Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lieliskie Beržerona trijnieks un Rasks nokārto "Bruins" triumfu Austrumu konferencē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lieliskie Beržerona trijnieks un Rasks nokārto "Bruins" triumfu Austrumu konferencē
Bostonas "Bruins" - NHL austrumu konferences čempione. Foto: Gerry Broome/AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā trešo reizi pēdējo deviņu gadu laikā iekļuvusi Bostonas "Bruins" komanda, kas arī Austrumu konferences fināla ceturtajā spēlē spēja uzveikt (4:0) Karolīnas "Hurricanes", sērijā triumfējot ar pārliecinošu 4-0.

Spēles ievadā bija redzams, ka "Hurricanes" izmisīgi nevēlas pieļaut ceturto zaudējumu pēc kārtas, kas nozīmētu arī izstāšanos no cīņas par kausu, viesuļvētrām teju visu pirmā perioda pirmo pusi ripu turot savā kontrolē, taču tai pat laikā neizveidojot reālas vārtu gūšanas iespējas. Labākās izdevības izveidoja tieši "Bruins", kuras rindās mazākumā bīstamu izrāvienu veica Joakims Nordstrūms, kamēr vienādos sastāvos pēc Breda Maršāna metiena visu savu meistarību mājinieku vārtos bija jārāda Kērtisam Makilennijam. Pieredzējušais vārtsargs "Hurricanes" sākumsastāvā atgriezās pēc trīs spēļu izlaišanas. Rezultāts pirmajā periodā tā arī atklāts netika.

Pēc pārtraukuma iniciatīvu pārņēma "Bruins", piektajā minūtē iegūstot vairākuma iespēju, ko 18 sekunžu laikā ar strauju ieiešanu zonā izdevās realizēt viesu līderu maiņai. Breds Maršāns no zonas sāna ātrumā deva ļoti spēcīgu piespēli Dāvidam Pastrņākam, kuram atlika tikai pielikt nūju, lai raidītu ripu tukšos vārtos - 1:0 "Bruins". Nedaudz kļūdījās Makilennijs, pārāk atklāti izejot no vārtiem un paļaujoties uz to, ka Maršāns pats izdarīs metienu. Arī šā perioda gaitā "Hurricanes" hokejistiem neko vairāk par atsevišķiem pusmomentiem neizdevās izveidot, kā rezultātā lāču vārtsargs Tuka Rāsks spēlē iesaistījās ļoti pārliecinoši un komfortabli.

Ļoti svarīgs visa mača kontekstā izrādījās otrā perioda noslēgums, kad "Bruins" nopelnīja vairākumu, šoreiz to izmantojot 24 sekunžu laikā. Atkal efektīvs izrādījās Patrīsa Beržerona, Pastrņāka un Maršāna trijnieks, pēc ātras ieiešanas pretinieku zonā pirmajiem diviem veicot strauju saspēli un Beržeronam no lieliskas pozīcijas panākot 2:0 viesu labā. "Hurricanes" atlika vien 20 minūtes laika, lai šajā sērijā vēl censtos ko glābt.

Noslēdzošajā periodā "Hurricanes" izmisīgi centās glābt neapskaužamo situāciju, pārvirzot lielus spēkus uzbrukumā, tomēr tas rezultātu nedeva. Tieši otrādāk - mājinieki 51. minūtē savā zonā pazaudēja ripu un Dāvids Pastrņāks kopā ar Patrīsu Beržeronu pilnībā sarāva gabalos likteņa varā nonākušo vārtsargu Makilenniju - 3:0 "Bruins". Gan Beržeronam (2+1), gan Pastrņākam (1+2) šajā mačā pa trim punktiem. Beržerona maiņa piedalījās arī pēdējo vārtu guvumā, Maršānam (šonakt iekrāja 1+1) aizskrienot vienatnē pret tukšiem "Hurricanes" vārtiem - 4:0. "Bruins" jāgaida rietumu konferences fināla iznākums - tajā sērijā šobrīd Sanhosē "Sharks" ir vadībā 2-1 pār Sentluisas "Blues".

"Bruins" vārtsargs Tūka Rasks šonakt spēja atvairīt visus 24 pretinieku metienus, šajā sērijā kopumā savā cietoksnī ielaižot vien piecas ripas. Raskam šī bija septītā sausā spēle viņa Stenlija kausa karjerā. Tas somu ierindo otrajā vietā "Bruins" organizācijas vēsturē aiz Gerija Čīversa, kam leģendārajā turnīrā šāds rādītājs izdevies astoņas reizes.

Līdz ar to Bostonas "Bruins" ir kļuvusi par ceturto organizāciju NHL vēsturē, kas Stenlija kausa finālu ir sasniegusi 20 vai vairāk reizes. Bostoniešiem līdz šim izdevies triumfēt sešās no 19 finālsērijām. Virs "Bruins" atrodas tikai Monreālas "Canadiens" (32 fināli, 23-9), Detroitas "Red Wings" (24, 11-13) un Toronto "Maple Leafs" (21, 13-8). Savukārt kopš konferenču finālu ieviešanas 1981./1982. gada sezonā "Bruins" šobrīd dala otro vietu ar Ņūdžersijas "Devils" izcīnītajās uzvarās (5) Austrumu konferences finālsērijās. Līdere ar sešām reizēm ir Pitsburgas "Penguins". Savukārt abu konferenču ietvaros "Bruins" vienībai priekšā ir tikai Edmontonas "Oilers" (7), kā arī Detroitas "Red Wings" (6) un minētā "Penguins" (6).

Stenlija kausa konferenču fināli

Austrumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Bruins - Hurricanes5:26:22:14:0---4-0

Rietumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Sharks - Blues6:32:45:4 PL18.05.20.05.22.05.24.05.1-1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2019-05-17 06:59, pirms 5 gadiem
Vašingtona pret Bostonu noteikti būtu krietni aizraujošāks konferences fināls.

     [+] [-]

, 2019-05-17 07:46, pirms 5 gadiem
Bostona parbrauca pari visa serija Karolinai.

     [+] [-]

, 2019-05-17 09:03, pirms 5 gadiem
Sēriju paņemt 4:0 - nākamo zaudēt ar 4:0.
Neticiet?
Kā beidzās Islanders - Penguins, Canes - Islanders, Bruins - Canes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 09:45, pirms 5 gadiem
Vašingtona nekad nebūtu tā nolaidusies podā kā Karolīna.

     [+] [-]

, 2019-05-17 10:00, pirms 5 gadiem
Pa skaisto!! Nekas cits neatliek kā pacelt tagad to buņdžu!!!

  +4 [+] [-]

, 2019-05-17 10:27, pirms 5 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Vašingtona nekad nebūtu tā nolaidusies podā kā Karolīna.
Jā, jo viņi jau pirms šīs sērijas tika nolaisti podā...

     [+] [-]

, 2019-05-17 11:30, pirms 5 gadiem
Kas tas par debī lu virsrakstu atkal ? Kāpēc ir jāizgudro ritens no jauna ?? Otrkārt, 3 spēles Blues-Sahrks nospēlējuši, kā var sērijā būt 1:1 ??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja