vietā Beljū veltīja savu uzmanību skatītāju vietās esošajam Deividam Hejam un pēc cīņas intervijā vairākkārt aizvainoja 36 gadus veco britu bokseri, paziņojot, ka Heja pēdējie divi pretinieki nav bijuši viņa cienīgi. Arī vēlāk preses konferencē Beljū vairākkārt norādīja, ka vēlas cīņu tieši ar Heju. “Cīņa ar viņu finansiālā ziņā Beljū būtu daudz ienesīgāka, nekā ar mani. Tas ir tikai normāli, ka viņš grib nopelnīt, saprotu viņu,” saka Briedis piebilstot, ka Beljū nebūtu nekādu problēmu pieaudzēt svaru, jo Hejs ir supersmagā svara kategorijas bokseris. “Pieaudzēt svaru vienmēr ir vieglāk nekā nomest, īpaši tāda tipa sportistam kā Beljū,” skaidro Briedis.

Tuvāko pāris nedēļu laikā kļūs skaidrs, vai Hejs boksēsies ar Beljū. Ja pusēm neizdosies vienoties, tad sekos Brieža pārstāvju saruna ar Beljū. “Skaidrībai par manu nākamās cīņas datumu būs tuvākā mēneša laikā,” teic latvietis, kurš savas karjeras laikā ir uzvarējis visās 21 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

1 2 43 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2016-10-17 14:34, pirms 7 gadiem
es ceru, ka organizācija iejauksies, jo šeit neuzvar stiprākais, bet tas, kam vairāk naudas...
visi baidās no Brieža, jo satikties ar Briedi ringā, nozīmē 90% viņam zaudēt...

 +10 [+] [-]

, 2016-10-17 14:40, pirms 7 gadiem
Boks tas ir palicis par izsmieklu, valda nauda un sovs, nekads sportiskais gars. Belju un Heja izrade bija paradzeta jau no pasa sakuma to vareja redzet pat viss naivakais cilveks, parodija nevis boks. Boksejas tikai tie kam liela mute un nauda, tas tacu tipa patik tautai.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-17 14:47, pirms 7 gadiem
Interesanti, vai ar Lebedevu Briedim nebūtu vieglāk sarunāt maču ?

  -3 [+] [-]

, 2016-10-17 14:50, pirms 7 gadiem
Skatījos Beljū cīņu, neizskatās viņš nemaz švaks, diezgan labs. Domājat Briedis stabili viņu paņemtu?

  +8 [+] [-]

, 2016-10-17 14:51, pirms 7 gadiem
Nu, Mairim jàsàk lamāties un jāpasaka, kas tas Beljū īsti ir...un tā lai džeks nevar izvairīties no atbildes

     [+] [-]

, 2016-10-17 14:52, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Skatījos Beljū cīņu, neizskatās viņš nemaz švaks, diezgan labs. Domājat Briedis stabili viņu paņemtu?
šādā līmenī nevar neko garantēt, bet mēs ceram, ka Briedis pret viņu izies ringā un atņems jostu. nākamā gada sākumā... jāsāk krāt jostas

 +10 [+] [-]

, 2016-10-17 15:24, pirms 7 gadiem
Es arī skatījos, bet man likās, ka ar Beljū Briedim būtu jātiek galā, jo Beljū likās tāds lempīgs... Tas viss, protams, ja pats neizlaiž kādu spēcīgāku sitienu, un, ja netiesā kāds anglis, kurš ļauj sist pa kuli...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 16:25, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Skatījos Beljū cīņu, neizskatās viņš nemaz švaks, diezgan labs. Domājat Briedis stabili viņu paņemtu?
Grūti pateikt, cik labs bija Floress, līdz ar to arī Beljū. Turklāt Beljū nemaz nebija liels pārsvars pār Floresu. Viss mainījās pēc tās epizodes, kur ielika pa olām un pēc tam izlaida pamatīgus sitienus.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-17 16:35, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Skatījos Beljū cīņu, neizskatās viņš nemaz švaks, diezgan labs. Domājat Briedis stabili viņu paņemtu?
Šai cīņai iznākums var būt jeb kāds

  +2 [+] [-]

, 2016-10-17 16:42, pirms 7 gadiem
Bellew pec maniem noverojumiem ir problemas ar disciplinu, parak viegli aizraujas un aizsvilas, taja laika kad vina zokli nevar nosaukt par terauda. Sitiens viennozimigi vajaks neka Briedim kas ari atspogulojas ko%. Vins ir tads kurs uzvar "parboksejot" lidzigi ka Usyks parbokseja Golowacki. Bet atceramies ka Briedis mak lauzt cinas gaitu kad ta nav par labu vinam, ka piem ar Duradolu.

     [+] [-]

, 2016-10-17 16:42, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: Grūti pateikt, cik labs bija Floress, līdz ar to arī Beljū. Turklāt Beljū nemaz nebija liels pārsvars pār Floresu. Viss mainījās pēc tās epizodes, kur ielika pa olām un pēc tam izlaida pamatīgus sitienus.
Tīši vai netīši ,bet skaisti jau tas nebija. Tādam Beljū pienāktu maza meitene un iep..stu pa olām, nekāds cīnītājs ar nebūtu vairs.

     [+] [-]

, 2016-10-17 16:43, pirms 7 gadiem
Kam ir lieks Miljards? īstais laiks izveidot kautkādu Pro boksa līgu.. šī sistema nekam neder..

     [+] [-]

, 2016-10-17 16:52, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Kam ir lieks Miljards? īstais laiks izveidot kautkādu Pro boksa līgu.. šī sistema nekam neder..
Tā jau nav nekāda sistēma! Viss balstīts uz iekšējo konkurenci un kuru tālāk izbīda, tad tas arī ir labākais!

Skatījos nesen par rumāņiem, kuri nemaz netiek bīdīti, ja nepārstāv konkrētu klubu!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 17:03, pirms 7 gadiem
A kādā sakarā Beljū tur ņemās ap Heju un Brigsu? Tie taču smagasvaru divīzijā!
Ķip vienkārši, lai pievērstu uz manību un haipu saceltu?

  +4 [+] [-]

, 2016-10-17 17:11, pirms 7 gadiem
Un kas ar to low blow Beljū- Floresa cīņā? Acīmredzamāk jau nevarēja iemaukt! Tā vienkārši tiesnesis palaiž garām, britu komentētāji arī izliekas neko neredzam un viss forši!? WTF!? Galvenais vakara notikums, ka palamājas ar Heju. Floresam ar laikam pofig, piķi dabūja un čau. ta jau skaidrs, ka tas gailēns nemaz ar Mairi netaisās boksēt.

     [+] [-]

, 2016-10-17 19:13, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Un kas ar to low blow Beljū- Floresa cīņā? Acīmredzamāk jau nevarēja iemaukt! Tā vienkārši tiesnesis palaiž garām, britu komentētāji arī izliekas neko neredzam un viss forši!? WTF!? Galvenais vakara notikums, ka palamājas ar Heju. Floresam ar laikam pofig, piķi dabūja un čau. ta jau skaidrs, ka tas gailēns nemaz ar Mairi netaisās boksēt.
Nauda. Viss. Pietam ukapāot svaru augstāk au savas jostas nepakāsīs. Vispār PRO bokss ir cirks nevis sports. Viss ir pakārtots nevis, lai labākais būtu virsotnē, bet gan lai organizētu ienesīgākās cīņas. Vēl tik atliek likvidēt obligātā pretendenta statusu (uz ko arī lēnām velk) un pēdēās sportiskās paliekas tur būs izmēstas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-17 19:24, pirms 7 gadiem
Hejs varētu iedot Beljū pa tauri.

