Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Emocijām bagātā spēlē "Sevilla" pieveic MU un iekļūst Eiropas līgas finālā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Emocijām bagātā spēlē "Sevilla" pieveic MU un iekļūst Eiropas līgas finālā
Uzvaras vārtu autors Lūks De Jongs un sašutusī Mančestras aizsardzība. Foto: EPA/Scanpix

Par pirmo UEFA Eiropas līgas turnīra finālisti kļuvusi "Sevilla", kas spēles ievadā nonāca iedzinējos, taču vēlāk atspēlējās un izrāva uzvaru ar 2:1 pār Mančestras "United''.

Pirmajā puslaikā neliels pārsvars bumbas kontrolē piederēja "Sevilla", taču rezultātu mača devītajā minūtē atklāja Mančestras "United" - soda laukumā ar asu izklupienu no kājām notriekts tika Markuss Rešfords, bet sekojošo 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Bruno Fernandešs (0:1). Spēles temps kļuva arvien augstāks, un pamazām arī laukumā atmosfēra kļuva nokaitētāka - mača galvenajam tiesnesim Fēliksam Briham bija gana daudz darba, lai nedaudz nomierinātu abu komandu spēlētājus.

"United" komanda nereti aizrāvās ar uzbrukumu, aizmirstot par organizētu atgriešanos aizsardzībā, par ko "Sevilla" pretiniekus sodīja ar savu vārtu guvumu 26. minūtē. Uzbrukumam pa kreiso flangu pieslēdzās malējais aizsargs Serhio Regvijons, izpildīja piespēli šķērsām pāri soda laukumam, ko Mančestras aizsargi pavadīja vien ar skatienu, un pie tālā vārtu staba nepiesegts palika Suso, raidot to vārtos (1:1). Puslaika izskaņā ar teicamu tiešo brīvsitienu no aptuveni 30 metru attāluma atzīmējās Rešfords, taču spāņu komandas vārtsargs Jasins Bunu bumbu atvairīja.

Otro puslaiku ar pamatīgu spiedienu uzbrukumā sāka Mančestra. Ūles Gunnara Sulšēra vadītie vīri ielenca ''Sevilla'' soda laukumu, sitienus pa vārtiem no tuvas distances izpildīja gan Fernandešs, gan Rešfords, gan Antonī Marsiāls, taču tie vai nu tika nobloķēti, vai arī spēlē veiksmīgi iesaistījās Bunu, glābjot savu komandu. Vairākas bīstamās epizodes nebija kalpojušas par mācību Seviljas futbolistiem, kas vieglprātīgi saspēlējās pie sava soda laukuma - vienīgais iemesls, kāpēc ''United'' nespēja izvirzīties vadībā, bija pretinieku vārtsargs, kas glāba pēc diviem Marsiāla sitieniem.

Ja Fēlikss Brihs pēc pirmā puslaika pārtraukuma bija cerējis, ka ģērbtuvēs spēlētāji nedaudz nomierināsies, tad mača galvenais tiesnesis smagi maldījās - spriedze laukumā pieauga, katru tiesneša lēmumu futbolistiem pavadot ar skaļiem izsaucieniem. Viena no tādām epizodēm radās pēc Žoana Žordana tiešā brīvsitiena - bumba trāpīja pa mūrītī esošā Fernandeša elkoni, ''Sevilla'' futbolistiem un trenerim pieprasot spēli ar roku, kas netika fiksēta. Spēle ritēja no vieniem vārtiem līdz otriem, bet 78. minūtē Sevilja pretuzbrukumā panāca vadību - atkal ļoti pasīvi nospēlēja ''United'' aizsargi, Āronam Van Bisakam un Viktoram Lindelēvam nesadalot vienu pašu Lūku De Jongu, kurš netraucēti starp abiem pretiniekiem varēja izdarīt sitienu pa vārtiem, neatstājot vārtsargam Davidam De Heam nekādas cerības (2:1).

Pirmo spēlētāju maiņu Sulšērs veica vien 87. minūtē, un tad laukumā tika sūtīti uzreiz trīs Mančestras futbolisti. Tiesa, sasmelto ūdeni izliet vairs neizdevās - pēdējie centieni panākt izlīdzinājumu nevainagojās panākumiem un ''Sevilla'' svinēja uzvaru. Finālā Hulena Lopetegi vadītā vienība tiksies ar ''Inter'' - ''Shakhtar'' dueļa uzvarētāju.

