Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Jacevičs: "Vai bija vērts ieguldīt sešus gadus, lai ar vienu lēmumu to visu nosvītrotu?"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jacevičs: "Vai bija vērts ieguldīt sešus gadus, lai ar vienu lēmumu to visu nosvītrotu?"
Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Pirmdien notiks Latvijas Telpu futbola asociācijas kongress. Uz prezidenta krēslu palicis viens kandidāts - Igors Jacevičs. Viņš publicējis publisku uzsaukumu, paužot neizpratni par pēdējā laika notikumiem telpu futbolā. Sportacentrs.com to piedāvā lasīt pilnā apjomā bez rediģējumiem.

Strādājot vairāk kā 10 gadus Latvijas telpu futbolā, esmu bijis gan telpu futbola Virslīgas spēlētājs, gan Virslīgas tiesnesis, kā arī 2010.gadā organizēju Latvijā pirmo elites līmeņa starptautisko telpu futbola turnīru klubiem. Zinot manu pieredzi un profesionālas īpašības, telpu futbola klubi uzrunāja mani un izvirzīja manu kandidatūru vakantajam Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidenta amatam. Esmu pārliecināts, ka strādājot vienotā komandā ar nākamo LTFA vadību un esošajiem biedriem, izdosies nodrošināt turpmāku telpu futbola attīstību Latvijā un ar laiku atgriezties Eiropas klubu telpu futbola elitē.

Esoša LTFA valde pirmdienas sēdē, neskatoties uz to, ka šīs jautājums nebija iekļauts valdes sēdes darba kārtībā un bez kādas padziļinātas analīzes (nav ne šī gada budžeta, ne sacensību tāmes), ar balsu vairākumu nolēma lauzt līgumu ar LFF un faktiski atgriezt Telpu Futbola Virslīgas un 1.līgas sacensību rīkošanu LFF.

Īpaši zīmīgi, ka šāds lēmums tika pieņemts vienu nedēļu pirms paredzēts LTFA kongresa (par ko ne visi biedri, pēc viņu sniegtas informācijas bija informēti), kur tiks ievēlēti vairāki LTFA valdes locekļi un jaunais LTFA prezidents. Jāuzsver, ka vairākumu lēmumam par līguma laušanu (jo lēmums netika pieņemts vienbalsīgi) nodrošināja LTFA valdes locekļi, kuri jau paziņoja par amata atstāšanu pēc paredzēta LTFA kongresa.

Ir absolūti skaidrs, ka šāds lēmums NAV vērsts uz telpu futbola attīstību. Arī arguments par potenciālo finansējuma vai administratīva resursa trūkumu neiztur kritiku, jo LFF pārņemot telpu futbola Virslīgas un 1.līgas sacensību rīkošanu jebkurā gadījumā būs jāmeklē līdzekļi un darbinieki kvalitatīvai sacensību rīkošanai. Turklāt LTFA jau ir ilgtermiņa attiecības ar sponsoriem un partneriem, savukārt LFF var ar to rasties problēmas gan reputācijas, gan interešu konflikta ar citiem LFF sadarbības partneriem un sponsoriem dēļ.

Vēl pirms 2 mēnešiem jaunais LFF prezidents Vadims Ļašenko gan savā programmā, gan intervijās uzsvēra LTFA nozīmi telpu futbola attīstībā un atbalstīja organizācijas un LFF turpmākas sadarbības nozīmi.

Vai bija vērts Latvijas futbola sabiedrībai ieguldīt 6 gadus nopietna darba, lai ar vienu nepārdomātu lēmumu to visu pārsvītrotu???

Man un maniem domubiedriem ir vīzija un reāls plāns par turpmāko LTFA darbību un telpu futbola attīstību. Esmu pārliecināts, ka neskaidrības un problēmas, kurās ir iedzīvojusies LTFA pēdējo 2 mēnešu laikā ir iespējams atrisināt.

Strādājot komandā būsim spējīgi kvalitatīvi organizēt Virslīgas un citus čempionātus, ka arī realizēt citus telpu futbola attīstības projektus.

Šobrīd aicinu LTFA biedrus nepalikt malā un pirmdien, 21.septembrī, plkst. 12:00 ierasties Elektrum Olimpiskajā centrā uz LTFA kongresu, lai izteikt savu viedokli un aizstāvēt telpu futbola attīstību Latvijā. Tieši šobrīd ir svarīgi būt aktīviem.

Igors Jacevičs

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 18:41, pirms 4 gadiem
Varbūt tad arī vajadzēja ielikt Jaceviča foto, nevis Ļašenko?!

     [+] [-]

, 2020-09-17 19:06, pirms 4 gadiem
Vai Jacevičs ir izbijis svarcēlājs, kurš nopietni pievērsās telpu futbolam ?