Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Spiegu spēles: dienvidkorejieši treniņos mainīja numurus, zviedri izmantoja teleskopu

Rolands Eliņš

Spiegu spēles: dienvidkorejieši treniņos mainīja numurus, zviedri izmantoja teleskopu
Dienvidkorejas izlase treniņā
Foto: imago/Bildbyran/Scanpix

Zviedrijas un Dienvidkorejas futbola izlases pirms to savstarpējā Pasaules kausa mača, kas paredzēts rītdien, iejauktas spiegošanas skandālā, par ko Zviedrijas puse atvainojusies, bet Dienvidkoreja tāpat parūpējusies par interesantu veidu, kā neatklāt savu taktiku pretiniekiem.

Zviedrijas izlases treneris Janne Andešons apstiprinājis medijiem, ka viens viņa kolektīva pārstāvis Lāšs Jākobsens bija iekļuvis Dienvidkorejas slēgtajā treniņā un ticis pieķerts. Dienvidkorejas puse palūdza viņu atstāt treniņu, kas radīja ķildu abu komandu starpā. Andešons gan apgalvoja, ka Zviedrijas treneru kolektīva pārstāvis bijis pārliecināts, ka šis treniņš ir atvērtais, un tikai tādēļ ieradies uz to, bet pēc aizrādījuma uzreiz devies nostāk.

Andešons norādīja, ka visi Zviedrijas izlases pretinieki tiek attiecīgi izpētīti, taču arī cienīti: “Šis atgadījums šobrīd tiek pārspīlēts. Taču ja mūsu pretinieki to uztvēra negatīvi, mēs atvainojamies.”

Dienvidkorejas puse gan pauž viedokli, ka Jākobsens centies izlikties par apmaldījušos tūristu, savukārt pēc treniņlaukuma atstāšanas pierunājis kādu vietējo iedzīvotāju, lai ielaiž viņu savā mājā, no kurienes iespējams saskatīt laukumu, ko Jākobsens arī darījis ar teleskopa palīdzību. Līdzīgu taktiku viņš izmantoja arī Dienvidkorejas treniņnometnes laikā, kad Austrijā vēroja pretinieku treniņus no kalna augšas.

Pēc visa spriežot, Dienvidkoreja jau bija sagatavojusies šādai pretinieku interesei un laicīgi parūpējusies par atbildes manevru. Kā preses konferencē pastāstīja komandas galvenais treneris Taijangs Šins, šāda izlūkošanas prakse lielajā futbolā ir visai ierasta lieta, taču viņa komanda centusies pretiniekus samulsināt ar numuru maiņu treniņa laikā, liekot spēlētājiem vilkt citu futbolistu kreklus.

“Viņi varbūt spēj vizuāli atpazīt dažus mūsu spēlētājus, taču kopumā rietumniekiem ir ļoti grūti atšķirt aziātus citu no cita, tādēļ mēs izšķīrāmies par šādu rīcību, mainoties ar numuriem,” sacīja Šins. “Droši vien visiem treneriem liekas, ka pretinieki mēģina spiegot. Tas ir normāli un dabiski, tāpat dabiski ir tas, ka mēs cenšamies savu informāciju un taktiku paslēpt.”

Zviedrija un Dienvidkoreja Pasaules kausā spēlē vienā grupā arī ar Vāciju un Meksiku.

Izmantotie resursi:
Sweden South Korea in World Cup spying row
https://ca.reuters.com/article/spor...

     [+] [-]

, 2018-06-17 18:05, pirms 6 gadiem
Gribi jauc politiku ar sportu , gribi nejauc, bet redz, ka spiegu spēles arī sportā notiek.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-17 20:42, pirms 6 gadiem
"Līdzīgu taktiku viņš izmantoja arī Dienvidkorejas treniņnometnes laikā, kad Austrijā vēroja pretinieku treniņus no kalna augšas."

Vizualizējot galvā, šis varētu būt diezgan komisks skats

     [+] [-]

, 2018-06-18 00:22, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: "Līdzīgu taktiku viņš izmantoja arī Dienvidkorejas treniņnometnes laikā, kad Austrijā vēroja pretinieku treniņus no kalna augšas."

Vizualizējot galvā, šis varētu būt diezgan komisks skats
Tu gribēji teikt kosmisks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja