Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlasei Covid19 ierobežojumu dēļ atceltas spēles pret Radomas klubu

Andrejs Siliņš

Volejbola izlasei Covid19 ierobežojumu dēļ atceltas spēles pret Radomas klubu
Foto: volejbols.lv

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram Kiprā, Latvijas vīriešu izlase volejbolā bez mačiem ar Igauniju bija paredzējusi aizvadīt divas pārbaudes spēles savā laukumā ar Polijas līgas septīto spēcīgāko klubu Radomas “Cerrad Enea Czarni”, taču noteikto Covid19 ierobežojumu dēļ spēles ir atceltas.

Latvijas vīriešu izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, augusta sākumā Igaunijas speciālista Avo Kēla vadībā trīsreiz piekāpās Igaunijas valstsvienībai. Vēl divas spēles ar Polijas klubu bija plānotas 22. un 23. augustā Rīgā, taču tās ir atceltas Latvijas noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Tā kā Polijā pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits un šī valsts jau 2 nedēļas Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) veidotajā pārskatā par valstu saslimstības rādītājiem ir oranžajā sarakstā, ierodoties no Polijas, visiem jāievēro 14 dienu pašizolācija. Tas attiecas arī uz Polijas klubu, jo diemžēl uz pārbaudes spēlēm neattiecas arī Ministru kabineta noteikumu Nr. 360 norma, kas pieļauj pašizolācijas izņēmumus starptautiskiem sporta pasākumiem (punkts 61.4.). Tas nozīmē, ka Polijas kluba pārstāvjiem būtu jāierodas Latvijā divas nedēļas pirms spēlēm un jāatrodas pašizolācijā,

“Žēl, ka poļiem saslimstības rādītāji palielinājās, bet trīs pārbaudes spēles mēs tomēr nospēlējām,” par zudušo iespēju saka Avo Kēls. “Domāju, ka Spānija, Moldova un Kipra būs spiestas iztikt bez pārbaudes mačiem. Tāpēc mums jābūt apmierinātiem. Protams, gribējās uzspēlēt pret Radomas klubu, bet likumi ir likumi. Pat, ja teorētiski mēs drīkstētu spēlēt, tas nedēļu pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas varētu būt bīstami mums pašiem.”

Eiropas čempionāta atlases turnīrs D grupā notiks Kipras galvaspilsētā Nikozijā, kur spēles divos riņķos tiks aizvadītas no 30. augusta līdz 6. septembrim. Tajā bez Latvijas un mājinieces Kipras piedalīsies arī Spānija un Moldova. D grupa ir vienīgā no septiņām, kurā sacensības vienā vietā notiks jau augustā un septembrī. Citās grupās spēles paredzēts aizvadīt janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

Vairāk par Latvijas vīriešu izlasi lasiet šeit: VĪRIEŠU NACIONĀLĀ IZLASE

Informāciju sagatavoja
Lelde Blumberga
Sabiedrisko attiecību speciāliste