     [+] [-]

, 2016-10-17 19:33, pirms 7 gadiem
Nu Hejam drīzāk būtu jādzen nost speķis, nevis Belju jāuzēdas - savādāk 2 smagsvari par cruiserweight titulu cīnīsies? Ja ne par titulu, tad kāda jēga, tikai ar uzbraucieniem nekādu lielo cīņu sataisīt nevar. Vismaz ne tādu, kuras dēļ ir vērts zaudēt WBC čempiona jostu, jo pēc tam pret Briedi lai sagatavotos paliek pārāk maz laika. Šaubos, ka WBC kkāda Beljū dēl pārcels termiņus un bojās savu reputāciju...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-17 19:52, pirms 7 gadiem
britiw_h-side rakstīja: Bellew pec maniem noverojumiem ir problemas ar disciplinu, parak viegli aizraujas un aizsvilas, taja laika kad vina zokli nevar nosaukt par terauda. Sitiens viennozimigi vajaks neka Briedim kas ari atspogulojas ko%. Vins ir tads kurs uzvar "parboksejot" lidzigi ka Usyks parbokseja Golowacki. Bet atceramies ka Briedis mak lauzt cinas gaitu kad ta nav par labu vinam, ka piem ar Duradolu.
Ko Briedis tajā cīņā lauza? Sita tik ilgi kamēr krīt. Vienkārši ilgi nekrita, tas arī viss.

  +4 [+] [-]

, 2016-10-17 19:58, pirms 7 gadiem
gudrinieks_atradies rakstīja: Nu Hejam drīzāk būtu jādzen nost speķis, nevis Belju jāuzēdas - savādāk 2 smagsvari par cruiserweight titulu cīnīsies? Ja ne par titulu, tad kāda jēga, tikai ar uzbraucieniem nekādu lielo cīņu sataisīt nevar. Vismaz ne tādu, kuras dēļ ir vērts zaudēt WBC čempiona jostu, jo pēc tam pret Briedi lai sagatavotos paliek pārāk maz laika. Šaubos, ka WBC kkāda Beljū dēl pārcels termiņus un bojās savu reputāciju...
Hejs nemaz nevarētu cīnīties par cruiserweight. Obligātais pretinieks ir Briedis. Ja grib par jostu, tad ar Briedi, ja grib naudu, tad Heju, kurš to te memļaku izslēgtu 5 sitienos.

Beljū tāds mīzlis liekas...

     [+] [-]

, 2016-10-17 20:00, pirms 7 gadiem
Vispār jautājums- Mairis ir kaut reizi dabūjis KD? Nu tā, nevis paklūpjot, bet, ka reāli jāskaita 10 sekundes?

  +2 [+] [-]

, 2016-10-17 20:11, pirms 7 gadiem
Un vēl viens jautājums? Jums visiem neliekas, ka Briedis tāds vienīgais ar sešpaku? Pārējiem tur normāli tauki vēl....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 20:29, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Bērniņ ne visi ar šespakām var kļūt par čempioniem. Reizēm tie taukainie un ļenganie ir divreiz atlētiskāki un spēcīgāki.
Pats tu bērniņš. Tā sešpaka vienkārši norāda, ka visi tie 90 kg ir sastumti muskuļos un spēkā, nevis atstāj liekus 5 kg riepai.

  +4 [+] [-]

, 2016-10-17 20:41, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Bērniņ ne visi ar šespakām var kļūt par čempioniem. Reizēm tie taukainie un ļenganie ir divreiz atlētiskāki un spēcīgāki.
Decembrī varēs redzēt, ko tavs varenais Ļebeģevs var. Ja zaudēs 23 gadīgajam Gasijevam tad varēs droši iet pensijā.

