Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlases treneris kritizē sastāva komplektāciju: "Izvēles praktiski nebija"

Rolands Eliņš

Krievijas izlases treneris kritizē sastāva komplektāciju: "Izvēles praktiski nebija"
Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Krievijas izlases treneris un hokejisti pēc zaudējuma pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā izvairīgi runāja par spēles tiesnešiem un noraidījumu papildlaikā, bet Pāvels Dacjuks izteica apņēmību turpināt karjeru izlasē. Kanādas izlases līderis Konors Makdeivids tikmēr bija apmierināts par uzlaboto vairākuma realizāciju.

„Mēs salauzām spēles gaitu ar raksturu,” Rīgā dzimušais Krievijas izlases treneris Iļja Vorobjovs izteicās pēcspēles intervijā krievu medijiem. „Par hokejistu pašatdevi jautājumu nav. Ziemeļamerikāņi vienmēr aktīvi sāk spēli, bet mēs pirmajā periodā neparādījām labāko hokeju. Pret Makdeividu mums bija plāns, pret viņu spēlēja Andronovs, un nevar teikt, ka slikti tika galā (Makdeivids šajā spēlē izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, visas vairākumā – aut.p.).”

„Šestjorkina sūtīšana vārtos bija komandas kopējs lēmums,” sacīja Vorobjovs. „Vai nožēloju? Pagaidām grūti teikt. Kāpēc izlasē nebija Vadima Šipačova? Nemaz to nezinu. Nezinu, kur Vadims tagad ir. Dienvidos atpūšas? Ar Radulovu gan centos personīgi sazināties, zvanīju. Vēlāk redzēju, ka ir neatbildēti zvani, taču tobrīd jau bija skaidrs, ka viņš neatbrauks.”

„Nav šaubu, ka šis zaudējums ir smagākais manā karjerā,” turpināja Vorobjovs. „Novērtējiet, cik dziļš šogad ir Kanādas sastāvs. Mēs zaudējām visām favorītēm, jo šoreiz PČ ir ļoti augsts līmenis, kas ir neparasti pēc olimpiādes. Bet mums sagatavošanās bija tāda: divas dienas un braucam, divas dienas un braucam. Šobrīd tie ir vārdi vējā, kuros neviens neklausīsies. Sastāva izvēles principā nebija. Mēs savācām puišus no kripatām. Daudziem bija traumas, turklāt vēl olimpiādes dēļ daudziem sanāca ļoti gara sezona. Nesaukšu konkrētus uzvārdus, bet dažus hokejistus ņēmām izlasē pēc principa „a viņu arī vispār varētu paņemt”.”

Vorobjovs atteicās vainot tiesnešus neveiksmē, norādot, ka nevēlas saasināt šo tēmu, tāpat viņš konkrēti neizteicās par savu nākotni izlasē: „Iesim soli pa solim, labi? Ja būs piedāvājums, tad arī skatīšos. Par savu pašreizējo iecelšanu amatā uzzināju tikai olimpiskās komandas spēļu laikā. Ar iepriekšējo galveno treneri Oļegu Znaroku sazvanījos, konsultējos ar viņu pirms turnīra.”

Krievijas izlases hokejists Artjoms Aņisimovs tikmēr palikšanu ārpus pusfināla novērtēja kā izgāšanos: „Palikt bez medaļām pirmo reizi piecos gados – tā ir izgāšanās. Varējām tikt pie daudz kā lielāka. Mums ir ļoti laba komanda, varējām uzvarēt. Nedaudz pietrūka. Makdeivida nosegšana? Mazākumā jau tā grūti nosegt atsevišķus spēlētājus, bet NHL labāko punktu guvēju vēl jo īpaši grūtāk.”

Krievijas izlasē papildlaikā noraidījumu nopelnīja Kaprizovs, kas izsauca ļoti dalītu reakciju krievu hokejistu pēcspēles intervijās. Piemēram, Aņisimovs to raksturoja neitrāli, tiesnešus nevainojot: „Neko neteikšu. Noraidījums kā jau noraidījums. Kanādai ir lieliska vairākuma izspēle, viņi ir ļoti meistarīgi. Mums pašiem vajadzēja saglabāt skaitliski vienādus sastāvus.”

Tikmēr Jevgeņijs Dadonovs pauda nosodošu attieksmi par tiesnešu lēmumu: „Dot tādus noraidījumus „play-off” spēles izskaņā... Bet nu neko vairs neizdarīsim. Vai Kanāda bija uzvarama? Ko tur daudz runāt, rezultāts ir uz tablo. Protams, grūti kādam kaut ko pārmest, mazākumā tomēr grūti spēlēt pret Kanādu.”

Savukārt izlases veterāns Pāvels Dacjuks pauda apņēmību palīdzēt valstsvienībai arī nākotnē: „Krievijas izlasei atzīmi par turnīrā paveikto nepiešķiršu, neesmu jau nekāds skolotājs. Komanda ir uzņēmusi uz kursu uz sastāva atjaunonāšanu, lūk, arī mani padarīja jaunāku. Ja netraucēs traumas un mani vēl aicinās, ar prieku vēl spēlēšu izlasē. Galvenais, palīdzēt izlasei, nevis vienkārši kreklu uzvilkt.”

Kanādas izlases treneris Bils Pīterss tikmēr norādīja, ka sagaida vairāk no pārējām maiņām, nevis tikai Makdeivida uzbrucēju trijnieka: „Mums vajadzīgs visu četru maiņu labs sniegums, lai uzvarētu turnīrā, taču esmu priecīgs, ka labi strādā mazākuma brigādes. Mēs spēlējām savu hokeju, darbojāmies tehniski. Šāda līmeņa izlašu spēles izšķiršanās papildlaikā ir ļoti laba lieta hokejam, tikai es būtu priecīgāks, ka papildlaikā spēlētu pieci pret pieciem. Taču jāizsaka atzinība Krievijas izlasei par vairākkārtējo atspēlēšanos.”

Bet Kanādas izlases kapteinis Makdeivids bija priecīgs, ka izdevies uzlabot vairākuma izspēli, kura, viņaprāt, grupu turnīrā nebija līmenī: „Kā es vērtēju pats savu sniegumu? Nezinu, nav arī svarīgi, ja reiz mēs uzvarējām. Ļoti svarīgi, ka savu artavu uzbrukumā ielika trešā un ceturtā maiņa, Dibuā un Turisa vārti bija ļoti nozīmīgi šajā spēlē.”

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат
https://www.championat.com/hockey/n...
https://rsport.ria.ru/hockey2018_ne...

.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2018-05-17 22:49, pirms 6 gadiem
Krieviem nav ko izvēlēties???? Ko tad kums teikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-17 22:50, pirms 6 gadiem
Znaroku ar Vitoliņu nometa tad rezultas ar nekads ,bet man jau patīk

  +8 [+] [-]

, 2018-05-17 22:52, pirms 6 gadiem
Nav no kā izvēlēties? Nopietni? SKA, CSKA, taču pasaules labākās komandas. Kā saka, sliktam dejotājam arī olas traucē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 22:56, pirms 6 gadiem
vismaz virsraksts nožēlojams un visa taisnošanās arī ne visai - Znaroks tā nedarīja.

krieviem nepatika Znaroka komunikācija, attieksme, spēles stils utt - bet bija rezultāts. pierada, domāja ka arī cits, ērtāks to sasniegs ... krieviem aplauziens, vēl pāris neveiksmes un sāks domāt kā dabūt Znaroku atpakaļ.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-17 22:56, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Pēc OS neviens negribēja braukt, bet tie kas atbrauca negrib spēlēt, par to ir stāsts.
To jau tikai vates var pateikt.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 23:21, pirms 6 gadiem
Ko var īdēt

  +1 [+] [-]

, 2018-05-18 00:02, pirms 6 gadiem
hills, tev tak galvā tripers iemeties

  +1 [+] [-]

, 2018-05-18 00:31, pirms 6 gadiem
Sastāva izvēles principā nebija. krievijai...... lielāku joku dzirdējis neesmu.... stulebņi

     [+] [-]

, 2018-05-18 00:49, pirms 6 gadiem
Kurš krievu treneris kādreiz pēc kāda zāģa nav kritizējis savu komandu?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-18 00:51, pirms 6 gadiem
Gaidāms rezultāts. Bet somu kāsiens gan ir pārsteigums

  +2 [+] [-]

, 2018-05-18 06:41, pirms 6 gadiem
Olimpiade bija specigāka par šo pasaules čempi-šis gan ir labi teikts.olimpiade ar šadu spēli ka latvija demonstrē.medaļas latvijai garantētas butu.

     [+] [-]

, 2018-05-18 21:17, pirms 6 gadiem
Mjā... Un ko teiktu, ja būtu jānokomplektē Latvijas izlase? Un vēl, ja Karsumu salauž? Teikt, ka no Krievijas nav ko izvēlēties... Mjā...

     [+] [-]

, 2018-05-19 00:28, pirms 6 gadiem
Atkal apkaunoja savas "georģevskajas ļentas" un ģedus "pobeģiķeļus"...