Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Likām saprast hokeja pasaulei - mēs nākam!"

Andrejs Siliņš

Hārtlijs: "Likām saprast hokeja pasaulei - mēs nākam!"
Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Spēlētāji vēlējās parādīt savu valsti no labākās puses. Domāju, ka mēs to paveicām," pēc zaudējuma Vācijai (3:4), kas aizšķērsoja ceļu uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

"Esmu lepns par saviem spēlētājiem. Gribējām aizsākt jaunu kultūru. Rezultāts ir ļoti skumjš, bet spēlētāji atdeva sevi visu, spēlējot divas dienas pēc kārtas. Atguvāmies un izvirzījāmies vadībā," pēc mača sacīja Hārtlijs, nevēloties iedziļināties jautājumos par savu nākotni pie izlases stūres. "Mums šobrīd jārunā par spēlētājiem, viņi smagi cīnījās un esmu lepns par viņiem. Izbaudīju savu pieredzi, bet tagad dosimies mājās un ieskicēsim plānus, lai nākotnē sasniegtu labākus rezultātus."

"Par to jārunā ar tiesnešiem, man diemžēl nav svilpes," vaicāts par savu redzējumu epizodē, kad vācieši guva vārtus pēc tiesnešu nefiksētās zonas, sacīja Hārtlijs. "Iespēja treneriem prasīt video atkārtojumus šādās epizodēs ir noteikums, par ko jādomā IIHF, nevis man, es esmu tikai treneris."

"Esmu iepazinis lielisku valsti, lielisku tautu, lieliskus hokeja līdzjutējus. Vecā federācijas vadība paveica labu darbu, tagad jaunā vadība ir ar jaunām asinīm, jaunām idejām. Mums ir vairāki lieliski jaunie spēlētāji, vairāki lieliski veterāni. Sākot ar 3. martu, kad sākām darbu, mums bija sapulce, kurā nolēmām, ka sāksim kultūru, kas vērsta uz raksturu un godu. Šajā spēlē bijām iedzinējos ar 0:2, un daži puiši, spēlējot otro spēli divās dienās, bija samocīti ("banged-up" - no angļu val.), bet mēs turpinājām cīnīties. Esmu to teicis jau vairākkārt - man ir milzīga cieņa pret saviem spēlētājiem. Jūtu viņiem līdzi par šīs spēles iznākumu."

"Par mani nebūtu jārunā, jo es nespēlēju, tikai trenēju. Man patīk šie spēlētāji, ieguvām lielisku pieredzi, parādījām Latviju no iespējami labākās puses. Nevienam spēlētājam nebija jāaizrāda par slinkumu. Viņi turpināja strādāt un domāju, ka ļoti progresējām. Žēl, ka viss beidzās šādi, mūsu plāns bija doties uz Franciju, bet tā vietā tagad dosimies uz Latviju," sacīja treneris.

Hārtlijs skaidroja, ka atzinības par labākajiem komandas spēlētājiem turnīra gaitā nav piešķīris vienatnē, bet kopa ar pārējo treneru štābu: "Elvis [Merzļikins] ir tik jauns vārtsargs, bet viņš parādīja diezgan iespaidīgu sniegumu. Andris Džeriņš parādīja stabilu sniegumu. Neraugoties uz savainojumu, ko guva jau otrajā spēlē, kas viņam traucēja iemetienos, viņš turpināja iet uz priekšu. Oskars Cibuļskis aizvadīja lielisku un stabilu turnīru. Tomēr es nepievēršu pārāk lielu uzmanību šādām balvām, es pat nezinu, ko viņi par to dabūja. Viņi nopelnīja manu cieņu."

