Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Tehnisku problēmu nomocītā "Rodeo MX" komanda izcīna trešo vietu "Superkauss" kopvērtējumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Tehnisku problēmu nomocītā "Rodeo MX" komanda izcīna trešo vietu "Superkauss" kopvērtējumā
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās “ Monster Energy Superkauss” seriāla noslēdzošais posms Saldū ,”Bērzu” mototrasē. Neskatoties uz tehniskām ķibelēm, kas "Rodeo MX" komandas sportistus ir skārušas visu “Superkauss” sezonu, komandai izdevās iegūt ne vien trešo vietu Saldus posmā, bet arī čempionāta kopvērtējumā.

Lai arī laikapstākļi bija lieliski, Jauniešu klases sportisti savā pirmajā kvalifikācijas braucienā saskārās ar dubļiem un peļķēm, jo trase bija salaistīta vairāk nekā parasti šajā laikā, tomēr tas nebija šķērslis Tomam Babrim, kuram izdevās uzrādīt 6. ātrāko apļa laiku. Arī abus braucienus izdevās aizvadīt veiksmīgi, finišu sasniedzot 7. pozīcijā. Konkurentiem neievērojot dzeltenos karogus, un, saņemot sodu, 2. braucienā Tomam izdevās ierindoties 6. vietā, dienas kopvērtējumā iegūstot 6. vietu. Aizvadot stabilu sezonu, Tomam izdevās ierindoties čempionāta kopvērtējuma 4. vietā.

Kopā ar ātrākajiem Kvadri PRO braucējiem pie starta barjeras stājās Endijs Bernics. Kvalifikācijā Endijam izdevās uzrādīt 7. ātrāko apļa laiku, zaudējot vien 1,8 sekundes līdz TOP 3 pozīcijām. Lai arī 1. brauciens iesākās veiksmīgi, drīz vien Endija tehniku piemeklēja tehniskas problēmas, neļaujot cīnīties par augstām vietām braucienā. Līdz 2. brauciena startam problēmas tika novērstas un rezultātā 8. vieta finišā. Tieši šis posms izšķīra kopvērtējuma rezultātu, ar vienādu punktu skaitu kā 5. vietai, Endijam izdevās iegūt 4. vietu “Superkauss” kopvērtējumā.

Šoreiz plaši pārstāvēta bija MX PRO klase, kurā pie starta barjeras stājās arī četri mūsu komandas sportisti – Prīts Ratseps, Dāvis Līvs, Andero Lusbo un Kristers Drevinskis. Par aizvadītā Superkausa posmu likstām revanšēties gribēja Prīts, tomēr arī šoreiz pievīla tehnika, kas neļāva uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu jau kvalifikācijā. Aizvadot vien 3 apļus 1. braucienā, tika pieņemts sacensības neturpināt. Treniņu motocikls pievīla- nelabojami.

Labāko rezultātu braucienā izdevās uzrādīt Dāvim Līvam, finišējot 5. vietā, 7. vietā Andero, bet Kristeram 9. vieta.
2. braucienā savu rezultātu uzlabot izdevās Dāvim, iegūstot 3. vietu. Andero finišā 7. vieta , bet Kristeram 11.vieta. 3. braucienā, kurā jāveic tikai pieci apļi, apsteigt priekšā esošos konkurentus neizdevās apsteigt Dāvim, finišējot 5. vietā. Lusbo izdevās aizkapāties līdz 8. vietai, bet Kristeram piedzīvojot vairākus kritienus – 13.v. finišā.

Visas sezonas laikā MX PRO klases sastāvā ir bijuši spēcīgākie Baltijas un Somijas sportisti, tādēļ atrašanās uz pjedestāla un augsta vieta čempionāta kopvērtējumā ir vēl nozīmīgāka. Komandas augstākais sasniegums šajā klasē Dāvim – 4. Vieta posmā un 5. vieta čempionāta kopvērtējumā.

Kā ierasts arī šogad Saldū norisinājās skatītāju iecīnītais Whip,jeb skaisto lēcienu konkurss. Savu čempiona titulu šogad aizstāvēt centās arī Dāvis, tomēr nācās atzīt Tomasa Šileikas un Reiņa Čudarāna pārākumu, samierinoties ar 3. vietu.

Neskatoties uz tehniskām ķibelēm, kas komandas sportistus ir skārušas visu “Superkauss” sezonu, komandai izdevās iegūt ne vien 3. vietu Saldus posmā, bet arī čempionāta kopvērtējumā. Liels paldies visiem sportistiem, viņu ģimenēm, faniem & atbalstītājiem, kas vienmēr ir bijuši ar mums trases malā, kā arī sponsoriem, kas palīdz mums sasniegt savus mērķus!

Izmantotie resursi:
rodeomx.com