Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Anete Šteinberga: "Pēc haotiskā ievada sākām izmantot iespējas uzbrukumā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anete Šteinberga: "Pēc haotiskā ievada sākām izmantot iespējas uzbrukumā"
Anete Šteinberga: 16 punkti un 10 atlēkušās bumbas uzvarā pār Melnkalni
Foto: fiba.com

"Apsveicu spēlētājas, kuras panākumu izcīnīja ar komandas darbu," izcīnot pirmo uzvaru Eiropas čempionātā, teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Roberto Injuess, Melnkalnes galvenais treneris

"Esmu atbildīgs par šo zaudējumu. Spēlētājas vainot nevaru. Pēc šodien parādītā snieguma neesam pelnījuši kvalificēties izslēgšanas spēlēm – labi nospēlējām tikai septiņas minūtes. Pabeidzām spēli bez enerģijas.

Spēlētājas ir sarūgtinātas, raud. Tādos gadījumos nav pārāk daudz jādomā (par turnīra situāciju). Zinām, ka esam ārā, taču pirmdien mūs gaida spēle pret Krieviju. Vajag saņemties un nospēlēt labāk nekā to darījām šodien."

Milica Jovanoviča, Melnkalnes valstsvienības spēlētāja

"Runāju visu spēlētāju vārdā. Esam ļoti sarūgtinātas par neveiksmi, taču attaisnojumus nemeklēsim. Sagatavošanās laikā ielikām visu sirdi un enerģiju. Neviens nedomāja, ka tā nospēlēsim pret Beļģiju un Latviju. Atbraucām uz Prāgu bez mūsu labākās spēlētājas (Jeļenas Dubļevičas), bet tas nevar kalpot par aizbildinājumu nepaveiktajam."

Mārtiņš Zībarts, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

"Pirmkārt, apsveicu spēlētājas ar uzvaru! Panākums ir visas komandas nopelns. Atspēlēšanās ir ļoti svarīga pārliecības iegūšanai. Paldies atbalstītājiem – viņi notur mūs spēlēs un palīdz uzvarēt.

Pirmajā puslaikā steigā pieņēmām muļķīgus lēmumus. Pagrieziens notika, kad sākām spēlēt savu spēli. Otrajā puslaikā parādījām raksturu un pārliecību. Zinot, ka pretiniecēm ir šaura rotācija, palielinājām spiedienu uz viņu bumbas turētājām.

Pēc sākumā pieļautajām kļūdām sākām spēlēt gudrāk. Laukumā devās spēlētājas, kuras var labāk nospēlēt aizsardzībā un nolikt emocijas malā. Pieņemto lēmumu pareizību apliecināja fakts, ka ceturto ceturtdaļu uzvarējām ar 24:6."

Anete Šteinberga, Latvijas valstsvienības spēlētaja

"Spēles sākums bija haotisks. Kļūdījāmies, atļāvām pretinieēm pārāk bieži doties ātrajos izrāvienos. Otrajā ceturtdaļā sākām izmantot iespējas uzbrukumā. Lai gan rezultāts ir pārliecinošs, spēle nebija viegla, jo Melnkalnei ir daudz labu spēlētāju."