     [+] [-]

, 2016-10-17 20:52, pirms 7 gadiem
gudrinieks_atradies rakstīja: Nu Hejam drīzāk būtu jādzen nost speķis, nevis Belju jāuzēdas - savādāk 2 smagsvari par cruiserweight titulu cīnīsies? Ja ne par titulu, tad kāda jēga, tikai ar uzbraucieniem nekādu lielo cīņu sataisīt nevar. Vismaz ne tādu, kuras dēļ ir vērts zaudēt WBC čempiona jostu, jo pēc tam pret Briedi lai sagatavotos paliek pārāk maz laika. Šaubos, ka WBC kkāda Beljū dēl pārcels termiņus un bojās savu reputāciju...
Beljū veiksmīgi ir uztaisījis sev karjeru un pat ticis līdz jostām. Floress manuprāt ir nopietnākais no pretiniekiem ko viņš ir uzvarējis(to pašu ar cheap shot). Pa lielam nav svarīgi vai viņš no Heja dabūs KO. Galvenais tagad nogrābt piķi pēc iespējas vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 21:14, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Beljū veiksmīgi ir uztaisījis sev karjeru un pat ticis līdz jostām. Floress manuprāt ir nopietnākais no pretiniekiem ko viņš ir uzvarējis(to pašu ar cheap shot). Pa lielam nav svarīgi vai viņš no Heja dabūs KO. Galvenais tagad nogrābt piķi pēc iespējas vairāk.
Flores vai tad nebija ranga 15. nr? Un tas skaitās nopietnākais pretinieks? Tad tā jocīgi.

No Heja viņš dabūt 20:1 KO. Veselības labad necelties pēc KD

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 21:32, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Flores vai tad nebija ranga 15. nr? Un tas skaitās nopietnākais pretinieks? Tad tā jocīgi.

No Heja viņš dabūt 20:1 KO. Veselības labad necelties pēc KD
Tai pašā kaut vai boxrec.com var apskatīties visus pretiniekus. Tur ir skaidrs, čalis iet pēc naudas. Bet nu tagad cerams vairs nebūs nekādu cirku. Vai nu ar obligāto pretendentu, vai ar Heju smagsvaros.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 21:48, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Tai pašā kaut vai boxrec.com var apskatīties visus pretiniekus. Tur ir skaidrs, čalis iet pēc naudas. Bet nu tagad cerams vairs nebūs nekādu cirku. Vai nu ar obligāto pretendentu, vai ar Heju smagsvaros.
Bet kas skaitās pret Heju? Kādā sakarā to var? Tad uzreiz jostu kar vadzī un Briedis vs Unknown.?

Jo pēc visiem nolikumiem sapratu, ka Beljū varēja izvēlēties vienu cīņu pa vidu(kas bija). Un tagad ir tikai titula pretendents, vai josta zūd.

     [+] [-]

, 2016-10-17 21:49, pirms 7 gadiem
Tā i neviens neatbildēja, vai Briedis ir bijis kaut reiz situācijā, ka gulējis uz grīdas....

  +2 [+] [-]

, 2016-10-17 22:06, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tā i neviens neatbildēja, vai Briedis ir bijis kaut reiz situācijā, ka gulējis uz grīdas....
Es Briedim sekoju līdz jau diezgan ilgi, bet cik viņa pro cīņas redzētas vai lasītas, nav bijis! Ar muguru uz dēļiem toch nav bijis. BiggersBetter cīņu neatzīšana par retinga cīņām arī viņam noņēma nost vienu zāģi, bet tas bij pēc punktiem kkādā 3 raundu cīņā)

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 22:09, pirms 7 gadiem
Un no šitā raksta kamēr nevar neko saprast, TVnetā skaidri citēts Briedis - ja Beljū grib naudu un Heju, tad cīnīsies kāds cits pretendents, ja nē, tad Briedis. Te viss ir izklāstīts kā konspiratīva intriga. KAS NU BŪS, KURŠ KURU APČAKARĒS?

     [+] [-]

, 2016-10-17 23:15, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Pret Lebedevu Briedim diemžēl nebūtu variantu, Ļebedevs tomēr klasi augstāks par Beljū.
Tu kaut ko lieto, jeb esi debīls?

  -1 [+] [-]

, 2016-10-17 23:18, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Bērniņ ne visi ar šespakām var kļūt par čempioniem. Reizēm tie taukainie un ļenganie ir divreiz atlētiskāki un spēcīgāki.
Tomēr liekās, ka debīls!
1 2 43 komentāri