Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss un Stupelis izcīna trešo vietu Igaunijas posmā

Rolands Eliņš

Bakss un Stupelis izcīna trešo vietu Igaunijas posmā
Bakss un Stupelis
Foto: SCCP

Kivioli rasē Igaunijā noslēdzies pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem septītais posms, kurā uzvarēja Mārvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, bet Etjēns Bakss ar Latvijas kantētāju Kasparu Stupeli ieņēma trešo vietu.

Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis vakar bija uzvarējuši A grupas kvalifikācijā, kamēr latviešu motosportists Didzis Gorbenko kopā ar igauņu kantētāju Tanelu Koivu saņēma sodu par pārāk skaļu dzinēju, paliekot 14. vietā, kas lika piedalīties pārbraucienā. Tajā Gorbenko izdevās uzvarēt, tiekot pie dalības pamatsacensībās. Savukārt kvalifikācijas B grupā Kerts Variks ar Lauri Daideru bija trešie, kamēr Margo Sons ar Artūru Linteru ieņēma 12. vietu, abām ekipāžām tiekot pamatsacensībās.

Šodien pirmajā braucienā ātrākie bija Koens Hermanss un Nikola Musē, kamēr Bakss un Stupelis tika pie trešās vietas. Neveiksmīgs brauciens sanāca Varikam un Daideram, kuri pie punktiem netika, kamēr Gorbenko ar Koivu ieguva 15. vietu, bet Sons un Linters – 16. vietu. Neveicās arī titulētajiem Danielam Vilemsenam un Robijam Baksam, kuri tika diskvalificēti par palīdzību no trases malas.

Otrajā braucienā vairs piedalījās tikai 23. ekipāžas, un nestartēja arī Gorbenko. Bakss un Stupelis atkārtoja savu iepriekšējo panākumu, tiekot pie trešās vietas, bet daudz labāks brauciens padevās Daideram un Varikam, ierindojotis sestajā pozīcijā. Linters un Sons tikmēr tika pie 14. vietas, bet uzvaru svinēja Mārvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, kuri uzvarēja arī visā posmā.

Vanlušens un van den Bogārts līdz ar to arī nosargājuši savu pārsvaru kopvērtējumā, bet Bakss un Stupelis nostabilizējušie trešajā vietā, tuvākos sekotājus britus Braunu un Milardu apsteidzot par 31 punktu.

Igaunijas GP

V.SportistiValstsPunkti
1.Vanlušens/van den BogārtsBE-NL47
2.Hermanss/MusēNL-FR47
3.Bakss/StupelisNL-LV40
4.Žirū/BadārsFR-FR31
5.Kunnass/KunnassFI-FI30
6.Sanderss/HallersBE-DE27
11.Variks/DaidersEE-LV15
14.Sons/LintersEE-LV12
21.Gorbenko/KoivsLV-EE6

PČ kopvērtējums

V.SportistiValstsPunkti
1.Vanlušens/van den BogārtsBE-NL320
2.Hermanss/MusēNL-FR281
3.Bakss/StupelisNL-LV214
4.Brauns/MillardsGB-GB183
5.Vilemsens/BakssNL-NL178
6.Variks/DaidersEE-LV170