"Sevilla" - Mančestras "United" 2:1 (1:1)

Vārti: Suso 26`, De Jongs 78` - Fernandešs (11m) 9`
Brīdinājumi: Karlošs - Magvairs, Rešfords, Viljamss
Sevilla: Bunu - Navass, Kundē, Karlošs, Regvijons - Banega, Fernando, Žordans (Gudeļs 87`) - Suso (Vazkess 75`), En-Nesri (De Jongs 56`), Okamposs (Munirs 56`).
Manchester United: De Hea - Van Bisaka (Džeimss 87`), Lindelēvs, Magvairs, Viljamss (Fosū-Mensā 87`) - Freds - Grīnvuds (Igalo 90+3`), Fernandešs, Pogbā, Rešfords (Mata 87`) - Marsiāls.

Eiropas līgas izšķirošās spēles

StadijaPilsētaSpēleDatumsLaiks
PusfinālsĶelneSevilla - Man Utd16.08.22:00
DiseldorfaInter – Shakhtar17.08.22:00
FinālsĶelne21.08.22:00

  +5 [+] [-]

, 2020-08-17 00:02, pirms 4 gadiem
Atgādināja vakardienas spēli - City-Lyon, vieni uzbrūk, otri uz pretuzbrukumu. Seviļa gan neparādija neko uzbrukumā, divas rupjas kļūdas no United aizsargiem. Pendele gan ar tāda 50/50.
Cerams, ka būs interesants fināls ar Inter!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 00:02, pirms 4 gadiem
Interesanti ir tas, ka gan pret Man City, gan pret MU uzvaras vārtus guva spēlētāji, kuri pirms tam Eirokausos šosezon nebija guvuši vārtus.

  -4 [+] [-]

, 2020-08-17 00:09, pirms 4 gadiem
nabagi, 3 gadi bez tituliem un ar sporta skolotaju ari nakotne neko neuzvares, buus labi jau, ja izies CL no grupas un tiks top4 PL.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-17 00:10, pirms 4 gadiem
Nu, kā jau teicu - Ole nav Mou, kas ar šo instagram sastāvu spētu pacelt EL. Mcguire 80 mil, no look defending

     [+] [-]

, 2020-08-17 00:14, pirms 4 gadiem
Ta ko pērties, tak bija pirms spēles skaidrs, ka Sevilla paņems...cepuri nost MU - centās, bet māk tik pendeles sist...šoreiz godīga pendele

  +4 [+] [-]

, 2020-08-17 00:17, pirms 4 gadiem
..Seviļa vienkārši zina kā spēlēt Eiropas līgā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 00:37, pirms 4 gadiem
Principā uzdāvināta uzvara Seviļai, kas labi kontrolēja bumbu, bet bez aizsargu kļūdām visas spēles garumā neko neizveidoja. MU aizsardzība vienkārši nožēlojama, sākot ar Viljamsu un beidzot ar 80 miljonu pārmaksāto angļu Jagodinski

  -4 [+] [-]

, 2020-08-17 00:39, pirms 4 gadiem
Rodas jautājumi par to, kāpēc Sevilla pēc vairākuma domām nav galvenais favorīts uz kausa iegūšanu. Pa manam, viņi gan pret Wolves, gan šodien pret MU izskatījās labāk un arī bija favorīti, bet tiem pašiem bukmeikeriem viņiem katrā spēlē ir autsaidera statuss. Un arī pret Inter tāds būs, ja finālā nebūs Shakhtar. Un arī Inter, visticamāk, no viņiem norausies.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-17 01:05, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Rodas jautājumi par to, kāpēc Sevilla pēc vairākuma domām nav galvenais favorīts uz kausa iegūšanu. Pa manam, viņi gan pret Wolves, gan šodien pret MU izskatījās labāk un arī bija favorīti, bet tiem pašiem bukmeikeriem viņiem katrā spēlē ir autsaidera statuss. Un arī pret Inter tāds būs, ja finālā nebūs Shakhtar. Un arī Inter, visticamāk, no viņiem norausies.
Kurā kantorī Wolves bija favorīte pret Sevilju?

  +2 [+] [-]

, 2020-08-17 01:26, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Rodas jautājumi par to, kāpēc Sevilla pēc vairākuma domām nav galvenais favorīts uz kausa iegūšanu. Pa manam, viņi gan pret Wolves, gan šodien pret MU izskatījās labāk un arī bija favorīti, bet tiem pašiem bukmeikeriem viņiem katrā spēlē ir autsaidera statuss. Un arī pret Inter tāds būs, ja finālā nebūs Shakhtar. Un arī Inter, visticamāk, no viņiem norausies.
Rodas jautajums - kadu speli Tu skatijies? Si gada vai kadu ieprieksejo? Kura vieta Tev Sevilla bija labaki? Krishana gar zemi un provocesana? Jaa, tur vini tiesam bija sodien labaki.
Pa visu speli 2 momenti un abi realizeti. Kamer MU bija vismaz 4x vairak momentu un tikai viens gols. Totala neveiksme un GK laba spele izsledza MU.

1. Sevillas gols vispar nebija jaskaita, jo skaidri bija redzams, ka auta izgaja no Sevilla aizsarga galvas.

Cerams ritdien parsteigumi nebus un finala ari un kausu iegus Inter.

     [+] [-]

, 2020-08-17 01:30, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: Ta ko pērties, tak bija pirms spēles skaidrs, ka Sevilla paņems...cepuri nost MU - centās, bet māk tik pendeles sist...šoreiz godīga pendele
Beidz muldet - nekas nebija skaidrs. MU sodien viennozimigi bija labaki un pelnijusi tikt talak un pirms speles ari tika uzskatiti par favoritiem bij pareizi. Veiksme Sevillai sodien staveja klat un nekas vairak. Rezultatam vajadzeja but 3:1 MU labak pec speles.
Slēpts komentārs: kasagrande

  +3 [+] [-]

, 2020-08-17 09:10, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Ja esi MU fans, tadod uzdod vēlamo par esošo. MU jau knapi dāņus uzvarēja, šobrīd EL pusfināls ir spēju slieksnis. Protams, ka Seviļa pelnīti tika tālāk.
Ko nozīmē pelnīti, spēli vispār neesi skatījies..
Slēpts komentārs: kasagrande

  +3 [+] [-]

, 2020-08-17 09:42, pirms 4 gadiem
Spēles savdabīgākais moments bija palēlinājumā skatīties (nez kāpēc UEFA to palaida) , kā pēc De Jonga vārtiem, Lindelofs ar Fernandesu skaidrojas,kuram tad vajadzēja viņu segt. Cik varēja pēc lūpām saprast - zviedrs vismaz 5 reizes izmantoja vārdu, kas sākas uz f burta, lai pamatotu savu viedokli.

  +4 [+] [-]

, 2020-08-17 10:03, pirms 4 gadiem
Emocijas. Vienīgi Lindelofam nebija taisnība, un bija mazliet smieklīgi, ka viņš iedomājās pamācīt BF. Spēle bija baudāma, MU otrā puslaika sākumā tiešām spēlēja lieliski, bet nu Seviļa aizsardzībā arī rādīja brīnumus. Principā spēli varēja uzvarēt arī MU, bet Ole nočakarēja maiņas un komanda pēc nerealizētā spiediena izskatījās pārāk nervoza. Nebija MU diena, bija Seviļas.
Onka rakstīja: Spēles savdabīgākais moments bija palēlinājumā skatīties (nez kāpēc UEFA to palaida) , kā pēc De Jonga vārtiem, Lindelofs ar Fernandesu skaidrojas,kuram tad vajadzēja viņu segt. Cik varēja pēc lūpām saprast - zviedrs vismaz 5 reizes izmantoja vārdu, kas sākas uz f burta, lai pamatotu savu viedokli.
Slēpts komentārs: zaxx

     [+] [-]

, 2020-08-17 10:25, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Spēli vispār esmu skatījies. Uzvarēja tie, kas guva vairāk vārtus. Zaudēja tie,vkam pietrūka meistarības.
Primitīva domāšana

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 10:25, pirms 4 gadiem
MU fani nevar pieņemt, ka tik dārgiem spēlētājiem tomēr nav meistarības pietiekami,lai uzvarētu kādu svarīgu spēli. Var jau būt tā ir jaunība un viss vēl būs, ja noturēs sastāvu.
Kādā kosmosā Martial ir strikers? Tik daudz neprecīzu darbību un nav viņam killer instinkts. Drīzāk Rashford ir striker un Martial ir winger.
Šobrīd Sevilla ir vienkārši meistarīgāka komanda, kas spējusi ar daudz mazākām finansēm radīt augstu meistarību. Pat CL šobrīd viņi varētu paņemt visus, izņemot, Bayern.
Protams, spēle bija interesanta.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 10:34, pirms 4 gadiem
Capo rakstīja: MU fani nevar pieņemt, ka tik dārgiem spēlētājiem tomēr nav meistarības pietiekami,lai uzvarētu kādu svarīgu spēli. Var jau būt tā ir jaunība un viss vēl būs, ja noturēs sastāvu.
Kādā kosmosā Martial ir strikers? Tik daudz neprecīzu darbību un nav viņam killer instinkts. Drīzāk Rashford ir striker un Martial ir winger.
Šobrīd Sevilla ir vienkārši meistarīgāka komanda, kas spējusi ar daudz mazākām finansēm radīt augstu meistarību. Pat CL šobrīd viņi varētu paņemt visus, izņemot, Bayern.
Protams, spēle bija interesanta.
tak Sevilla treneris Lopetegi ir augstākās raudzes, kas no "sūdiem" var taisīt kausus....ne velti trenēja Spānijas izlasi un spāņu federācija pati iešāva sev kājā pirms WC 2018..

  -2 [+] [-]

, 2020-08-17 11:22, pirms 4 gadiem
Capo rakstīja: MU fani nevar pieņemt, ka tik dārgiem spēlētājiem tomēr nav meistarības pietiekami,lai uzvarētu kādu svarīgu spēli.
Tā tas ir. Nav jau arī tā, ka MU būtu vāja komanda, tā nebūt nav, bet nav arī tāda, kas šobrīd būtu pelnījusi spēlēt EL finālā. Latvijā MU ir ļoti daudz fanu un vairumam no viņiem liekas, ka MU ir favorīti tāpēc vien, ka viņi ir MU. Bet šobrīd tā vienkārši nav un viss.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 11:39, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Ja esi MU fans, tadod uzdod vēlamo par esošo. MU jau knapi dāņus uzvarēja, šobrīd EL pusfināls ir spēju slieksnis. Protams, ka Seviļa pelnīti tika tālāk.
Tev trukst objektivitate. Ja skaties tikai rezultatu, nevis speli, tad, protams, ta ari ir - uzvareja tas, kurs iesita vairak vartus. Bet pec speles spriezot MU bija pelnijusi tikt talak, nevis Sevilla un punkts.

Spele pret Daniem nebija laba, bet ari tur veiksme nebija MU puse, citadak viss butu beidzies mierigi jau 90.minutes. Bija 2 stabi un citas lieliskas iespejas iesit golu.

Speju slieksnis noteikti nav pusfinals un tas pieradijas ari vakar. Solins gan ir diezgan bedigs, jo praktiski nav, kas pastiprina speli un tas ir jauzlabo starpsezona, lai gan pagaidam pamats optimismam transferu joma nav nekads diemzel.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-17 11:53, pirms 4 gadiem
keksss rakstīja: Tev trukst objektivitate. Ja skaties tikai rezultatu, nevis speli, tad, protams, ta ari ir - uzvareja tas, kurs iesita vairak vartus. Bet pec speles spriezot MU bija pelnijusi tikt talak, nevis Sevilla un punkts.

Spele pret Daniem nebija laba, bet ari tur veiksme nebija MU puse, citadak viss butu beidzies mierigi jau 90.minutes. Bija 2 stabi un citas lieliskas iespejas iesit golu.

Speju slieksnis noteikti nav pusfinals un tas pieradijas ari vakar. Solins gan ir diezgan bedigs, jo praktiski nav, kas pastiprina speli un tas ir jauzlabo starpsezona, lai gan pagaidam pamats optimismam transferu joma nav nekads diemzel.
Tu tikko nonāvi pretrunā ar sevi. Komandai ar vāju soliņu arī spēju slieksnis nav augsts.

     [+] [-]

, 2020-08-17 12:39, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tu tikko nonāvi pretrunā ar sevi. Komandai ar vāju soliņu arī spēju slieksnis nav augsts.
Ja pamatsastavs nokartotu speli jau laicigi, tad solinam speli nevajadzetu pastiprinat, bet tikai noturet rezultatu, kas noteikti ir pa spekam rezervistiem. Ka ari sobrid, kad gandriz nevienam nav traumas (iznemot Shaw) situacija ir diezgan ok. Bet Anglija sezona ir gara un smaga un parasti MU ir vairaki traumetie, tapec domajot par nakotni - vajag vairakus pastiprinajumus.

Un vispar vai EL pusfinals/finals ir augsts speju slieksnis? Grozi, ka gribi, sis ir otras skiras turnirs un ne visi grandi tam pieiet tik nopietni.
Lai vai ka pie siem apstakliem un sezonas nosleguma, kad citi turniri ir gala, man ir patiesam skumji, ka MU vakar izkrita. Bet neko darit, jacer, ka nakotne nebus jaspele EL izlegsanas speles, bet gan CL