Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Vecais, labais Kirovs ir atpakaļ. Solīts makā nekrīt!

Jānis Celmiņš

Vecais, labais Kirovs ir atpakaļ. Solīts makā nekrīt!
Aleksandrs Beļavskis un Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja federācijas valdes gudrie prāti vakar nolēma neturpināt sadarbību ar izlases līdzšinējo galveno treneri Aleksandru Beļavski, kurš amatā noturējās vien 11 mēnešus. Šoreiz gan šķiet Kirovs ar kompāniju ir sastrēbuši karstu, un ar lēmumu pārsteigušies. Vēl Prāgā esot, Latvijas hokeja krusttēvs teicās paturēt galveno treneri amatā, ja izlasei izdosies saglabāt vietu elites divīzijā. Pēc pēdējā mača Prāgā treneri nepadzīt lūdza arī spēlētāji, taču... Šodien secinām, ka vecais labais Kirovs ir atpakaļ (nekur arī nebija pazudis). Solīts makā nekrīt!

Izlase Beļavska vadībā pasaules čempionātā Prāgā septiņos mačos prata tikt pie divām uzvarām. Piekrītu – nieks! Mūsu vīri cīnījās atzīstami un nākamgad startēs jau savā 20. pasaules čempionātā elites divīzijā. Izlase uz pasaules čempionātu devās ar septiņiem debitantiem, kas nav maz. Dažādu iemeslu dēļ komandā šoreiz nebija vismaz uz divu roku pirkstiem skaitāms spēlētāju bariņš, kuriem ierasti vieta izlases sastāvā būtu atradusies. Pat ar paprāvo debitantu bariņu un dažu labu līderi, kurš šoreiz sevi par tādu diez vai varēja saukt, Beļavskis prata nosargāt vietu elites divīzijā.

Vēl Prāgā esot, kad Latvijas hokejs bija nonācis neapskaužamā situācijā, Lipmana vārdi bija: „Ja Beļavskis ar komandu saglabās vietu grupā, es viņam palīdzēšu arī nākotnē.” Tas šķita tikai loģiski, redzot trenera bālo vaigu pēc katra nākamā zaudējumu. Spēlētāju bija tik, cik bija, bet līdzjutēji pieprasīja panākumus, kuru nebija. Atstāt malā nesekmīgi spēlējošo Jāni Spruktu, sūtīt mājup vienu vai otru mūsu izlases hokejistu, kurš konkrētajā spēlē atkal bija „izlējis ūdeni”… Apmēram tādi bija padomi no malas, taču Beļavskis netaisīja apvērsumus, lieki ar emociju izvirdumiem neaizrāvās un sekmēja to, ka nākamgad dosimies uz Krievijas ledus laukumiem, kur risināsies kārtējais PČ elites divīzijā. Var jau būt, ka Kirovs todien Čehijas ielās ar vārdiem „palīdzēšu nākotnē” bija domājis „atbrīvošu no ciešanām”, lai nākamgad trenerim nebūtu jāmokās ar līdzīgām problēmām… Var jau būt!

„Ja spēlētāji ir apmierināti ar treneri, kāpēc man viņu jādzen ārā? Mēs tomēr palikām A grupā, kas ar tādu sastāvu tomēr ir sasniegums,” pēc pēdējās cīņas pasaules čempionātā Prāgā pauda Lipmans. Šķita jau, ka Kirovs tiešām ir mainījies, taču nē… Brīnumi nenotiek! Vecais labais Kirovs ir atpakaļ, viss kārtībā, pasaule turpina griezties pareizajā ātrumā, jo vakar federācijas valde lēmusi, ka Beļavskis izlasi neturpinās vadīt.

Interesanti, ka oficiāli par galveno treneri Beļavskis tika apstiprināts aizvadītā gada 15. jūlijā, kas nozīmē, ka amatā viņš pabija vien 11 mēnešus. Varētu šķist, ka Kirovs trenerus maina biežāk nekā zeķes, taču nē… Beļavska pēdējie divi priekšgājēji Oļegs Znaroks un Teds Nolans Latvijas izlasi vadījuši attiecīgi piecos un trijos pasaules čempionātos. Pēdējo daudzi piesauc kā glābēju ar brīnumnūjiņu rokā, kurš nu atgriezīsies un iecels Latvijas hokeju slavas saulītē. Būtu interesanti pavērot, kādus rezultātus Teds būtu sasniedzis Prāgā ar tiem spēlētājiem, kuri bija Beļavska kāršu kavā. Kā būtu, ja būtu, neuzzināsim, taču ir labi kā ir! Pirmie kliedzieni no Raunas ielas viena no namiem jau sadzirdēti: jaunais treneris jāmeklē ārzemēs, mūsu pašu speciālisti vēl ir par zaļu. Izskanējis Toma Kūlena uzvārds, vai viņš pats nez to zina?