"Kad man piedāvāja šo darbu, domāju, ka tā būtu diezgan laba pieredze, īpaši tāpēc, ka Kolorado strādāju kopā ar Sandi Ozoliņu, strādāju ar Ronaldu Ķēniņu Cīrihē. Veicu vairākus telefona zvanus, satikos ar federāciju un redzēju cilvēkus, kam ir liela aizrautība turpināt uzlabot savu darbu. Nolēmu, ka tas man būtu lielisks izaicinājums. Šis bija lielisks laiks, izbaudīju to. Uzskatu, ka arī jūs, puiši [žurnālisti], esat paveikuši neticami labu darbu, ziņojot par mūsu gaitām ar lielu aizrautību. Daudz laika pavadīju hokeja hallēs un Vecrīgā, un varu teikt - latvieši mīl savu hokeja izlasi. Man bija liels gods būtu jūsu trenerim."

"Pret Itāliju guvām vārtus pēdējā minūtē. Katrai spēlei bija milzīga nozīme, katra spēle var būt izšķiroša, īpaši mazajām valstīm, jo vēlies sakrāt pēc iespējas vairāk punktu. Zinām, ka būs grūti sacensties ar Kanādu, ASV, Zviedriju, Krieviju, bet tai pašā laikā domāju, ka mēs likām saprast hokeja pasaulei - mēs nākam. Domāju, ka esam izveidojuši kaut ko solīdu, taču jāturpina strādāt, jo nākamgad neviens punktus tāpat vien nedos."

"Viss notiek daudz īsākā laika periodā [, nekā, trenējot kluba komandu sezonas garumā]. Neskaitot Ķēniņu, nebiju strādājis ne ar vienu citu Latvijas izlases spēlētāju. Viņiem bija jāpierod pie mums, treneru štāba, mums bija jāsaprot viņi. Šis bija lielisks ceļojums, dienu no dienas kļuvām labāki. Vēl vakar skatījāmies treniņus no pirmās nedēļas un nespējām noticēt, cik ļoti labāki esam kļuvuši kā komanda. Tā ir zīme, ka puišiem ir liels gods [par spēlēšanu izlasē], viņi vēlējās parādīt savu valsti no labākās puses. Domāju, ka mēs to paveicām."

1 2 3 75 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2017-05-17 09:22, pirms 7 gadiem
Puikas cīnijās, malači!
Slēpts komentārs: hokejists77

 +19 [+] [-]

, 2017-05-17 09:26, pirms 7 gadiem
LHF ir kaut jāēd zeme, bet Hārtlijs ir jāpatur. Lai Kalvītis paceļ gāzes tarifus vai sametās ar RD kopā, kaut vai vāc ziedojumus (es ziedošu) - šim cilvēkam ir jābūt kopā ar LV hokeju vēl kādu laiku.

  -2 [+] [-]

, 2017-05-17 09:40, pirms 7 gadiem
tufijs1984 rakstīja: LHF ir kaut jāēd zeme, bet Hārtlijs ir jāpatur. Lai Kalvītis paceļ gāzes tarifus vai sametās ar RD kopā, kaut vai vāc ziedojumus (es ziedošu) - šim cilvēkam ir jābūt kopā ar LV hokeju vēl kādu laiku.
Atkal tā pārspīlētā vēlme piedēvēt visus nopelnus vienam cilvēkam. Un tā arī ir galvenā doma, ko Hārtlijs pasaka intervijā. Treneris ir tikai treneris, galvenās personas hokeja laukumā ir spēlētāji un viņiem liels paldies par šo čemtionātu. Hokejā visu nosaka komanda, visplašākajā šī vārda nozīmē. Turklāt, nevajadzētu šo saukt pār nezkādu tur sasniegumu. Cerams, ka esam ceļa sākumā uz kaut ko patiešām nozīmīgu un Hārtlijs, neatkarīgi no tā paliks viņš vai nē, mums ir iedevis virzienu, kurā mums ir jāiet, lai to sasniegtu.

