Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš piedalīsies "Vuelta a Espana"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skujiņš piedalīsies "Vuelta a Espana"
Toms Skujiņš
Foto: slipstreamsports.com

Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks un Latvijas viens no labākajiem riteņbraucējiem Toms Skujiņš piedalīsies prestižajās "Vuelta a Espana" daudzdienu sacensībās, pārstāvot "Cannondale-Drapac" komandu.

26 gadus vecais Toms Skujiņš olimpiskajās spēlēs debitēja pērn Riodežaneiro, un grupas braucienā viņš ierindojās 59. vietā, no uzvarētāja beļģa Grega van Avermāta atpaliekot tieši 20 minūtes.

Karjeras nozīmīgāko uzvaru Skujiņš izcīnīja 2015. gada maijā, kad veica atrāvienu un vienatnē triumfēja Kalifornijas tūres trešajā posmā. Šosezon viņš uzvarēja Itālijā notiekošās "Settimana Internazionele di Coppi e Bartali" posmā, kam sekoja smags kritiens Kalifornijas tūrē, tobrīd atrodoties līderu vidū.

Skujiņš iedzīvojās smadzeņu satricinājumā un lauza atslēgas kaulu, un mēnesi nevarēja piedalīties sacensībās, bet atgriešanās trasē bija veiksmīga – viņš kļuva par Latvijas vicečempionu. Savukārt pavisam drīz latvietis debitēs kādā no lielajām tūrēm.

Skujiņš iekļauts "Cannondale-Drapac" komandas sastāvā prestižajam "Vuelta a Espana" daudzdienu velobraucienam, kas sāksies 19. augustā Francijā un noslēgsies 10. septembrī Spānijā, Madridē.

"Ikviens lielās tūres debitants pateiks, ka veiksmīgas trīs nedēļas ir tās, kurās sasniedz finišu. Protams, tas pats par sevi būs panākums, taču negribu tikai aizbraukt līdz Madridei," sacīja Skujiņš. "Gribu nonākt tur un sajust, ka esmu atstājis iespaidu uz sacensībām. Aizmucis. Palīdzējis uzvarēt komandai vienu vai divus posmus. Iemācījies mazliet vairāk spāņu valodas."

Četriem no deviņiem komandas braucējiem 2017. gada "Vuelta a Espana" būs pirmā no varenajām daudzdienu tūrēm.

Izmantotie resursi:
The #GreenArgyle nine for Vuelta a España -...

  +3 [+] [-]

, 2017-08-17 13:23, pirms 7 gadiem
Bus iemesls pastiprināti sekot līdzi Vueltai.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-17 13:40, pirms 7 gadiem
Vuelta smaga, tīri kalna kāpējiem,... tā kā vien jānovēl veiksmīgi finišēt un nenobietēt nobraucienos

  +1 [+] [-]

, 2017-08-17 15:14, pirms 7 gadiem
Novēlu Tomam veiksmīgi tikt līdz Madridei, bez kritieniem. Skaidrs, ka viņš vairākkārtīgi mēģinās iesaistīties atrāvienos. Bet tam, kas bieži mēģina un cenšas, šad tad arī var uzsmaidīt veiksme! Nu tad lai zvaigznes nostājas Toma un viņa komandas pusē. Gaidīsim Cannondale-Drapac komandas uzvaru kādā no posmiem.

Šis varēja būt pirmais kopš 2010.gada, kad kādā no Grand Tūrēm nestartēja neviens pārstāvis no Latvijas. Pateicoties Tomam streiks turpinās.
2011.g. - Vuelta (Aleksejs/Cofidis);
2012.g. - Giro un Vuelta (Gatis/Katusha);
2013.g. - Tour (Gatis/Katusha);
2014.g. - Tour (Gatis/Katusha) un Vuelta (Aleksejs/ IAM Cycling);
2015.g. - Vuelta (Gatis/Katusha) un Giro (Aleksejs/ IAM Cycling);
2016.g. - Vuelta (Gatis/Astana);
2017.g. - Vuelta (Toms/Cannondale-Drapac)

Vēl no mūsējiem Vueltā kādreiz ir startējuši -
Kaspars Ozers Motorolas sastāvā 1995. un 1996.g;
Dainis Ozols Novell sastāvā 1995.g;
Andris Reiss savā vienīgajā sezonā profos Index-Alexia sastāvā 2002.g. (pirms doping problēmām un karjeras beigšanu);
Pjotrs Ugrjumovs Seur sastāvā 1991. un 1992.g. (vēl viens starts 1989.g alfa-lum un psrs sastāvā). Bet tajos gados Vuelta nebija tik nozīmīgas sacensības, ka šobrīd.

Interesanti, ka nedz Romāns, Raivis vai Arvis nav startējuši Vueltā. Viņi šajā laikā deva priekšroku gatavoties pasaules čempim caur citām gonkām.

     [+] [-]

, 2017-08-17 17:13, pirms 7 gadiem
Vuelta vēl nau sākusies bet jau pirmie kritušie.BMC noņem no Vuelta Samuelu Sančesu,Spāņu veterānam aizdomas uz dopingu.Ja Kontadors karjerai punktu liek uzreiz pēc Vueltas,tad Sančess laikam jau pielicis punktu