Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Gvardiola pagarina līgumu ar "City", Kasiljass vienojas ar "Porto"

Rolands Eliņš

Gvardiola pagarina līgumu ar "City", Kasiljass vienojas ar "Porto"
Žuzeps Gvardiola
Foto: PA Wire/Scanpix

Spānijas futbola treneris Žuzeps Gvardiola pagarinājis līgumu ar Anglijas Premjerlīgas čempioni Mančestras „City” līdz 2021. gadam.

Peps Gvardiola no sava iepriekš noslēgtā trīs gadu līguma Mančestrā nostrādājis divas sezonas, taču klubs laicīgi piedāvājis līguma pagarinājumu uz vēl diviem gadiem. Britu mediji vēsta, ka jaunajā līgumā Gvardiolam paredzēta alga 23 miljonu eiro apmērā gadā, kas ir lielākā samaksa trenerim futbola vēsturē. Gvardiolas algas pielikums lēšams sešu miljonu vērtībā, un ļauj viņa algai kļūt lielākai par Žuzē Morinju darba apmaksu Mančestras "United' un Marčelo Lipi atalgojumu Ķīnas izlasē.

„Es pievēršīšu galveno uzmanību spēlētāju attīstībai, tādējādi veidojot labāku komandu,” līguma pagarinājumu komentējis Gvardiola, kurš šosezon aizveda „City” līdz pārliecinošam Premjerlīgas titulam. „Darīšu to, ko visu laiku darīju līdz šim – strādāšu katru dienu, lai palīdzētu mūsu futbolistiem izaugt. Mums ir jauns sastāvs, kura vidējais vecums ir 23 gadi, un mēs vēlamies spert soli uz augšu, reizē noturot līmeni, kuru uzstādījām šosezon.”

Gvardiola sasniedza lielus panākumus arī savos iepriekšējos klubos Barselonā un Minhenē, taču nevienā no tiem amatā nepalika tik ilgi kā paredzēts jaunajā līgumā ar „City”. „Barcelona” viņš vadīja četras sezonas, „Bayern” trīs sezonas, abus klubus atstājot pēc paša vēlēšanās.

Gvardiola ir deviņkārtējs Spānijas čempions (sešas reizes kā spēlētājs, trīsreiz kā treneris), kā treneris divreiz uzvarējis Čempionu līgā un kļuvis arī par Vācijas un Anglijas čempionu. Kopš 2008. gada, kad Gvardiola pārņēma „Barcelona” vadību, viņš bijis galvenā trenera statusā deviņās sezonās un aizvedis savu komandu līdz nacionālajam titulam septiņās no tām.

Par līguma pagarinājumu šodien paziņoja arī Portugāles klubs „Porto”, kas panāca vienošanos ar Spānijas vārtsargu Ikeru Kasiljasu, ilggadējo Spānijas izlases un Madrides „Real” līderi. 36 gadus vecais Kasiljass šosezon palīdzēja „Porto” uzvarēt vietējā čempionātā, taču abu pušu sarunas par sadarbības turpināšanu bija ieilgušas domstarpību par spēlētāja atalgojumu dēļ. Portugāles mediji vēsta, ka Kasiljass esot piekritis algas samazināšanai jaunajā līgumā, kurš noslēgts uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
Pep Guardiola signs Manchester City extension...

     [+] [-]

, 2018-05-17 21:11, pirms 6 gadiem
ņemot vērā, ka izlasē reāli jāstrādā daudz mazāk dienas nekā klubā, tad M.Lipi uzskatās par daudz labāk atalgotu ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-18 02:09, pirms 6 gadiem
CV Pep'am, protams, ļoti iespaidīgs