     [+] [-]

, 2017-05-17 09:45, pirms 7 gadiem
pareizi vardi Hartlijs iedeva virzienu kura mums ir jaiet cits jautajums ka tas tiks istenots

  +2 [+] [-]

, 2017-05-17 09:51, pirms 7 gadiem
Nelielas pārdomas izlasi:
Pozitīvias:
- Ja saliedējamies un spēlējam pareizu hokeju, varam cīnīties ar jebkuru komandu;
- Kad mums ir bijuši tik daudz debinati vienā PCh? Bļugers, Balinskis, Bindulis, Ri Bukarts, Punnenovs, Kalniņš, Razgals;
- Kad mums ir bijuši vienlaikus labi 4 vārtusargi, kuri reāli var spēlēt izlasē? Arījunioros ir daži ļoti perspektīvi;
- Bukarts juniors - ātrs un tehnisks, ar pieredzi kļūs par uzbrukuma līderi;
- Balinskis - ja ne gluži nākamais Ozoliņs tad tuvu tam;
- Bļugers;
Negatīvias:
- Tāda līmeņa treneri kā Hārtlijs mēs vairs nedabūsim;
- Mums joprojām ir problēmas uzvarēt izšķirošas spēles;

  -3 [+] [-]

, 2017-05-17 09:53, pirms 7 gadiem
Tagad būtu labi, ka kādu no mūsu hokejistiem pamanītu NHL. Ceru, ka Bobs ieminēsies kādiem korifāniem
Slēpts komentārs: Karalis Hokejs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-05-17 10:26, pirms 7 gadiem
Beidz dzert. Aizej izgulies un salāpi Krievijas izlases kreklus pēc kautiņa ar āmīšiem.
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: nezinu kā jums čaļi.. bet man Hartlija intervijas visas šķiet vienādas..

Principā, LHF viņu vajadzētu patriekt labi tālu. Tas nav tas hokejs, kāds Latvijas izlasei ir jāspēlē ! Un kultūras darbinieku Latvijā ir gana !

  +2 [+] [-]

, 2017-05-17 10:28, pirms 7 gadiem
Jā, jā... vēl pasaki, ka CCCP laikos zāle bija zaļāka.
Asais_Nazis rakstīja: Hartlijs ir un paliek trollis! Naudu no LHF izspieda ļoti brangu, ja nemaldos tad 300 tūkstoši plus izdevumu segšana, kas ta par tādu cenu nav gatavs spēlēt teātri!?

Ar šo sastāvu tas pats Vasiļjevs būt TOP 6!!!

Hartlijs aiz degun pat novazaja Kozjolu V, kas kā zināms nekas vairāk kā Šleser kājas paklājs nav! Un ja Tev ir pieejams miljons no IIHF, kā Tu nevar paņemt tād tremer.

Lipmans būt to paveicis,jo bija īstens vadītājs.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-17 10:32, pirms 7 gadiem
Ja Bobs ir īsts vecis, tad nākošgad atgriezīsies un ar izlasi izdarīs darbiņu līdz galam..
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2017-05-17 10:42, pirms 7 gadiem
Nepretendēšu uz kompetentu viedokli, bet Hārtlijs, manuprāt, nokļūdījās ar spēlētāju fiziskās noturības novērtējumu. Faktiski ar spēli pret ASV Latvijas izlase turpinājumā nespēja aizvadīt nevienu spēli uz pilnu jaudu. Pirmajās 3 spēlēs bija gan ātrums, gan spēja turēt nūjas pie ledus.
NAMEJS 9999 rakstīja: Kā atnāca tā arī aizgāja. Viss kas šai PČ notika šajos 20 gados, kopš LV izlase ir PČ elitē, ir bijis jau redzēts.
Protams, bija arī ļoti daudz pozitīvas nianses, bet kopumā viss pa vecam, jo izšķirošos mačos nogāza daudz ūdeņu. Labi nospēlēja ar top komandām (kaut arī punktus neguva), bet mocījās ar sava līmeņa komandā. Tas viss jau kaut kad ir bijis.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-17 10:46, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: nezinu kā jums čaļi.. bet man Hartlija intervijas visas šķiet vienādas..

