Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Turcijas F1 posma rīkotāji sešās stundās pārdevuši 40 tūkstošus biļešu

Juris Grīns
Juris Grīns

Turcijas F1 posma rīkotāji sešās stundās pārdevuši 40 tūkstošus biļešu
Pēdējo reizi F1 posms Turcijā notika 2011. gadā. Foto: Motorsport.com

Turcijas "Grand Prix" organizatori pavēstījuši, ka sešās stundās pēc tirdzniecības uzsākšanas, tiem izdevies pārdot jau 40 tūkstošus biļešu.

Pēc deviņu gadu pārtraukuma Turcijas posms atgriezies F1 pasaules čempionāta kalendārā - Stabulas trasē sacensības notiks 15. novembrī. Šim posmam, līdzīgi kā sacīkstēm Imolā un Nirburgringā, izdevība atgriezties kalendārā pavērās pēc tam, kad "Covid-19" dēļ nācās atcelt citos kontinentos plānotās cīņas. Tikmēr tādām trasēm kā Mudžello un Portimao radusies iespēja F1 sacensības uzņemt pirmo reizi.

Turcijas F1 posma promotera "Intercity" priekšsēdētājs Vurals Aks preses konferencē pavēstījis, ka Stambulā gaidāmās sacīkstes būs atvērtas skatītājiem, un viņš cer uz 100 tūkstošu cilvēku ierašanos svētdienā. Tā gan ir tikai nepilna puse no līdzjutēju skaita, ko tribīnēs un pārējās skatītāju zonās spējīga uzņemt šī trase.

Rīkotāji nolēma, ka pirmajā pārdošanas dienā biļetes uz Turcijas "Grand Prix" būs pieejamas par tīri simbolisku samaksu - nedaudz vairāk kā trīs eiro par vienu dienu trasē. Atsaucība bijusi ļoti liela - pirmās stundas laikā iztirgots aptuveni 10 tūkstoši biļešu, bet nākamajās piecās stundās vēl 30 tūkstoši.

Lai gan 2011. gadā, kad Turcijā F1 posms notika pēdējo reizi, skatītāju bija salīdzinoši maz, Aks cer, ka šogad izdosies īstenot ieceri par 100 tūkstošiem.

"Mēs plānojām, ka normālos apstākļos aizpildītas būs visas 220 tūkstoši vietas, bet ar "Covid-19" ierobežojumiem tas nav iespējams," viņš sacīja. "Tāpēc ceram uz 100 tūkstošiem skatītāju. Šobrīd gan esam gatavi visam, ieskaitot to, ka situācija pasliktinās un nākas posmu aizvadīt bez līdzjutēju klātbūtnes."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-09-17 15:33, pirms 4 gadiem
Turcijas GP trase jau vairākus gadus pieder Porsche. Tur gandrīz katru weekendu notiek Porsche autiņu testi un laušana no maksātspējīgiem cilvēkiem, ir braukšana pa trasi, tad blakus trasei ir dragreiss, vēl blakus ir offroad, un drošas braukšanas poligons.
p.s. viena no disciplīnām ir pa GP trasi pilnā garumā ar vienu slāpētāju pēdējā taisnē pirms finiša brauc aiz instruktora 2 vai 3 autiņi un instruktors brauc tik ātri, cik var pabraukt lēnākais. Brauc 2 pilnus apļus, boksi, braucējs mainās vietām ar blakussēdošo, un tad vēl divi pilni apļi. Cik zinu, trases rekords šajā disciplīnā vēl joprojām pieder latviešiem.