Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" un "Arsenal" otrās uzvaras, somam Puki "hat-trick" Noričas sastāvā

Rolands Eliņš

"Liverpool" un "Arsenal" otrās uzvaras, somam Puki "hat-trick" Noričas sastāvā
Adrians. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Londonas „Arsenal” ar 2:1 savā laukumā pieveica „Burnley” Anglijas Premjerlīgas otrajā kārtā. Uzvaras vārtus guva Pjērs Emetiks Obamejangs, kamēr abos „Arsenal” vārtu guvumos ar rezultatīvu piespēli piedalījās no Madrides „Real” šovasar iegūtais Dani Sebaljoss. Savukārt "Liverpool" viesos ar pamatīgām pūlēm un arī veiksmes palīdzību nosargāja uzvaru 2:1 pret "Southampton".

23 gadus vecais spāņu pussargs Dani Sebaljoss ieprieksējās divas sezonas aizvadīja Madrides „Real” sastāvā, bet šovasar tika izīrēts „Arsenal” vienībai. Pirms nedēļas viņš devās uz maiņu, palīdzot ar 1:0 izmocīt uzvaru Ņūkāstlā, bet šodien viņš debitēja „Arsenal” sākumsastāvā un darīja to ļoti veiksmīgi. Tāpat sākumsastāvā šoreiz devās Davids Luiss, kurš nesen pārgāja no „Chelsea”, bet vēl viena izmaiņa sākumsastāvā bija Aleksandra Lakazeta došanās laukumā Henrika Mhitarjana vietā.

„Arsenal” sastāvā bija atgriezies arī Seads Kolašinacs, kurš kopā ar Mesutu Ezilu pirmo kārtu izlaida drošības draudu dēļ. Ezils nespēlēja arī šodien, taču tas tika pamatots ar slimību. „Burnley” tikmēr centās turpināt pirms nedēļas iesākto, kad ar 3:0 tika sakauta „Southampton”.

„Arsenal” ātri izdevās izdoties vadībā, jo 13. minūtē savu sezonas rēķinu atvēra Lakazets, precīzi sagaidot Sebaljosa izpildīto stūra sitienu. Puslaika turpinājumā „Arsenal” veica vairākus ļoti bīstamus pretuzbrukumus, 40. minūtē Sebaljoss izkārtoja sitienu jaunajam francūzim Mateo Guendozī, taču „Burnley” vārtsargs Poups paspēja noreaģēt.

„Burnley” turklāt pamanījās puslaika pārtraukumā doties ar neizšķirtu – 43. minūtē pēc bumba rikošeta soda laukumā pie vārtu guvuma tika Ešlijs Bārnss, panākot 1:1. Bārnsam tie bija jau trešie vārti šosezon, turklāt arī iepriekšējās sezonas beigās tieši viņš guva „Burney” vienīgos vārtus mačā pret „Arsenal”. Londonas klubs gan gandrīz paspēja atgūt vadību līdz puslaika beigām, atkal uzbrukuma centrā esot Sebaljosam, taču viņa piespēlē Načo Monreālam tika fiksēta aizmugure un vārtu guvums netika ieskaitīts.

Otrā puslaika vidū „Arsenal” tomēr panāca savu un pārņēma vadību. Sebaljoss pretiniekam atņēma bumbu laukuma centrā, to savāca Obamejangs un ātrajā uzbrukumā precīzi sita apakšējā stūrī. Spēles izskaņā „Burnley” netrūka iespēju atspēlēties, kamēr „Arsenal” palaida garām iespēju iesist trešos vārtus, kad izgājienā divi pret vienu uz maiņu nākušais Nikolā Pepē un Obamejangs netika galā ar pretinieku aizsargu.

„Arsenal” līdz ar to sākusi Premjerlīgas sezonu maksimāli veiksmīgi, taču pirms izlašu pārtraukuma to vēl sagaida divas ļoti sarežģītas spēles – viesos pret „Liverpool” un savā laukumā pret „Tottenham”.

Arī "Liverpool" šodien tika pie uzvaras ar rezultātu 2:1, taču tā izvērtās daudz nedrošāka nekā "Arsenal". Liverpūles komandai šodien vārtos tomēr varēja stāties Adrians, kurš bija guvis nelielu traumu sadursmē ar līdzjutēju svinībās pēc UEFA Superkausa iegūšana, bet arī šodien Adrianam neklājās viegli. Viņš vairākkārt neveiksmīgi nospēlēja, ievadot bumbu spēlē, taču pirmajā puslaikā tomēr nostāvēja sausā.

