Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Igaunijas kapteinis Klavans tuvu "Liverpool" pamešanai, lai pārceltos uz Itāliju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igaunijas kapteinis Klavans tuvu "Liverpool" pamešanai, lai pārceltos uz Itāliju
Ragnars Klavans
Foto: PA Pictures/Scanpix

Igaunijas izlases kapteinis Ragnars Klavans, kurš kopš 2016. gada vasaras pārstāv Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool", ir tuvu pārejai uz Itālijas 16. spēcīgāko vienību "Cagliari".

Kā vēsta Itālijas mediji, Ragnars Klavans ir tuvu tam, lai kļūtu par "Cagliari" aizsardzības pastiprinājumu un vilktu mugurā komandas kreklu. Starp Itālijas komandu un "Liverpool" notiek nopietnas sarunas, un centra aizsarga vērtība noteikta divu miljonu eiro apmērā. Pagājušajā sezonā "Cagliari" izcīnīja 11 uzvaras, piedzīvoja 21 zaudējumu un sešas reizes cīnījās neizšķirti, 38 mačos sakrājot 39 punktus. Pateicoties 16. vietai, izdevās nosargāt vietu Itālijas augstākajā līgā.

Klavans kopš 2016. gada vasaras pārstāv "Liverpool", kad Anglijas klubs par pieciem miljoniem eiro viņu iegādājās no vācu "Augsburg". Bundeslīgas klubā igaunis aizvadīja četras sezonas, visās piedaloties vismaz 30 spēlēs, kamēr Liverpūlē divu gadu laikā viņš sezonā nav aizvadījis vairāk par 20 mačiem (pirmajā 19 spēles, otrajā – 20). Klavans karjeru sāka Igaunijā, 2004. gadā devās uz Norvēģiju, bet 2005. gadā pārcēlās uz Nīderlandes čempionātu, kurā spēlēja līdz pat pārejai uz Augsburgu.

2009. gada 29. septembrī Klavans kļuva par pirmo Igaunijas futbolistu, kurš devies laukumā UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Pārstāvot Alkmāras AZ, viņš mājās aizvadītajā neizšķirtā (1:1) pret Ljēžas "Standard" laukumā devās 82. minūtē. Pagājušajā sezonā Klavans kopā ar "Liverpool" sasniedza Čempionu līgas finālu, kurā ar 1:3 nācās atzīt Madrides "Real" pārākumu. Viņš laukumā devās astoņos Eirokausu mačos.

Liverpūle jau kopš vasaras sākuma meklē klubu, kam varētu pārdot Klavanu. Pielūdzēju skaitā izskanējušas Bundeslīgas komandas, kā arī Stambulas "Fenerbahce", tomēr par abām pusēm pievilcīgu darījumu vienoties nav izdevies.

Pagājušajā ziemā "Liverpool" nopirka Virdžilu van Deiku, kurš kļuva par pasaulē dārgāko aizsargu. Viņš aizsardzības centra duetu ierasti veido kopā ar Pasaules kausa finālistes Horvātijas pārstāvi Dejanu Lovrenu, kurš gan tagad ir savainots. Trauma ir arī komandas trešajam centra aizsargam Žoelam Matipam, tāpēc pirmajā Premjerlīgas mačā (4:0 pret "West Ham") laukumā devās Džo Gomezs. Tāpat pārbaudes spēlēs sevi no labākās puses parādījis 21 gadu vecais Nataniels Filipss, kurš arī "Liverpool" pievienojās 2016. gada vasarā, pirms tam piederot "Bolton".

Izmantotie resursi:
https://gianlucadimarzio.com/it/cag...

     [+] [-]

, 2018-08-17 09:51, pirms 6 gadiem
Pielūdzēju? Ak, žurnālisti...

Tirgus vērtība gan kritusies - no 5 miljoniem uz 2 miljoniem.

     [+] [-]

, 2018-08-17 09:52, pirms 6 gadiem
Grujičš ticamāk uz Maskavas Spartak un Minjole uz Napoli.