Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Ganas izlases uzbrucējs Gjans: "Rekords pieder man, nevis Ronaldu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ganas izlases uzbrucējs Gjans: "Rekords pieder man, nevis Ronaldu"
Asamoā Gjans
Foto: AFP/Scanpix

Kad Krištianu Ronaldu realizēja 11 metru soda sitienu un 2018. gada Pasaules kausa mačā izvirzīja Portugāli vadībā pret spāņiem, tika pavēstīts, ka viņš kļuvis par pirmo futbolistu vēsturē, kurš vārtus guvis astoņos lielajos turnīros pēc kārtas. Tomēr faktam kategoriski nepiekrīt Ganas valstsvienības uzbrucējs Asamoā Gjans.

Spānijas un Portugāles duelis bija pats gaidītākais 2018. gada Pasaules kausa pirmajā kārtā, un spēle nelika vilties – 3:3. Teicamu sniegumu demonstrēja portugāļu kapteinis un līderis Krištianu Ronaldu, kurš turnīru atklāja ar trim gūtajiem vārtiem – realizēta pendele, precīzs sitiens no 17 metriem, kā arī precīzs soda sitiens pāri spēlētāju mūrim, pašās pamatlaika beigās izraujot neizšķirtu.

Kad Ronaldu ceturtajā minūtē atklāja rezultātu ar precīzu 11 metru soda sitienu, tika pavēstīts, ka viņš kļuvis par pirmo futbolistu vēsturē, kuram izdevies gūt vārtus astoņos lielajos turnīros pēc kārtas. Sērija sākās ar 2004. gada Eiropas čempionātā, kas turklāt norisinājās Portugālē un kurā mājinieki zaudēja finālā – Ronaldu guva vārtus atklāšanas mačā pret grieķiem, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 1:2.

Tomēr Ganas izlases uzbrucējs Asamoā Gjans uzskata, ka rekords pienākas viņam. "Cilvēki nenovērtē manus sasniegumus Pasaules kausa vēsturē, bet gribu, lai visa pasaule zinātu, ka manus sasniegumus neatzīst. Taču rekordi paliks mūžam," sacīja 32 gadus vecais Gjans. Viņš izcēlies trīs Pasaules kausos un sešos Āfrikas Nāciju kausa turnīros, bet – Āfrikas čempionāts notiek reizi divos, nevis reizi četros gados.

Gjans sēriju sāka 2006. gadā, Pasaules kausā izceļoties pret čehiem. Divus gadus vēlāk Āfrikas Nāciju kausā viņš guva vārtus pret Gvineju. 2010. gadā viņš trīs vārtus guva gan Pasaules kausā, gan Āfrikas čempionātā. 2012. un 2013. gadā Āfrikā viņš iesita pa vieniem vārtiem, bet 2014. gada Pasaules kausā Gjans izcēlās gan pret Vāciju, gan pret Portugāli. Sērija turpinājās 2015. gadā pret Alžīriju, bet pērn viņš iesita vārtus pret Mali. Iesist desmitajā turnīrā pēc kārtas Gjanam gan neizdosies, jo Ganas izlase nekvalificējās Pasaules kausa izcīņai.

Domājams, ka plašākai publikai Gjans atmiņā palicis ar nepatīkamu epizodi. 2010. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā Gana bija ļoti tuvu tam, lai kļūtu par pirmo Āfrikas izlasi, kura sasniegusi pasaules meistarsacīkšu pusfinālu. Duelī pret Urugvaju Luiss Svaress bumbu no vārtiem izsita ar roku, saņemot sarkano kartīti un nopelnot pendeli pēdējā minūtē. Taču Gjans izcilo iespēju neizmantoja, nerealizējot 11 metru soda sitienu. Gana zaudēja pendelēs un izstājās.

Izmantotie resursi:
Cristiano Ronaldo record is stat I have...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-06-17 14:19, pirms 6 gadiem
Vēl kāds no Āzijas vai Okeānijas varēja pieteikties.

Pasaules kauss ir Pasaules kauss un rekords pieder Miro Klozem!

  -3 [+] [-]

, 2018-06-17 16:10, pirms 6 gadiem
Gjans vēl nav nokāpis no koka

     [+] [-]

, 2018-06-17 16:29, pirms 6 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Gjans vēl nav nokāpis no koka
Drīzāk gan tu no adatas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-06-17 18:45, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: atradies rekordists IBIO, vienigais rekords kas tev pieder un blatoshana ka esi labaks par ronaldo, tu vinjam cienigs buchus nebutu pucet, kid grow up!
Viņš neteica ka ir labāks, bet gan ka pieder rekords. Lai kā mums patiktu vai nepatiktu bet Gjanam ir taisnība.

  -3 [+] [-]

, 2018-06-17 18:55, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Viņš neteica ka ir labāks, bet gan ka pieder rekords. Lai kā mums patiktu vai nepatiktu bet Gjanam ir taisnība.
Rekords lielajos turnīros : Pasaules un Eiropas!
Par Āfriku šeit nav runa!

     [+] [-]

, 2018-06-18 11:30, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Rekords lielajos turnīros : Pasaules un Eiropas!
Par Āfriku šeit nav runa!
Āfrikas nāciju kauss ir tikpat liels turnīrs kā Eiropas čempionāts... tā atšķirība ir tikai tajā, ka EČ notiek reizi četros gados, kamēr Āfrikas nāciju kauss 2x biežāk... tāpēc arī Gjanam bija iespēja vairāk izcelties, bet, protams, tas nenozīmē, ka viņš būtu uzskatāms par rekordistu, jo, ja Ronaldu būtu iespēja divreiz biežāk spēlēt lielos turnīros, tad šis Gjana "rekords" jau sen (visticamāk) būtu pārsists...