Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bjelica pārdomā un atsakās no līguma ar "76ers", lai spēlētu Eiropā

Rolands Eliņš

Bjelica pārdomā un atsakās no līguma ar "76ers", lai spēlētu Eiropā
Nemaņa Bjelica
Foto: AP/Scanpix

Serbijas basketbolists Nemaņa Bjelica atkāpies no iepriekš noslēgtās mutiskās vienošanas ar NBA klubu Filadelfijas „76ers” un nenoslēgs ar to līgumu par 4.4 miljoniem dolāru. Tā vietā daļēji ģimenes apstākļu dēļ Bjelica atgriezīsies Eiropā. Savukārt „Kings” un „Grizzlies” vienības vienojušās par spēlētāju apmaiņu.

30 gadus vecais Nemaņa Bjelica bija panācis mutisku vienošanos ar „76ers”, kas viņam bija apsolījusi izmantot savu vidējā līmeņa izņēmuma līgumu par 4.4 miljoniem dolāru uz vienu sezonu. Taču, kā jau NBA ierasts, līgumu oficiāli bija plānots parakstīt vēlāk, un šoreiz tas nenotiks, vēsta ESPN.

Bjelica šorīt (pēc ASV laika) informējis „76ers” kluba vadību, ka viņa domas mainījušās un viņš izvēlējies aizvadīt sezonu Eiropā. ASV mediji vēsta, ka viņa lēmumu iespaidojusi ģimenes situācija un viņš vēloties būt kopā ar to.

2015. gadā Bjelica kļuva par Eirolīgas MVP un pievienojās „Timberwolves”, kurā aizvadīja trīs iepriekšējās sezonas. Minesotas klubs šovasar atsauca savu kvalifikācijas līguma piedāvājumu, lai Bjelica būtu neierobežots brīvais aģents. Bjelica aizvadītajā sezonā guva 6.8 punktus vidēji spēlē un 21 reizi devās „Timberwolves” sākumsastāvā, kā arī trāpīja 42% tālmetienu.

Komanda, uz kuru Bjelica pārcelsies, netika minēta, taču pirms došanās uz NBA viņš pārstāvēja „Fenerbahce” un „Baskonia” vienības.

Kamēr „76ers” paliek brīva viena vieta sastāvā (tai ir 14 spēlētāji ar garantētajiem līgumiem), maiņu gatavojas veikt „Kings” un „Grizzlies” vienības. Sakramento komanda atdos aizsargu Geretu Templu pret aizsargu Benu Maklmoru, 21 gadu veco uzbrucēju Dejontu Deivisu un 2021. gada drafta izvēli otrajā kārtā.

32 gadus vecais Templs pagājušajā sezonā vidēji mačā guva 8.4 punktus un viņš kopā ar no „Spurs” pārnākušo Kailu Andersonu būs Memfisas komandas lielākie papildinājumi starpsezonā. Savukārt „Kings” atguvusi sastāvā savu 2013. gada drafta izvēli Maklmoru, kura NBA karjera gan neizvērsās tik augsta, kā varētu gaidīt no septītā numura, kamēr Deiviss, 2016. gada drafta 31. izvēle, „Grizzlies” rotācijā nespēja nostabilizēties.

„Grizzlies” un „Kings” darījums vēl nav apstiprināts oficiāli, taču ESPN ziņojuma laikā komandu pārstāvji jau ieplānoja sazināšanos ar līgas vadību, lai nokārtotu formalitātes.

Izmantotie resursi:
Nemanja Bjelica won't sign with Philadelphia...
Kings trading Garrett Temple to Grizzlies for...

     [+] [-]

, 2018-07-17 23:27, pirms 6 gadiem
Kārtējais Eirolīgas MVP, kas NBA neko nevar parādīt

     [+] [-]

, 2018-07-17 23:49, pirms 6 gadiem
Uz fenebarche visticamāk ies tur viņiem nauda daudz varēs maksāt šim spēlētājam

     [+] [-]

, 2018-07-17 23:49, pirms 6 gadiem
Ies uz baskoniu Timas vietaa...

     [+] [-]

, 2018-07-18 09:37, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Ies uz baskoniu Timas vietaa...
Timma nav PF!!!
Jā, neko spožu NBA viņš nerādija, bet arī nekritā ārā. Ja gribās Eiropā tuvāk pie ģimenes, tad kāpēc ne. Būs daudz gribētāju un samaksās arī gandrīz tik pat labi kā NBA. Vienīgi atpakaļ viņš vairs neatgriezīsies, pat ja vēl gribēs.

     [+] [-]

, 2018-07-18 10:26, pirms 6 gadiem
Rons Veikers rakstīja: Timma nav PF!!!
Jā, neko spožu NBA viņš nerādija, bet arī nekritā ārā. Ja gribās Eiropā tuvāk pie ģimenes, tad kāpēc ne. Būs daudz gribētāju un samaksās arī gandrīz tik pat labi kā NBA. Vienīgi atpakaļ viņš vairs neatgriezīsies, pat ja vēl gribēs.
Domāju viņš visu ir izvērtējis, bet vai nezini kādi ir nodokļi Eiropā? Vai nodoklis no algas ir pec vietējā likuma noteikts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja