Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas "Final Four" – turku pusfināls un Maskava pret Madridi

Rolands Eliņš

Eirolīgas "Final Four" – turku pusfināls un Maskava pret Madridi
Foto: EPA/Scanpix

Šodien ULEB Eirolīgā sāksies „Final Four” izspēle. 19:00 pirmajā pusfinālā sacentīsies divas Turcijas komandas („Fenerbahce” un „Anadolu Efes”), bet vakarā 22:00 basketbola klasiku piedāvās Madrides „Real” un Maskavas CSKA.

Eirolīgas finālčetrinieks šoreiz tiek izspēlēts Spānijā, „Baskonia” kluba mājvietā Vitorijā. Pusfinālam šoreiz izdevās kvalificēties tikai viena Spānijas komandai, taču tālu no šī sasnieguma nebija arī Rolanda Šmita pārstāvētā „Barcelona”, kas ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā mačā zaudēja „Anadolu Efes”.

Līdz ar to pusfinālā iekļuva visas četras komandas, kas ieņēma pirmās četras vietas arī regulārajā sezonā. „Anadolu Efes” kā ceturtās vietas ieguvēja sacentīsies ar vienu no savām niknākajām un principiālākajām konkurentēm „Fenerbace”, kas regulārajā sezonā bija pirmajā vietā, zaudējot tikai piecos mačos no 30.

Taču iepriekšējā savstarpējā mačā Turcijas čempionātā uzvaru ar 67:65 svinēja „Anadolu Efes” (sezonas savstarpējo maču bilance ir 3-3), turklāt „Fenerbahce” nāksies iztikt bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem. Klubs jau šobrīd paziņojis par Žofrē Loverņa un Luidži Datomes nespēlēšanu, kamēr uz jautājuma zīmes vēl ir Jana Veselija un Nikola Kaliniča dalība spēlē šovakar.

„Fenerbahce” šis ir piektais Eirolīgas finālčetrinieks pēc kārtas, kamēr „Anadolu Efes” to sasniegusi pirmoreiz kopš 2000. gada. „Fenerbahce” Eirolīgā ir triumfējusi vienreiz, paveicot to pirms diviem gadiem, taču jau trīs finālmači pēc kārtas nav iztikuši bez „Fenerbahce” dalības.

Pirms gada finālā „Fenerbahce” piekāpās Madrides „Real” vienībai, kuru šovakar sagaida Maskavas CSKA pārbaudījums. CSKA ir 2016. gada čempione, bet abos iepriekšējos gados apstājās pusfinālā. Pirms gada tas notika tieši pret „Real” komandu, kuras priekšgalā bija Luka Dončičs, kurš nu jau nonācis NBA un aizvadījis lielisku debijas sezonas Dalasā, taču lielākā daļa pārējā sastāva saglabājies gan Madridei, gan Maskavai.

Šosezon CSKA uzvarēja abās savstarpējās spēlēs, taču abas reizes bija ļoti saspringta cīņa, un spēles beigās rezultāta starpība bija mazāka nekā pieci punkti. CSKA uzbrucējs Ņikita Kurbanovs medijiem gan uzsvēra, ka tas neko nenozīmē: „Regulārā sezona ir viena lieta, tagad – pavisam cita. Regulārajā sezonā vēl var šur un tur pieļaut kādu kļūdu, bet finālčetriniekā katra izspēle un katrs uzbrukums ir pārāk svarīgs.”

Jāpiezīmē, ka Eirolīgas finālmačos pārstāvēts būs arī Latvijas basketbols – Oļegs Latiševs būs viens no tiesnešiem karstasinīgajā „Fenerbahce” un „Anadolu Efes” spēlē.

"Četru fināls" ULEB ērā

GadsČempioniFinālistiPusfinālistiPusfinālisti
2001Virtus BolognaBaskoniaFortitudoAEK
2002PanathinaikosVirtus BolognaTrevisoMaccabi Tel Aviv
2003FC BarcelonaTrevisoSienaCSKA
2004Maccabi Tel AvivFortitudoCSKASiena
2005Maccabi Tel AvivBaskoniaPanathinaikosCSKA
2006CSKAMaccabiBaskoniaFC Barcelona
2007PanathinaikosCSKAUnicajaBaskonia
2008CSKAMaccabiSienaBaskonia
2009PanathinaikosCSKAFC BarcelonaOlympiacos
2010FC BarcelonaOlympiacosCSKAPartizan
2011PanathinaikosMaccabi Tel AvivSienaReal Madrid
2012OlympiacosCSKAFC BarcelonaPanathinaikos
2013OlympiacosReal MadridCSKAFC Barcelona
2014Maccabi Tel AvivReal MadridFC BarcelonaCSKA
2015Real MadridOlympiacosCSKAFenerbahce
2016CSKAFenerbahceLokomotivBaskonia
2017FenerbahceOlympiacosCSKAReal Madrid
2018Real MadridFenerbahceŽalgirisCSKA

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-05-17 15:36, pirms 5 gadiem
Par divu leģendu, Laso un Obradoviča, finālu

  +2 [+] [-]

, 2019-05-17 16:10, pirms 5 gadiem
2018 Žalgiris nebija finālā autor ko pīpē???

Gads Čempioni Finālisti
2018 Fenerbahce Žalgiris

https://www.euroleague.net/final-fo...