P.S. Ja mans kolēģis Jānis Matulis par savu ārlaulības dēlu pēdējā laikā bieži sauc Rodrigo Ābolu, kuru slavē ne pa jokam, tad pēc augstākminēto rindu izlasīšanas jūs noteikti domāsiet, ka Beļavskis ir vismaz mans krusttēvs… Jūsu sirdis var būt mierīgas, tas tā nav. Neviens nav ideāls. Maksāt un pasūtīt mūziku (arī dejotājus uz skatuves) Latvijas hokejā turpina Kirovs, tādejādi viņam ir tiesības rīkoties pa savam, šaubu nav.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-17 09:25, pirms 9 gadiem
Visai ironiski skanēja šorīt Rīta Panorāmā Kirova teiktais, ar ko viņš sāka savu interviju: Es jau treneru darbā nejaucos...

     [+] [-]

, 2015-06-17 09:55, pirms 9 gadiem
Visu cienu Belavskim, tacu nevar zalu gurki ielikt par galveno treneri un katru reizi ceret ka bus lielais keriens, uzskatu ka profilaksei Kirovs beidzot dabuja labi pastresot, ar sadu speli mums vajadzeja izlidot no grupas. Cerams ka pietiks prata panemt Nolanu vai lidziga stila treneri un noslegt normalu ligumu uz 3 gadiem.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-17 10:13, pirms 9 gadiem
rediss77 rakstīja: Visu cienu Belavskim, tacu nevar zalu gurki ielikt par galveno treneri un katru reizi ceret ka bus lielais keriens, uzskatu ka profilaksei Kirovs beidzot dabuja labi pastresot, ar sadu speli mums vajadzeja izlidot no grupas. Cerams ka pietiks prata panemt Nolanu vai lidziga stila treneri un noslegt normalu ligumu uz 3 gadiem.
visādi gadās. Znaroku arī savulaik ielika par galveno - vēl zaļāku gurķi, kā Beļavskis šobrīd.

     [+] [-]

, 2015-06-17 18:10, pirms 9 gadiem
Beļavski nevajadzēja ņemt par treneri. Nevajadzēja. bet ja pieņēma un ik pa brīdim klāstīja, ka nu tik atbalstīs, nu tik uzticēsies un beigās, pēc kārtējā atbalsta paziņošanas pateikt "čau" izskatās vismaz nesmuki... bet , jā , tas viss ir Lipmana stilā. Turpmākie trenera amata tīkotāji tagad jau arī pēc "Beļavska gadījuma" varēs nojaust, kas Lipmans par putnu un uz ko parakstās, ja slēdz līkopu ar šādu, unikālu , kadru

     [+] [-]

, 2015-06-17 18:22, pirms 9 gadiem
Nesaku ka Beļavskis bija jāatlaiž, bet kaut kur viņš bija tomēr nošāvis greizi, bij brīži kad komanda izskatījās vienkārši nožēlojami spēlēs pret sava kalibra pretiniekiem. šis raksts balstās uz "Kirovs teica", "Kirovs solīja", "Kirovs piemānīja", man drīzāk gribētos speciālistu viedokli palasīt ar Beļavska darba novērtējumu.

     [+] [-]

, 2015-06-17 22:00, pirms 9 gadiem
Butu labi ja Nolans butu apakaļ!

     [+] [-]

, 2015-06-17 22:04, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: visādi gadās. Znaroku arī savulaik ielika par galveno - vēl zaļāku gurķi, kā Beļavskis šobrīd.
Njā, bet Znaroks tomēr bija stipri lielāka autoritāte (Ne spēles ziņā, iespējams, bet attieksmes un motivācijas noteikti.) + darbs ar jauniešu izlasi.

     [+] [-]

, 2015-06-17 22:36, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Nesaku ka Beļavskis bija jāatlaiž, bet kaut kur viņš bija tomēr nošāvis greizi, bij brīži kad komanda izskatījās vienkārši nožēlojami spēlēs pret sava kalibra pretiniekiem. šis raksts balstās uz "Kirovs teica", "Kirovs solīja", "Kirovs piemānīja", man drīzāk gribētos speciālistu viedokli palasīt ar Beļavska darba novērtējumu.
Tādēļ arī jāslēdz līgums uz visu olimpisko ciklu. 1. gadā treneris iepazīstas ar spēlētāju resursiem un tad sāk lipināt komandu.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-18 00:07, pirms 9 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Izlase Beļavska vadībā pasaules čempionātā Prāgā septiņos mačos prata tikt pie divām uzvarām. Piekrītu – nieks! Mūsu vīri cīnījās atzīstami un nākamgad startēs jau savā 20. pasaules čempionātā elites divīzijā.
Jāni.... un kā tad ar pašu Sašu Beļavski un viņa solījumiem ? Visu cieņu Sašam, bet no apsolītā "skaistā kombinacionālā" hokeja nebija ne miņas... Šogad nevienu spēli PČ nenospēlējām kā "pirmais numurs", varbūt 1.5 trešdaļu pret Franciju... Pat Austrija ar tikai 3jiem, ne EBL līgas spēlētājiem, mīcīja mūsējos visās laukuma malās. Jevpalovs, kurš sezonas laikā guvis 100 punktus, tiek aizsūtīts mājās... 100 punkti sezonā arī Āfrikā ir 100 punkti sezonā !!!!
2014 gads... 8 vieta Olimpiskajās spēlēs - minimāls zaudējums super zvaigžnotai Kanādai, PČ uzvarēta pasaules vicečempione - Somija, uzvarēta ASV, bet pats galvenais tiek spēlēts skatāms hokejs mūsu izlases izpildījumā.
Negribētos ticēt, ka mūsu hokejs gada laika degradējās no 8 vietas Olimpiādē līdz kaut kam tādam, ko mēs vērojām šogad Prāgā !!!

