Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Sliktās prognozes nepiepildās: Kuruca komandas biedra Musas savainojums nav nopietns

Agris Suveizda

Sliktās prognozes nepiepildās: Kuruca komandas biedra Musas savainojums nav nopietns
Džanans Musa. Foto: SIPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Bruklinas "Nets" un Bosnijas un Hercegovinas izlases aizsargs Džanans Musa sociālo tīklu vietnē Instagram paziņojis, ka viņš varēs piedalīties pirmssezonas nometnē.

Bosnija un Hercegovina vakar savā laukumā atzina Čehijas pārākumu (80:85), bet pēdējā minūtē šķietami nopietnā savainojumā iedzīvojās bosniešu talants Džanans Musa. Tika pieļauta iespēja, ka viņš varētu būt savainojis Ahilleja cīpslu, kas varētu nozīmēt operāciju un vairāku mēnešu izlaišanu. Tomēr 19 gadus vecais aizsargs nomierināja bosniešu un arī Bruklinas "Nets" līdzjutējus: "Paldies Dievam! Izskatījās slikti, taču būšu atpakaļ Bruklinā uz treniņnometnes sākumu."

Vakar Musa laukumā pavadīja 30 minūtes un 30 sekundes, guva 15 punktus, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un pieļāva četras kļūdas. Savukārt iepriekš izbraukuma spēlē Somijā (81:85) viņam bija ilgākais spēles laiks komandā (34:28), arī 15 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas un četras kļūdas.

Tieši pusi punktu šajos mačos Musa guva no soda metienu līnijas (15/21, 71,4%), viņš trāpīja arī sešus no desmit divpunktu metieniem, bet no tālās distances realizēja tikai vienu no desmit metieniem. Abās spēlēs rezultatīvākais bosniešiem bija Portlendas "Trail Blazers" centrs Jusufs Nurkičs, kurš Somijā sakrāja 20 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet vakar tika pie 19 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

Līdzšinējo karjeru Musa aizvadīja Zagrebas "Cedevita", trīs gadus pēc kārtas kļūstot par Horvātijas čempionu. Vasarā viņu ar 29. kārtas numuru izraudzījās Bruklinas "Nets", bet no eiropiešiem pirms Musas tika izvēlēti slovēnis Luka Dončičs (3.) un vācietis Morics Vāgners (25.). Atgādinām, ka Bruklinas "Nets" latviešu aizsargu Rodionu Kurucu draftā izvēlējās ar 40. numuru.

Bruklinas "Nets" pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 3. oktobrī, uzņemot Ņujorkas "Knicks", bet regulāro sezonu uzsāks 17. oktobrī izbraukumā pret Detroitas "Pistons".

K grupa

VKomandaUZ+/-
1.Francija71+112
2.Čehija71+46
3.Krievija44+32
4.Somija44-9
5.Bulgārija35-8
6.Bosnija un Hercegovina26-90

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/BnzZ0qW...