Principā, LHF viņu vajadzētu patriekt labi tālu. Tas nav tas hokejs, kāds Latvijas izlasei ir jāspēlē ! Un kultūras darbinieku Latvijā ir gana !
Apgaismo mūs plebejus, krustnesi, - kāds ir tas hokejs, kāds mums ir jāspēlē. Paskat, cik daudz mums pašiem savu ekspertu, kādēļ jāmaksā kaut kādiem NHListiem.. Ieliekam šito, izskatās, ka aizvedīs līdz sudrabam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2017-05-17 11:01, pirms 7 gadiem
Man zināmi cilvēki pačukstēja, ka Viesturs ar Aigaru tikko izlasīja Tavu komentāru un sapriecājās, izmantošot Kiras metodi ar naudas taupīšanu un piesaistīšot Tevi kā pašmāju speciālistu, Oļegs un Ļoņa jau piekrituši būt palīgos par baltu velti, jo viņiem simpatizē Tavi politiskie uzskati, - gaidi zvanu.
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Tur nav ko daudz stāstīt. patin lenti atpakaļ. Bija laiks, kad fizuha neatpalika, Kanādiešus, Zviedrus bortēja kā bērnus . Tādus vācus grāva ar 8-0 !
Jāspēlē ir gudrs hokejs ! nevis jāskrien kā driģenes saēdušies !
Macijevskis vispār nemācēja šķīlienu ! .. bet bija tehnika ! utt.

A te viens bobis runā par ripām kas lido kā lodes...

vajag normālus speciālistus ... Znaroku palaida ! Beresņevu nosmādēja !
Tā bija kļūda.
Visas hokeja tradīcijas renstelē.. Tagad tik skriesim !??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-05-17 11:06, pirms 7 gadiem
Daži te nrgrib paskatīties objektīvi un novērtēt ko Hartlijs ar šo komandu paveica. Tie gan ir cilvēciņi, kas skatās Maskavas virzienā, kuri fano par Krieviju.
Visās spēlēs, izņemot ar Krieviju, komanda cīnījās kā līdzīga ar līdzīgām.
Ja pirms čempionāta teiktu, ka ar'šo sastāvu Latvija parādīs tik labu spēli neticētu.
Neteiktu, ka šajā čempī tiesneši zāģēja Latvijas komandu. Bija kļūdas, bet arī par labu Latvijai, kā slovāku normāli iemestais gols!
Bet ar amerikāņiem un vāciešiem pēc spēles gaitas varēja Latvija uzvarēt. Faktiski pret ASV vismaz līdz papildlaikam bija jāiztur, bet ar vāciešiem paši izlaida uzvaru no rokām Kuldam izdarot lielu muļķibu pēdējā minūtē. Tik pieredzējis spēlētājs tā nevar kļūdīties, tā pat nebija kļūda, stulbums kāds, guļ uz ripas un neceļas??
Objektīvi gan gan ASV, gan vāciešiem ir spēcīgākas komandas
Bet ir viens liels bet. Šajā čempionātā Latvijai pietrūka vesela vadošā maiņa Bārtulis- Kr. Rēdlihs; Dārziņš- Karsums-Miķelis Rēdlihs.
Vai vēl bijis kāds čempionāts, kad Latvijai pietrūkst vesels piecnieks no vadošiem spēlētājiem? Tāpēc jāatzīst, ka ar šo novājināto sastāvu Latvija parādīja pat izcilu spēli un te liela nozīme bija trenerim Hartlijam!

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:10, pirms 7 gadiem
Einšteinam bija taisnība par visuma bezgalību. Otro lietu viņš varēja pat neminēt - to Tu padari par acīmredzamu.
Topshop rakstīja: Piekritu Hartlija kļūda bija tā kā spēle pret Krieviju latvieši skrēja kā drigenes saadeusies, centās kaut ko pierādīt taču velti tikai iztērēja gaisa enerģiju pa tukšo. To pašu var teikt arī par Krieviju.Krievijai vēl ir iespēja, bet Lv jau viss ir beidzies.

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:14, pirms 7 gadiem
oho , krievs izlīdis no alas , lai gudri dirs@u te

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:16, pirms 7 gadiem
Ar aarzemju treneriem parādās iespēja jaunajiem tikt komandā. Nevis kā pie psrs galvām.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-17 11:16, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Tur nav ko daudz stāstīt. patin lenti atpakaļ. Bija laiks, kad fizuha neatpalika, Kanādiešus, Zviedrus bortēja kā bērnus . Tādus vācus grāva ar 8-0 !
Jāspēlē ir gudrs hokejs ! nevis jāskrien kā driģenes saēdušies !
Macijevskis vispār nemācēja šķīlienu ! .. bet bija tehnika ! utt.

A te viens bobis runā par ripām kas lido kā lodes...

vajag normālus speciālistus ... Znaroku palaida ! Beresņevu nosmādēja !
Tā bija kļūda.
Visas hokeja tradīcijas renstelē.. Tagad tik skriesim !??
Tinu, tinu, tinu un neatceros, kad mēs būtu ar klapēšanos bortos uzvarējuši Kanādiešus un Zviedrus "kā bērnus". Bet vari neatbildēt, man viss skaidrs ar tevi - vatenis. Znaroks ar Gariku gan var LV izlasē vairs nekad nerādīties, šie te neko nav pazaudējuši.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-17 11:20, pirms 7 gadiem
bembists rakstīja: Nelielas pārdomas izlasi:
Pozitīvias:
- Ja saliedējamies un spēlējam pareizu hokeju, varam cīnīties ar jebkuru komandu;
- Kad mums ir bijuši tik daudz debinati vienā PCh? Bļugers, Balinskis, Bindulis, Ri Bukarts, Punnenovs, Kalniņš, Razgals;
- Kad mums ir bijuši vienlaikus labi 4 vārtusargi, kuri reāli var spēlēt izlasē? Arījunioros ir daži ļoti perspektīvi;
- Bukarts juniors - ātrs un tehnisks, ar pieredzi kļūs par uzbrukuma līderi;
- Balinskis - ja ne gluži nākamais Ozoliņs tad tuvu tam;
- Bļugers;
Negatīvias:
- Tāda līmeņa treneri kā Hārtlijs mēs vairs nedabūsim;
- Mums joprojām ir problēmas uzvarēt izšķirošas spēles;
1)Debitantu daudz, un kaut kā nejutās, ka trūkst Dārziņš un Rēdlihi
2)Vārtsargi labi un ir pāris talantiņi Amerikā. Ja Gudijs dosies uz Eiropu, tad vispār šokolādē nākamgad būsim.
3)Bukarts Jr. - tiešām talantīgs puika, cerams, ka būs kkur tuvu izlasei, spēlēs labā Eiropas līgā
4)Balinskis labs, bet nu ne jau Ozoliņš. Auguma parametri arī nav diez ko iespaidīgi. Bet, kas zina, varbūt tiešām drafts nospīd.
5)Bļugers labs ieguvums izlasei, bet, diemžēl, neredzu NHL potenciālu.
6)Hārtliju parakstīt tiešām būs baigi grūti.
7)Par izšķirošajiem mačiem - savā ziņā, pirmās 3 spēles arī var saukt par izšķirošām. Par palikšanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:24, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Daži te nrgrib paskatīties objektīvi un novērtēt ko Hartlijs ar šo komandu paveica. Tie gan ir cilvēciņi, kas skatās Maskavas virzienā, kuri fano par Krieviju.
Visās spēlēs, izņemot ar Krieviju, komanda cīnījās kā līdzīga ar līdzīgām.
Ja pirms čempionāta teiktu, ka ar'šo sastāvu Latvija parādīs tik labu spēli neticētu.