"Southampton" pirmajā puslaikā uzbruka daudz bīstamāk, un dažreiz varēja vien pabrīnīties, kā bumba nav ielidojusi vārtu tīklā. Taču tieši pirms puslaika pārtraukuma no nekā sev momentu izveidoja Sadio Manē, apspēlējot aizsargu un skaisti trāpot tālajā devītniekā. "Liverpool" pēc tam palielināja savu pārsvaru 71. minūtē, ar Robertu Firminu precīzā sitiena palīdzību šķietami dzēšot visa mača gaitā novēroto satraukumu, bet nekas vēl nebija beidzies - 83. minūtē ļoti rupju kļūdu pieļāva Adrians, kurš iespēlēja bumbu kājās tieši Denielam Ingsam. Pirms pāris gadiem šāda rīcība nebūtu problēma, jo Ingss iepriekš spēlēja "Liverpool" rindās, bet nu viņš kā "Southampton' uzbrucējs panāca 1:2. Spēles atlikušajā daļā vēl vairākas reizes bumba bīstami nonāca "Liverpool" soda laukumā, taču Jirgena Klopa vadītā komanda tomēr izturēja līdz beigām.

No citām šajā pēcpusdienā aizvadītajām Premjerlīgas spēlēm jāizceļ līgas jaunpienācējās „Norwich” pārliecinošā uzvara pār „Newcastle”, sakaujot pretiniekus ar 3:1, turklāt „Newcastle” savus vienīgos vārtus iesita pašās beigās. Tikmēr Noričas sastāvā izcilu spēli aizvadīja somu uzbrucējs Tēmu Puki, kurš izcēlās ar „hat-trick”. Pirmos divus vārtus 29 gadus vecais soms guva ar lieliskiem sitieniem no soda laukuma robežas, bet 75. minūtē precīzi noslēdza ātro pretuzbrukumu.

Jāpiemin, ka Puki iesita arī sezonas pirmajā mačā pret „Liverpool” un šobrīd atrodas Premjerlīgas laākā vārtu guvēju saraksta virsotnē.

Premjerlīga, otrā kārta

KomandasSākums/Rez.Vārtu guvēji
Arsenal-Burnley2:1 (1:1)Lakazets 13` Obamejangs 64` - Bārnss 43`
Aston Villa-Bournemouth1:2 (0:2)Luiss 71` - Kings 2` Vilsons 12`
Brighton-West Ham1:1 (0:0)Trosārs 65` - Ernandess 61`
Everton-Watford1:0 (1:0)Bernards 10`
Norwich-Newcastle3:1 (1:0)Puki 32` 63` 75` - Šelvijs 90`
Southampton-Liverpool1:2 (0:1)Ingss 83` - Manē 45` Firminu 71`
Man. City-Tottenham19:30
Sheffield-Crystal Palace16:00
Chelsea-Leicester18;30
Wanderers-Man. United22:00

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 16:52, pirms 5 gadiem
Bez problemam uzvareja . Nakamaa speele gan buus intresanta Liverpool -Arsenal .

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 17:02, pirms 5 gadiem
Jozikss rakstīja: Bez problemam uzvareja . Nakamaa speele gan buus intresanta Liverpool -Arsenal .
Es laikam būšu citu Arsenal spēli skatījies, ja reiz tavā spēlē nebija problēmu. Tajā spēlē, ko es skatījos Burnly galīgi neizskatījās krietni sliktāka par Arsenal un rezultāts arī varēja nebūt pozitīvs Arsenal komandai un faniem.

     [+] [-]

, 2019-08-17 17:09, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Es laikam būšu citu Arsenal spēli skatījies, ja reiz tavā spēlē nebija problēmu. Tajā spēlē, ko es skatījos Burnly galīgi neizskatījās krietni sliktāka par Arsenal un rezultāts arī varēja nebūt pozitīvs Arsenal komandai un faniem.
Kura gada spéli skatijies?? Nebuutu Burnly varstargs vilcis rezultaats vareeja buut 4-1. Tas ka Arsenal peec katriem vartiem iesistajiem vairs neskreeja uz priekshu , nenoziimee ka bija liidziiga speele. Arsenal reguleeja speeli taa kaa vinjiem tas labpatikaas.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 17:12, pirms 5 gadiem
Jozikss rakstīja: Kura gada spéli skatijies?? Nebuutu Burnly varstargs vilcis rezultaats vareeja buut 4-1. Tas ka Arsenal peec katriem vartiem iesistajiem vairs neskreeja uz priekshu , nenoziimee ka bija liidziiga speele. Arsenal reguleeja speeli taa kaa vinjiem tas labpatikaas.
Sāksim ar to, ka pirmais gols bija pilnībā iz Bunly vārtusarga sirdsapziņas, nebūtu ielaidis tādu golu, nevar zināt, kā spēle ritētu tālāk. Bet, labi, nestrīdēšos ar tevi, jo tā ir komanda pa ko tu fano, un tu neatzīsi nekad, ka spēle varēja beigties arī ar niču vai pat Burnly uzvaru, jo arī viņiem bija labi momenti.

