Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dubra: "Latvijas spēle Turcijā līmeņa ziņā neatpalika no ČL mača"

Rolands Eliņš

Dubra: "Latvijas spēle Turcijā līmeņa ziņā neatpalika no ČL mača"
Kaspars Dubra savā pirmajā Čempionu līgas spēlē pret slaveno meksikāni Čičarito
Foto: Fcbate.by

Kaspars Dubra pēc savas pirmās spēles Čempionu līgas grupu turnīrā (BATE ar 1:4 viesos zaudēja Leverkūzenes "Bayer") uzsvēra šī mirkļa iespaidus, taču reizē arī atzina, ka Latvijas izlases spēlēs pieredzējis līdzīgu atmosfēru un futbola līmeni.

"Spēle pret "Bayer" atstāja divējādas izjūtas," izteicās Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra. "No vienas puses, tas man bija ļoti svarīgs mirklis - debija Čempionu līgas grupu turnīrā. Sacensību līmenis un atmosfēra stadionā sniedza spilgtas emocijas. Lai gan jāatzīst, ka arī izlašu spēles starptautiskos turnīros piedāvā līdzīgas lietas, piemēram, mana Latvijas izlase nesen spēlēja pret Turciju. Tā spēle līmeņa ziņā nebija ne drusku sliktāka par Leverkūzenē aizvadīto, bet man pašam klājās vēl grūtāk nekā pret "Bayer"."

"Tā ka daudz kas no spēlē notiekošā jau bija sagaidāms," Dubra turpināja. "Taisnība, ka ielaidām daudz vārtus un cietām zaudējumu. Mājinieki mūs sodīja par katru paviršību, un tomēr uzskatu, ka BATE ir pa spēkam cīnīties ar tādām komandām kā "Bayer" un pie attiecīgas apstākļu sakritības arī sasniegt pozitīvus rezultātus."

Dubra norādīja, ka komandai nav izdevies ne pirmā, ne otrā puslaika sākums: "Sāpīgi par to. Tomēr bijām noskaņojušies, pirms spēles teicām cits citam, ka tieši sākumā jābūt ļoti uzmanīgiem. Taču laukumā tik un tā viss sanāca pilnīgi citādi. Žēl. Bet tagad tas viss jāpārdzīvo, jāizanalizē un nākotnē jācenšas nekļūdīties."

BATE sastāvā spēli nevarēja pabeigt pazīstamais futbolists Aleksandrs Gļebs, kurš cieta muskuļa traumu. Komandas galvenais treneris Aleksandrs Jermakovičs norādīja, ka par traumas nopietnību vēl nevar spriest, bet kā zaudējuma galveno iemeslu viņš nosauca pretinieku radīto spiedienu un tā rezultātā radušās baltkrievu komanda kļūdas.

"Pirmkārt jau paši pārāk daudz kļūdījāmies," sacīja Jermakovičs. "Taču taisnība arī tas, ka šīs kļūdas mūs piespieda izdarīt pretinieks ar savu presingu. Diemžēl izrādījās, ka mēs tādam spiedienam neesam gatavi. Turklāt mums tā arī neizdevās radīt veiksmīgu pāreju no aizsardzības uz uzbrukumu. Pretuzbrukumu mēģinājumi tika nosegti, un uzreiz pašai "Bayer" radās asi prettriecieni. Gribētos, lai BATE uzbrukumu sākumā spēlētu atbildīgāk, bet, ja bumba tomēr tiek zaudēta, vismaz neļaut pretiniekiem uzreiz apdraudēt mūsu vārtus."

Savukārt "Bayer" treneris Rodžers Šmids pauda prieku, ka izdevies savu favorītu statusu apliecināt arī laukumā: "Sapratām, ka pret BATE esam favorīti, taču šādas spēles nekad nav vieglas. Sākām spīdoši un pelnīti pārņēmām vadību, taču pilnīgi ne no kurienes ielaidām vārtus pēc standartsituācijas. Jau pirms puslaika pārtraukuma mums bija bija vairākas iespējas, taču pēc tam mūsu presings kļuva vēl labāks. Prieks šādi sākt Čempionu līgu."

BATE nākamo spēli 29. septembrī savā laukumā, tiekoties ar Itālijas vicečempioni "Roma", savukārt "Bayer" viesosies Katalonijā.

Izmantotie resursi:
Новости клуба » Инфоцентр » Официальный сайт » ...
The official website for European football –...