Neteiktu, ka šajā čempī tiesneši zāģēja Latvijas komandu. Bija kļūdas, bet arī par labu Latvijai, kā slovāku normāli iemestais gols!
Bet ar amerikāņiem un vāciešiem pēc spēles gaitas varēja Latvija uzvarēt. Faktiski pret ASV vismaz līdz papildlaikam bija jāiztur, bet ar vāciešiem paši izlaida uzvaru no rokām Kuldam izdarot lielu muļķibu pēdējā minūtē. Tik pieredzējis spēlētājs tā nevar kļūdīties, tā pat nebija kļūda, stulbums kāds, guļ uz ripas un neceļas??
Objektīvi gan gan ASV, gan vāciešiem ir spēcīgākas komandas
Bet ir viens liels bet. Šajā čempionātā Latvijai pietrūka vesela vadošā maiņa Bārtulis- Kr. Rēdlihs; Dārziņš- Karsums-Miķelis Rēdlihs.
Vai vēl bijis kāds čempionāts, kad Latvijai pietrūkst vesels piecnieks no vadošiem spēlētājiem? Tāpēc jāatzīst, ka ar šo novājināto sastāvu Latvija parādīja pat izcilu spēli un te liela nozīme bija trenerim Hartlijam!
Šis čempis parādīja, ka 90. gadu paaudze ir beidzot pieaugusi (Balinskis, Bļugers, Bukiji, Elvis un Ivars), tāpēc arī tik ļoti netrūka tava minēta piecinieka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-17 11:29, pirms 7 gadiem
Nezinu, varbūt krieviem ir pakaļkājas, bet latviešiem ir vienkārši 2 kājas, 2 rokas un galva uz pleciem.
Topshop rakstīja: Nu grozi es kā gribi, bet tanī spēle daudz izdevīgāk būtu bijis ja latvieši mierīgi nostāties uz ceļiem un pagrieztos ar pakaļkājām pret krieviem. Krievi slidinoties būtu iemetuši dažus golus un viss beigtos mierigi taču latvieši gribeja izbēgt no sagrāves, pretojas un tur gaisa izkupeja daudz energijas. Hartlijs aizmirsa ka tai spēlei nav nekādas likmes jo īsta likme bija pret Vāciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-05-17 11:31, pirms 7 gadiem
Sāka čempi ar 3 labām spēlēm pret objektīvi vājākām izlasēm, turpināja ar vienu (no trim) labu spēli pret TOP komandām un pabeidza ar zaudējumu pret objektīvi nedaudz spēcīgāku komandu.
Jāsaka atklāti, tad nekas ūber šajā čempī nenotika izlase nospēlēja tā kā tai būtu objektīvi jānospēlē, izņemot spēli ar Krieviju, kurā tika izkārts baltais karogs dienu pirms spēles.
Hārtlija faktoru nevar nenoliegt, jo viņš no lielākās daļas izspieda maksimumu, izņemot pāris zvaigznes, kuri neko baigi neparādīja - Cibuļskis, Daugaviņš un Indrašis - vairākumu izniekošanas līderi. Merzļikins izvilka visas uzvaras, Girgensons padarīja lielu melno darbu, žēl, ka viņa maiņu uzbrukumā katrā spēlē neitralizēja Skvorcovs.
Runājot par tiesnešiem, pret Slovākiem un ļoti izteikti pret Zviedriem tiesnešu lēmumi bija par labu mums, arī vairākās epizodēs, kurās tā nevajadzēja būt. Karma.
Rihards Bukarts nodemonstrēja savu talantu un iemeslus, kādēļ NHL skauti viņu izbrāķēja. Aizsardzībā Freibergs jau ir norietošs spēlētājs diemžēl, Cibuļskis arī ir pāri savam briedumam, Kulda netika izmantots vairākumā, lai gan viņam ir labākais metiens no visiem aizsargiem.
Pozitīvais, ka izlase bija patiešām jauna un ir kadri (Balcers, Dzierkals, Jevpalovs), kas tikai pastiprinātu sastāvu. Cerams nākamgad spēlēs vēl labāk.
1 2 3 75 komentāri