     [+] [-]

, 2019-08-17 17:17, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Sāksim ar to, ka pirmais gols bija pilnībā iz Bunly vārtusarga sirdsapziņas, nebūtu ielaidis tādu golu, nevar zināt, kā spēle ritētu tālāk. Bet, labi, nestrīdēšos ar tevi, jo tā ir komanda pa ko tu fano, un tu neatzīsi nekad, ka spēle varēja beigties arī ar niču vai pat Burnly uzvaru, jo arī viņiem bija labi momenti.
nu jaa jeegas striideties nav , katram savi uzskati par speeli ir.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 17:59, pirms 5 gadiem
Jozikss rakstīja: Bez problemam uzvareja . Nakamaa speele gan buus intresanta Liverpool -Arsenal .
Bez problēmām? 60 minūtē bija vēl 1:1. Uzbrukums bija labs, bet aizsardzība viduvēja. Pret tādu komandu kā Burnley būtu jākaunas, ka aizsardzībā spēlējam sliktāk par perfekti. Bet cerams ar Holdinga atgriešanos aizsardzība uzlabosies. Pret Pūli nebūs pastaiga kā Newcastle un Burnley.

     [+] [-]

, 2019-08-17 19:09, pirms 5 gadiem
VIDEO: Southampton – Liverpool 1:2 https://skaties.lv/sports/futbols/p...

  -1 [+] [-]

, 2019-08-17 19:35, pirms 5 gadiem
Pukki, ne Puki.

     [+] [-]

, 2019-08-17 19:49, pirms 5 gadiem
Pukki vienkārši fantastika. Domāju, ka ja viņš šādi turpinās, tad domāju, ka viņš ilgi nepaliks Noričā.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 20:17, pirms 5 gadiem
Noriča - kārtējais jaunvārds?!

  -2 [+] [-]

, 2019-08-17 20:34, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Noriča - kārtējais jaunvārds?!
Tu paklausies, kā angļi izrunā. Neviens nesaka Norviča... Visi saka Norich

     [+] [-]

, 2019-08-17 20:48, pirms 5 gadiem
Jautājums premjeru līgas faniem, Vai NTV paka vairs nepiedāvā šis līgas spēles?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 21:03, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Tu paklausies, kā angļi izrunā. Neviens nesaka Norviča... Visi saka Norich
Krievi savu galvaspilsētu sauc Maskva.
Uz priekšu MDKokin....

  -3 [+] [-]

, 2019-08-17 21:16, pirms 5 gadiem
Bam Bam rakstīja: Krievi savu galvaspilsētu sauc Maskva.
Uz priekšu MDKokin....
Tad tu esi viens no tiem, kas arī Leicester city izrunā kā Leičestersu nevis Lesteru, vai ne? Karoč jasna ar tevi, lielākoties pilsētas ir jāsaka tā, kā oriģinālizrunātāji to izpilda, bet, tev sava taisnība laikam... :/

  +3 [+] [-]

, 2019-08-17 21:46, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Tad tu esi viens no tiem, kas arī Leicester city izrunā kā Leičestersu nevis Lesteru, vai ne? Karoč jasna ar tevi, lielākoties pilsētas ir jāsaka tā, kā oriģinālizrunātāji to izpilda, bet, tev sava taisnība laikam... :/
Tu Igauniju ari par Estiju sauc? Kopenhagenu ari par Kombnhavnu sauc?

  -1 [+] [-]

, 2019-08-17 21:52, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Pukki, ne Puki.
Latviski nelieto līdzskaņa k dubultojumu, pareizi ir Puki.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 21:56, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Tu paklausies, kā angļi izrunā. Neviens nesaka Norviča... Visi saka Norich
Pareizāk ir Noridža, pamatizruna ir [nɒrɪdʒ].

     [+] [-]

, 2019-08-17 21:57, pirms 5 gadiem
izskatās, ka vairs nepiedāvā
edvarts_jubelis_2281422578623349 rakstīja: Jautājums premjeru līgas faniem, Vai NTV paka vairs nepiedāvā šis līgas spēles?

     [+] [-]

, 2019-08-18 23:55, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Tad tu esi viens no tiem, kas arī Leicester city izrunā kā Leičestersu nevis Lesteru, vai ne? Karoč jasna ar tevi, lielākoties pilsētas ir jāsaka tā, kā oriģinālizrunātāji to izpilda, bet, tev sava taisnība laikam... :/
Jā, tieši tā arī izrunāju.. jo tikai galīgs dislektiķis var Leicester izlasīt , kā Lester