Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusas ĢM: "Mūsu vadošie vārtsargi būs Merzļikins un Korpisalo"

Rolands Eliņš

Kolumbusas ĢM: "Mūsu vadošie vārtsargi būs Merzļikins un Korpisalo"
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins un soms Jūnass Korpisalo nākamajā sezonā būs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vadošie vārtsargi, ja vien nenotiks kas negaidīts, pauda kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

Merzļikins nupat oficiāli vienojies ar "Blue Jackets" par viena gada līgumu, kamēr ar Korpisalo kontrakts vēl jāpagarina.

Sagaidāms, ka šovasar Kolumbusas komandu atstās tās pirmais vārtsargs Sergejs Bobrovskis no Krievijas, bet vēl šajā sezonā "Blue Jackets" piesaistīja amerikāni Kītu Kinkeidu. Vēl vienībai šobrīd ir līgumi arī ar latvieti Matīsu Kivlenieku un krievu Daniilu Tarasovu, taču viņu debija NHL jau nākamajā sezonā ir mazticama.

Rēķinoties ar Bobrovska došanos prom, Kekalainens sarunā ar "The Athletic" pauda, ka tieši Merzļikins un Korpisalo nākamsezon būs "Blue Jackets" vadošie vārtsargi, turklāt tieši šādā secībā.

"Mums ir Merzļikins, kuru daudzi uzskata par labāko vārtsargu ārpus NHL. Tāpat mums ir Korpisalo, kurš vairākkārt veiksmīgi aizvietojis Bobrovski. Pēdējo pāris gadu laikā viņš bijis mūsu otrais numurs, tomēr nu viņš tiks pie vairāk iespējām sevi apliecināt," neslēpa Kekalainens. "Par pirmā vārtsarga lomu sacentīsies tieši šie abi vārtsargi, ja vien nenotiks kas negaidīts. Ja tieši šāda kombinācija mums būs pirms treniņnometnes, mūs tas pilnībā apmierinās."

Pēc šīs NHL sezonas līgums noslēgsies arī Kinkeidam, tāpēc "Blue Jackets" komandā, visticamāk, būs ievērojamas izmaiņas tieši vārtsargu līnijā.

Korpisalo, kuram ir 25 gadi, šajā NHL sezonā 27 spēlēs vidēji ielaida 2,95 vārtus un atvairīja 89,7% metienu.

Savukārt soma vienaudzis Merzļikins nu jau aizvadītajā sezonā Šveices augstākās līgas komandā "Lugano" regulārajā čempionātā 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu. Savukārt izslēgšanas turnīru viņš aizvadīja neveiksmīgi, jo četros mačos savos vārtos vidēji ielaida 3,95 ripas un atvairīja 87,23% metienu.

Šobrīd Merzļikins ir kopā ar Latvijas izlasi pasaules čempionātā Slovākijā.

Izmantotie resursi:
LETA

 +10 [+] [-]

, 2019-05-17 10:50, pirms 5 gadiem
Nu tad beidzot!!!
Turu pie vārda! Vismaz Elvim būs iespēja pierādīt sevi. Pārējais jau no paša viss būs atkarīgs kas un kā.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 10:56, pirms 5 gadiem
Prieks dzirdēt!

     [+] [-]

, 2019-05-17 11:24, pirms 5 gadiem
Nu skaidrs ar vartusargiem, bet ka ar komandas uzbrucejiem? Panarins drosi vien prom, domaju Panarinam ir izteikts loti labs piedavajums 10-12milj sezona. Ja nu nenotur tad nu jamegina paturet Duchene, Dzingel un algu griesti atlauj visus tris paturet!

  +2 [+] [-]

, 2019-05-17 11:41, pirms 5 gadiem
Jācer, ka tie nebūs vien tukši vārdi, un tiešām Elvis regulāri stāvēs vārtos.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 12:06, pirms 5 gadiem
Super ziņa. Elvis dabūs uzspēlēt un esmu pārliecināts, viņš būs nr.1 vārtsargs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 12:35, pirms 5 gadiem
GM ir GM un viņam jārunā tās lietas, kas jārunā, lai nomierinātu komandas atbalstītājus pēc ziņas, ka Bobrovskis nepaliks Kolumbusā.

Ja viss patiešām notiek tā kā pašlaik tiek stāstīts, tad komanda pamatīgi riskē, jo Korpisalo ir vārtsargs, kas NHL karjeras laikā laiž vidēji 2.89 vārtus spēlē (90.7%), bet Elvis, lai vai cik labs viņš būtu (ir jau arī!), Ziemeļamerikas hokeju vispār nav spēlējis.

Protams, tas var atmaksāties, ja Elvis ātri adaptējas jaunajā situācijā, viņam ir liels spēles laiks un pārliecība par to, ka pie pirmās kļūdas netiks mainīts nost.

Pašlaik CBJ vārtsargu līnija, ar ar pieciem rūkijiem un vienu Korpisalo, izskatās, maigi sakot, ne pārāk pozitīvi.

     [+] [-]

, 2019-05-17 13:55, pirms 5 gadiem
Prieks vienā laikā mijas ar tām šausmām, kas sagaida daudzus sporta fanātus, kuri noteikti gribēs redzēt kā Porzinģis un Merzļikins spēlēs attiecīgi Dalasā un Kolumbusā.

Smagas naktis un sekojošās dienas mūs sagaida... ļoti smagas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja