Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Viljamsa: "Galvenā sponsora zaudēšana bija beigas mūsu komandai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Viljamsa: "Galvenā sponsora zaudēšana bija beigas mūsu komandai"
Foto: Motorsport.com

Bijusī "Williams" vienības vadītāja Klēra Viljamsa atzinusi, ka "Covid-19" dēļ zaudētā sponsoru nauda pielikusi punktu viņas ģimenes pūlēm saglabāt komandu, tādēļ nācies pieņemt smagu lēmumu par tās pārdošanu.

Pēc tam, kad "Williams" nesen tika pārdota investīciju uzņēmumam "Dorilton Capital", no tās aizgāja Viljamsu ģimene, kuras pārstāvis Frenks Viljamss savulaik izveidoja šo panākumiem bagāto F1 komandu. Savukārt pēdējos gados to vadīja viņa meita Klēra.

Lai gan finansiālas problēmas komandu vajājušas jau ne pirmo gadu, pastāvēja cerība, ka ar galvenā sponsora "Rokit" palīdzību šosezon beidzot izdosies sākt iziet no krīzes. Diemžēl sadarbība izjuka, kad pasauli pāršalca koronavīrusa radītās ekonomiskās sekas.

"Mēs izsmēlām visus iespējamos resursus," britu laikrakstam "Telegraph" atzinusi Viljamsa. "Es ļoti cerēju, ka šogad lietas beidzot sāks iet uz augšu. Bijām dabūjuši jaunu galveno sponsoru, kas mums solīja visu pasauli. Kad sākās koronavīrusa krīze, un viss aprāvās, tās bija šī stāsta beigas. Nebija vairs nekādu iespēju no tā atgūties. Ja tas nebūtu noticis, mēs spētu turpināt pastāvēt."

Viljamsa neslēpj, ka pēdējos gados pamatīgi sevi izsmēlusi, un tagad vēlas beidzot vairāk laika veltīt ģimenei.

"Es piedzīvoju to, cik daudz "Formula 1" no cilvēka paņem," viņa saka. "Šis ir sports, un tas no tevis paņem daudz enerģijas. Gribu atjaunoties un saprast, kas es esmu ārpus F1 čempionāta. Gribu to visu pamest un būt pati, izjust, ko tas nozīmē. Vienmēr esmu bijusi Frenka Viljamsa meita, bet tagad beidzot pati gribu būt personība. Tagad varu būt arī mamma un sieva. Tāpat varēšu pieskatīt tēti, kurš drīz pārcelsies dzīvot tuvāk mums."

Par jauno "Williams" vadītāju nesen tika apstiprināts Saimonds Robertss, kurš savā karjerā 16 gadus nostrādāja "McLaren" vienībā. "Williams" komandai viņš pievienojās tikai šogad, sākotnēji kļūstot par izpilddirektoru.

"Mēs bijām pārsteigti, cik ātri notika komandas pārdošana," tagad atzīst Robertss. "Negaidījām, ka tas notiks. Pēc tam mani patiesi pārsteidza Klēras atkāpšanās. Es tiešām gribēju, lai viņa paliek, bet arī saprotu, kā viņa jūtas, un viņai bija tiesības to darīt."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...