Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Erbs dienu pēc Eiropas junioru titula izcīna divas vietas otrajā desmitā

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējs Erbs dienu pēc Eiropas junioru titula izcīna divas vietas otrajā desmitā
Ernests Erbs (no labās), Rihards Zorge un Daniels Vilciņš uz Eiropas čempionāta komandu sacensību goda pjedestāla. Foto: esc-shooting.org

Latvijas šāvējs Ernests Erbs dienu pēc kļūšanas par Eiropas junioru čempionu otrdien tika pie divām vietām sacensību otrajā desmitā.

Erbs pirmdien Itālijā otro reizi karjerā kļuva par Eiropas junioru čempionu 25 metru distancē ar sporta pistoli. Savukārt komandu sacensībās Latvijas juniori tika pie trešās vietas.

Otrdien Erbam sacensību diena sākās ar startu 25 metru distancē ar sporta pistoli standarta disciplīnā, kurā viņš sešās sesijās savāca 556 punktus, no čempiona atpaliekot par 16 punktiem. Vēl 22. vietu ar 546 punktiem guva Rihards Zorge, kamēr Daniels Vilciņš ar 531 punktu bija 24. vietā starp 27 sportistiem.

Vēlāk pēcpusdienā Erbs un Selīna Kovaļevska startēja jaukto komandu sacensībās standarta disciplīnā. Ja Erbs ar 275 punktiem bija sestajā vietā starp visiem sportistiem, Kovaļevskai 241 punkts deva otro vājāko rezultātu un Latvija summā ar 516 punktiem guva 11. vietu, apsteidzot tikai Norvēģijas otro komandu.

Eiropas čempionātā 25 un 50 metru distancēs Latvijai plānoti šīs nedēļas beigās. 20. un 21.septembrī Agate Rašmane cīnīsies par divām olimpiskajām ceļazīmēm 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli, bet 22.septembrī Rašmane un Lauris Strautmanis sacentīsies jauktajā komandā 25 metru disciplīnā ar pistoli.

Eiropas čempionāts 25 un 50 metru distancēs ir viena no pēdējām iespējām ložu šāvējiem tikt pie ceļazīmēm uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Vēl viņiem paliks tikai Eiropas čempionāts desmit metros un nākamgad pavasarī gaidāmās noslēdzošās olimpiskās atlases sacensības, bet pēc tam vēl pāris ceļazīmes tiks sadalītas pēc pasaules ranga. Šovasar otrajās Eiropas spēlēs Strautmanis izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, turklāt bija tikai dažu milimetru attālumā no vajadzīgās punktu summas savākšanas, lai tiktu pie olimpiskās ceļazīmes, bet augusta beigās Rašmane bija tikai divas pozīcijas no ceļazīmes.