Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Apstiprināta regbija-7 kvalifikācijas sistēma 2020. gada olimpiskajām spēlēm

Juris Miņins
Juris Miņins

Apstiprināta regbija-7 kvalifikācijas sistēma 2020. gada olimpiskajām spēlēm
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "World Rugby" ir oficiāli paziņojuši kādā kārtībā komandas varēs kvalificēties 2020. gada olimpisko spēļu regbija-7 turnīram.

Regbijs-7 olimpisko spēļu programmā būs jau otro reizi, jo savu debiju tas piedzīvoja 2016. gada spēlēs, kur par uzvarētājiem vīriem kļuva Fidži, bet dāmu konkurencē labākās bija austrālietes. Lai arī par šī sporta likteni nākotnē sākumā daudzi bija piesardzīgi, pirmā turnīra panākumi garantēja to, ka arī Tokijā regbijs tiks spēlēts.

Šodien Starptautiskā regbija savienība paziņoja kvalifikācijas sistēmu gaidāmajam olimpiskajam turnīram. Kopumā, tāpat kā Rio, turnīrā piedalīsies 12 komandas, taču Japānas vīru un dāmu izlases, kā jau mājnieki, saņem automātisko kvalifikāciju, tāpēc kvalifikācijas turnīros tiks izspēlētas 11 ceļazīmes.

Tūdaļ pēc mājniekiem, pirmās ceļazīmi uz Tokiju saņems tās komandas, kas 2018./2019. gada Pasaules sērijas sezonā būs ieņēmušas pirmās četras vietas. Savukārt vēl pa vienai ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm tiks izspēlēts reģionālajos kvalifikācijas turnīros, kas 2019. gadā, no jūnija līdz decembrim, norisināsies Āfrikā, Āzijā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā, Eiropā un Okeānijā.

Visbeidzot, pēdējo ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, kā jau "World Rugby" turnīros ierasts, izspēlēs tā sauktajā "pēdējās cerības" turnīrā, kurā piedalīsies 12 labākās komandas (divas no katra reģiona), kuras uz to brīdi būs palikušas bez garantētās vietas olimpiskajā turnīrā.

Jāpiebilst, ka jaunā Pasaules sērijas sezona dāmām sāksies 20. oktobrī, kas komandas tiksies ASV, Kolorado štatā, bet vīru turnīrs, kā jau ierasts, tiks atklāts ar Dubaijas turnīru, kurš noritēs no 30. novembra līdz 1. decembrim.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/