Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podžus tuvu pirmajiem vienspēļu ranga punktiem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Brāļi Podžus tuvu pirmajiem vienspēļu ranga punktiem
Brāļi Podžus

17 gadus vecie Latvijas tenisisti, dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podžus šodien izcīnījuši uzvaras Francijas „Future” kvalifikācijas izšķirošajās spēlēs, nodrošinot vietu pamatturnīrā. Pirmos reitinga punktus puiši gan izcīnīs tikai tad, ja pārvarēs pamatturnīra 1.kārtu.

Brāļi Podžus pamatturnīrā kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs

17 gadus vecie dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podžus šogad aktīvi cenšas tikt pie pirmajiem reitinga punktiem, piedaloties dažādos „Future” turnīros. Dubultspēļu rangā puiši jau ielauzušies, bet vienspēlēs tas vēl nav paveikts. Labas cerības to izdarīt ir šonedēļ Francijas pilsētā Larošā pie Jonas, kur norisinās „Future” turnīrs ar balvu fondu 15 000+H (apmaksāta uzturēšanās).

Abiem latviešiem bija jāspēlē kvalifikācijā – Mārtiņam pamatturnīra sasniegšanai bija nepieciešamas trīs uzvaras, bet Jānim divas. Un to arī izdevās izpildīt. Mārtiņš vispirms uzveica divus rangā neesošus mājiniekus (6:2, 6:1 pret Klemānu Moinēru un 6:2, 6:2 pret Hugo Mortu), bet šodien izšķirošajā spēlē uzveica arī Žanu Andersenu no Dienvidāfrikas Republikas (ATP 938.) – 6:3, 7:6(1). Jānim rangā esoši pretinieki nebija - ar 6:1, 7:5 apspēlēts Etjēns Leite, bet Nikolā Beuns ar 6:1, 6:4 (abi no Francijas).

Pirmie reitinga punkti gan pienāksies tikai tad, ja izdosies pārvarēt 1.kārtu pamatturnīrā. Pretiniekos būs citi kvalifikācijas veiksminieki – Jānis spēlēs pret čehu Otakaru Lučaku (ATP 1505.), bet Mārtiņš pret mājinieku Franku Pepi (ATP 1145.). Abiem cīņas jau rīt. Tāpat brāļiem rīt paredzēta dubultspēle – 1.kārta bija brīva, bet ceturtdaļfinālā jātiekas ar itālieša Masimo Kapones un īra Daniela Glansija duetu.

Marcinkeviča pamatturnīrā netiek

Citā Francijas pilsētā Limožā ITF 50 000 turnīra kvalifikācijas cīņas aizvadījusi Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča (WTA 353.). Viņai kvalifikācijas turnīrā bija 2.numura statuss, kas nozīmēja, ka visās spēlēs pretī stāsies rangā zemāk esošas pretinieces. Diemžēl visus trīs mačus uzvarēt neizdevās. Pirmajā cīņā sestdien Diāna ar 6:3, 1:6, 6:0 apspēlēja mājinieci Žozefu Adamu (WTA 1001.), 2.kārtā uzveica citu francūzieti Rakeli Žirāru (WTA rangā neatrodas) – 6:3, 6:3, bet izšķirošajā mačā nācās zaudēt polietei Patricijai Sanduskai (WTA 459.) – 6:7(3), 2:6. Divas uzvaras gan deva četrus reitinga punktus.

Pamatturnīrā Diāna gan uzspēlēs dubultspēlēs – par pārinieci sarunāta baltkrieviete Svitlana Piraženka, bet 1.kārtā pretiniekos Jūlija Gluško (Izraēla) un argentīniete Paula Ormahea (Argentīna).

Izmantotie resursi:
Tournois Internationaux