Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Bordeaux" treneris lamājas ar vadību par transfēriem un tiek atstādināts

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bordeaux" treneris lamājas ar vadību par transfēriem un tiek atstādināts
Gustavo Pojets
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas sestā spēcīgākā kluba "Bordeaux", kas šovasar UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas ietvaros viesojās Ventspilī, galvenais treneris Gustavo Pojets skaļi paudis neapmierinātību ar kluba nespēju spēlētāju tirgu. Protams, vadībai šādi izteikumi nav gājuši pie sirds, tāpēc Pojets uz nedēļu atstādināts no amata.

"Šodiena ir mana sliktākā diena klubā. Tas, kas notika ar Gaetānu Labordu, ir nožēlojami. Teicu klubam, lai nepārdod viņu, pirms neesam atraduši aizstājēju. Viņi manī neklausījās un ļāva viņam doties prom. Kad 11:45 iegāju viesnīcā, viņa tur vairs nebija. Piezvanīju, bet viņš atbildēja, ka ir Monpeljē. Neviens mums neko neteica," preses konferencē teica Gustavo Pojets.

"Rīt aprunāšos ar savu aģentu un pieņemšu lēmumu. Nezinu, kas notiks, bet ir nožēlojami, ko viņi nodarījuši man, spēlētājiem un atbalstītājiem. Nevaru to pieņemt, tāpēc pieprasu skaidrojumu no prezidenta un īpašniekiem. Ja rīt viņi spēs man to visu izskaidrot, tad domāšu – palikt vai ne. Taču es gribu paskaidrojumu," pauda Pojets. Interesanti, ka abās spēlēs pret "Ventspili" viņš Labordu izmantoja tikai otrajā puslaikā, kā sākumsastāva smailes uzbrucēju laukumā sūtot centra pussargu. Kluba vadība par to bija ļoti neapmierināta, norādot, ka Pojets riskējis ar izstāšanos, tikai lai parādītu savu taisnību.

"Neviens man nepiezvanīja. Man ir tikai īsziņa, kurā teicu, lai nepārdod Labordu, kamēr neaizstājam viņu ar citu uzbrucēju. Neviens neteica, ka viņš ir pārdots, līdz to neuzzināju pats pēc atgriešanās viesnīcā. Mani ne s*da neuztrauc "Bordeaux" pārstāvji, kuri mēģina iedurt dunci mugurā, lai panāktu, ka aizeju. Netaisos aiziet šādi. Viņiem ir jāizskaidro situācija mums visiem," aizsvilies bija Pojets. Kluba preses sekretārs šajā brīdī norādīja, ka konference ir beigusies, taču Pojets atbildēja, ka viņš pats izlems, kad tā beigsies, un turpināja sūdzēties par "Bordeaux" vadības nespēju.

Protams, dusmu izvirdums nav palicis bez rezultāta – Pojetam nedēļu aizliegts vadīt komandu. Un arī šāds gājiens nepalika bez rezultāta, jo vairāki "Bordeaux" spēlētāji šorīt atteicās piedalīties treniņā bez Pojeta līdzdalības. Beigās vadībai gan izdevās pierunāt viņus doties laukumā.

"Pojets ir iedomājies, ka viņš ir priekšnieks," šodien sacīja "Bordeaux" prezidents Stefāns Martēns. "Pēc mūsu domām, viņš pārkāpa sarkanajai līnijai, tāpēc bija jāpieņem lēmums. Transfēru loga sākumā bija nesaskaņas, bet mūs pārsteidza tas, ka dusmu izvirdums sekoja pēc uzvaras. Mums bija jārīkojas. Viņa rīcība bija tāda, it kā viņš būtu priekšnieks. Tā nav – priekšnieks esmu es kopā ar īpašniekiem un akcionāriem." Martins piebilda, ka diskusijas ar Pojetu par viņa palikšanu vai nepalikšanu amatā notiks pēc nedēļas, kad beigsies galvenajam trenerim nospraustā diskvalifikācija.

"Bordeaux" vakar savā laukumā ar 2:1 pieveica ukraiņu "Mariupol", divu spēļu summā uzvarot ar 5:2 un sasniedzot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas play-off. Iepriekšējā kārtā izdevās ar 3:1 pieveikt "Ventspili". Savukārt Francijas čempionāta jaunā sezona sestdien tika sākta ar 0:2 savā laukumā pret "Strasbourg".

Izmantotie resursi:
Bordeaux manager Gus Poyet fired after a...
https://www.bbc.com/sport/football/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-17 18:16, pirms 6 gadiem
Domājams,ka šosezon Bordo cīnīsies par izdzīvošanu.