Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kuldam otrā piespēle sezonā, Karsumam uzvara Maskavas derbijā

Andrejs Siliņš

Kuldam otrā piespēle sezonā, Karsumam uzvara Maskavas derbijā
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ar rezultatīvu piespēli sestdien Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) izcēlās Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, tomēr viņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 3:4 pēcspēles metienos atzina Omskas "Avangard" pārākumu. Savukārt Mārtiņa Karsuma Maskavas "Dynamo" ar 3:2 pēcspēles metienos pieveica "Spartak".

"Jokerit" trīs reizes mača gaitā atspēlējās (no 0:1, 1:2 un 2:3), bet tik un tā piedzīvoja zaudējumu, pēcspēles metienu sērijā atzīstot Omskas "Avangard" pārākumu - 3:4. Artūrs Kulda laukumā bija 19 minūtes un 42 sekundes, asistēja Džouijam Hišonam komandas pirmo vārtu guvumā pirmās trešdaļas 16. minūtē. Tāpat Kuldas kontā arī divi spēka paņēmieni un viens bloķēts metiens.

"Jokerit" piedzīvoja otro zaudējumu pēdējās trīs spēlēs, bet pirmdien mājās uzņems Novosibirskas "Sibir", kas šodien apspēlēja Rīgas "Dinamo". Uzvara tieši pār rīdziniekiem ir "Jokerit" pēdējais panākums līdz šim.

Maskavas derbijā "Spartak" uzņēma Mārtiņa Karsuma pārstāvēto "Dynamo". 23. spēles minūtē, kad rezultāts jau bija 2:1 "Spartak" labā, Karsums aiz vārtiem veica neprecīzu spēka paņēmienu pret "Spartak" uzbrucēju Viktoru Bobrovu, nospēlējot ar elkoni sejas apvidū. Tieši blakus atradās tiesnesis, kurš nekavējās piešķirt ne tikai divas soda minūtes par pārkāpumu, bet vēl desmit par rupjību. "Dynamo" gan tik un tā panāca izlīdzinājumu un tika pie pagarinājuma. Tajā neizdevās noskaidrot uzvarētāju, bet pēcspēles metienos precīzi meta tikai 17 gadus vecais "dinamietis" Klims Kostins, atnesot uzvaru "Dynamo" - 3:2.

Mārtiņš Karsums laukumā bija 15 minūtes un 16 sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā, veica trīs spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus.

Šī bija "Dynamo" otrā uzvara pēdējās trīs spēlēs, bet nākamo maču maskavieši aizvadīs ceturtdien, kad uzsāks četru mājas spēļu sēriju. Pirmā pretiniece būs Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko pārstāv Kaspars Daugaviņš.

KHL regulārā sezona, 17. septembris

SpēleRezultāts
Traktor - Salavat Yulaev4:2
Vityaz - Sochi4:3
Dinamo Mn - Metallurg Nk4:2
Jokerit - Avangard3:4 PM
Spartak - Dynamo2:3 PM
Dinamo R - Sibir3:4
Slovan - Medveščak