     [+] [-]

, 2015-06-18 00:31, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Jāni.... un kā tad ar pašu Sašu Beļavski un viņa solījumiem ? Visu cieņu Sašam, bet no apsolītā "skaistā kombinacionālā" hokeja nebija ne miņas... Šogad nevienu spēli PČ nenospēlējām kā "pirmais numurs", varbūt 1.5 trešdaļu pret Franciju... Pat Austrija ar tikai 3jiem, ne EBL līgas spēlētājiem, mīcīja mūsējos visās laukuma malās. Jevpalovs, kurš sezonas laikā guvis 100 punktus, tiek aizsūtīts mājās... 100 punkti sezonā arī Āfrikā ir 100 punkti sezonā !!!!
2014 gads... 8 vieta Olimpiskajās spēlēs - minimāls zaudējums super zvaigžnotai Kanādai, PČ uzvarēta pasaules vicečempione - Somija, uzvarēta ASV, bet pats galvenais tiek spēlēts skatāms hokejs mūsu izlases izpildījumā.
Negribētos ticēt, ka mūsu hokejs gada laika degradējās no 8 vietas Olimpiādē līdz kaut kam tādam, ko mēs vērojām šogad Prāgā !!!
Salīdzini komandu sastāvus, draugs! Vai mēs varējām no šī modeļa prasīt ko vairāk kā vietas saglabāšanu? Atbildēšu: tikai pie milzu veiksmes.

Kombinacionālam hokejam gatava bija viena maiņa, un tādu arī spēlēja. Atkārtošu - viena maiņa, ne vairāk.

Olimpisko sastāvu salīdzināt ar Prāgas sastāvu vispār nav korekti, es pat teiktu absurdi...

     [+] [-]

, 2015-06-18 10:20, pirms 9 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Salīdzini komandu sastāvus, draugs! Vai mēs varējām no šī modeļa prasīt ko vairāk kā vietas saglabāšanu? Atbildēšu: tikai pie milzu veiksmes.

Kombinacionālam hokejam gatava bija viena maiņa, un tādu arī spēlēja. Atkārtošu - viena maiņa, ne vairāk.

Olimpisko sastāvu salīdzināt ar Prāgas sastāvu vispār nav korekti, es pat teiktu absurdi...
Tieši tapēc, ka gatava čempionātam bija tikai viena maiņa - Beļavskis tiek atbrīvots no amata !!
Nebija komanda labākajā sastāvā, bet nevienā no pēdējiem četriem čempionātiem viņa tādā arī nav bijusi ! Tie "špīleri", kas bija Beļavska rīcībā gluži jau ne no Turcijas līgas savākti, tāpēc sniegumam komandas izpildījumā varēja un vajadzēja būt labākam.

Jāni, salīdzināt vajag nevis uzvārdus no olimpiskā, Minskas vai Prāgas, sastāva, bet parādīto sniegumu, cīņassparu un vēlmi uzvarēt, kas lika atkāpties pat Kanādiešiem.
OS rezultatīvākie spēlētāji: Dārziņs, Sprukts, Daugaviņs, Rēdlihs bija arī Prāgā, jautājums, kas tads mums liedza izcīnīt vismaz 10 vietu turnīrā ?

     [+] [-]

, 2015-06-18 12:12, pirms 9 gadiem
Viduvējs treneris ar sliktu sastāvu- Vajāis rezultāts PČ ir loģisks. Bet fakts, ka palikām elitē tikai tpc, ka Francūzis nevarēja (Negribēja??) iemest pēdējo metiens, tas tomēr Beļavksa atlaišanu padara loģisku...Cita lieta, ka Lipmans savā stilā- "Es visu zinu labāk!"

Beļavksa atlaišana liekas loģiska, bet pēc visiem Lipmanda "solījumiem" tas tāpat liekas gana pretīgi. Lipmans nemainās...to laikam arī labi parāda pēdējā intervija ar Girgensonu, kas SC ielikta.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-18 15:09, pirms 9 gadiem
rediss77 rakstīja: Visu cienu Belavskim, tacu nevar zalu gurki ielikt par galveno treneri un katru reizi ceret ka bus lielais keriens, uzskatu ka profilaksei Kirovs beidzot dabuja labi pastresot, ar sadu speli mums vajadzeja izlidot no grupas. Cerams ka pietiks prata panemt Nolanu vai lidziga stila treneri un noslegt normalu ligumu uz 3 gadiem.
Ko visi fano par to Nolanu? Varēja ļaut Beļavskim strādāt.. Kādēļ mums importēt trenerus? Pašiem to ir!
restorāni Rīgā - saņem atlaides