Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 izlase paliek bez pasaules čempionāta - IIHF atceļ vairākus turnīrus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U20 izlase paliek bez pasaules čempionāta - IIHF atceļ vairākus turnīrus
Kārlis Zirnis. Foto: LHF.lv

IIHF pieņēmusi lēmumu atcelt visus U20 pasaules čempionātus, izņemot Elites divīziju. Latvijas U20 izlasei decembra vidū vajadzēja doties uz Dāniju un piedalīties pirmās divīzijas A grupā.

Atcelti visi U20 vīriešu pasaules čempionāta zemāko divīziju turnīri, bet par Elites divīziju lēmums pašlaik nav pieņemts. Sieviešu kategorijā atcelti visi U18 turnīri, ieskaitot Elites divīziju. Visi atceltie turnīri bija plānoti decembrī vai janvārī. Lēmums pieņemts, konsultējoties ar IIHF izveidoto Covid-19 ekspertu grupu. Tādā veidā mēģināts izvairīties no finansiālajiem riskiem, kas varētu rasties, ja turnīrus nāktos atcelt pēdējā brīdī vai kāds no dalībniekiem saslimtu ar vīrusu.

“Pieprasīt, lai katra turnīra rīkotāji izveidotu drošu burbuli, nav loģisks risinājums, jo daudziem zemāko divīziju turnīru rīkotājiem jau tagad finansiālā situācija Covid-19 dēļ ir saspringta,” pieņemto lēmumu komentēja IIHF prezidents Renē Fāzels. “Mūsu rīcībā nav nepieciešamo resursu, lai mēs spētu kārtīgi uzraudzīt turnīru drošu norisi.”

Fāzels norādīja, ka nedz IIHF, nedz rīkotāju rīcībā nav tādu līdzekļu, lai varētu parūpēties par visu turnīru dalībnieku - spēlētāju, treneru, personāla, tiesnešu un citu - Covid-19 analīžu veikšanu un drošu ceļojumu nodrošināšanu.

“Atceļot turnīrus jau tagad, varam izvairīties no situācijas, kurā rīkotāji bezjēdzīgi iztērē naudu turnīram, kas beigās nenotiek. Šie ietaupītie līdzekļi palīdzēs organizācijām, kas nonākušas nepatīkamās situācijās, tikt cauri grūtībām, koncentrēties šai sezonai, un tad pēc gada atgriezties, lai spēlētu starptautisko hokeju,” teica Fāzels.

Atcelti turnīri, kam bija jānotiek gadu mijā, bet par pavasara sacensībām lēmumi nav pieņemti. 2021. gada pasaules čempionāts notiks (ja nesekos izmaiņas) Rīgā un Minskā. Pavasarī jānotiek arī Latvijas U18 izlases pasaules čempionātam. Šogad plānotais U18 turnīrs Covid-19 dēļ tika atcelts.

Latvijas U20 izlases pasaules čempionātam no 13. līdz 19. decembrim vajadzēja notikt Dānijā. Bez laukuma saimniekiem mūsējiem pretī stātos Baltkrievija, Ungārija, Kazahstāna un Norvēģija.

Elites divīzijas U20 pasaules čempionāts plānots no 26. decembra līdz 5. janvārim, turnīram notiekot Kanādā. Visticamāk, rīkotāji un IIHF rēķinās ar lieliem ienākumiem no TV translāciju pārdošanas, jo Kanādā U20 čempionāts ir liels notikums, tādēļ plāns par sacensību sarīkošanu nav atmests. IIHF šodien pavēstīja, ka elites divīzija tiks izspēlēta Edmontonā, izveidojot īpašu turnīra burbuli, kurā komandas no Eiropas tiks nogādāts ar īpašiem čarterreisiem. IIHF sola, ka šīm izlasēm tiks izveidota stingrs Covid-19 protokols un tiks veikta vairākkārtēja testēšana.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/20591/...

     [+] [-]

, 2020-09-17 16:31, pirms 4 gadiem
baigi žēl, ka nenotiks U20 čempis. kaut kā vieglu roku visu IIHF atceļ...

  -2 [+] [-]

, 2020-09-17 17:19, pirms 4 gadiem
Es jau no pavasara rakstu, ka dēļ tūlīt uzspiestā otrā viļņa nekādas starptautiskās sporta sacīkstes vairs nenotiks. Tā ir sazvērestības teorija tikai līdz brīdim, kad sākam tajā dzīvot.

     [+] [-]

, 2020-09-17 19:35, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: baigi žēl, ka nenotiks U20 čempis. kaut kā vieglu roku visu IIHF atceļ...
žēl gan.... bet nu, laikam jau nebija variantu.

     [+] [-]

, 2020-09-17 19:40, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: žēl gan.... bet nu, laikam jau nebija variantu.
Kāpēc? 6 komandas nevar uzmaukt? kaut vai Rīgā!
kaut kādi kolhoznieki brauc un bīči tiek spēlēti.
laikam jau IIHF vieglāk visu atcelt, nekā naudu maksāt par zemākajām līgām. Kanādā tak elitei neatcēla čempi ar 10 komandām , pat burbuli veidos, kā NHL.

     [+] [-]

, 2020-09-17 23:20, pirms 4 gadiem
Edmontonā notiks u20 bez skatītājiem un divus gadus pēc kārtas , zviedriem pārcelts uz 24 gadu , krieviem paliek 23 gads.
https://www.nhl.com/news/2021-world...
Eh, vot palaimējās tikt uz Ostravu šogad , sazin kad tagad atkal varēs.