Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Skrupskis: "Vārtsarga kļūdas dēļ komanda panīka"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Skrupskis: "Vārtsarga kļūdas dēļ komanda panīka"
Arvīds Skrupskis
Foto: delfi.lt

Piedāvājam Jurģa Pučinska un Arvīda Skrupska komentārus pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles, kurā "Ventspils" Rīgā ar 4:0 sagrāva vietējo "Daugavu".

Skrupskis

Arvīds Skrupskis, Rīgas "Daugavas" galvenais treneris: "Vēlreiz apsveicu "Ventspili" ar uzvaru. Šobrīd ar šādu sastāvu mums, protams, ir grūti cīkstēties ar "Ventspili". Jau pēc pirmās savstarpējās spēles teicu, ka tā ir laba komanda - vienota komanda. Šodien mūsu uzdevums bija vienkāršs - izturēt pirmo puslaiku. Arī kā pretinieku treneris saka [vispirms runāja viesu treneris - aut.] - uzbrūkošā komanda patērē vairāk spēku. Ja mēs izturētu pirmo puslaiku, otrajā būtu vieglāk. Sanāca tā, kā sanāca - pirmais gols, protams, tāds... tuvējā stūrī, vārtsargs nepalīdzēja... Cik mums spēciņu bija, tik arī spēlējām. Paši ziniet mūsu situāciju - tā nav vienkārša. Ir daudz traumēto - 0:4 mums neder, taču šobrīd mums ir grūti. Atkārtošos - ir grūti pret tādu komandu.

Pārtraukumā Krūmiņu nomainījāt tieši pirmo vārtu dēļ?
Jā. Šādas kļūdas netiek piedotas. Šīs kļūdas dēļ komanda salūza. Jau sacīju - ja pirmo puslaiku nospēlētu 0:0 un būtu izturējuši, otrajā puslaikā jau būtu cita situācija. Laiks ietu, un neizšķirts mūs apmierinātu. Bet šeit - muļķīgi vārti un 0:1. Puiši uzreiz panīka.

Spēlējāt savā starpā otro reizi. Vai "Ventspils" ir "pielikusi" kopš pirmās tikšanās reizes?
Šobrīd to ir grūti pateikt, jo sezonas sākumā mums bija cita komanda. Šobrīd mums no tā brīža sastāva trūkst piecu spēlētāju, tāpēc arī ir tik grūti. Domāju, "Ventspils"... jau pēc pirmās spēles teicu un tagad atkārtošos - laba, spēcīga komanda. Ne velti viņiem 11 kārtās ir tikai uzvaras. Tas taču daudz ko izsaka.

Kurš no traumētajiem kā pirmais varētu atgriezties?
Laikam jau Savens. Vismaz es tā ceru. Pagaidām citus "tuvumā" neredz. Var jau būt, ka divu nedēļu laikā atgriezīsies Blanks, taču atkal - viņi ar Jokstu ir izlaiduši gandrīz divus mēnešus... Kamēr uzņems formu, paši saprotiet, cik tas prasīs laika...

Pučinsks

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" galvenais treneris: "Pirmkārt, apsveicu puišus ar uzvaru - sākotnēji tā nebija viegla uzvara. Gatavojamies katrai spēlei atsevišķi un allaž pierādās, arī šoreiz, ka ir grūti uzlauzt pretinieku aizsardzību, kad pretinieks spēlē kā otrais numurs. Tādā veidā mēs patērējam vairāk enerģijas. Ir grūti, tāpēc arī šoreiz bija svarīgi būt pacietīgiem. Runājot par pacietību, mēs pamazītiņām sākam to izpildīt, un tas ir ļoti svarīgi - citiem vārdiem, mācāmies šo mākslu. Galu galā tas dod gūtos vārtus. Iesitām otros vārtus un tālāk jau spēli kontrolējām. No mūsu puses tā bija laba spēle un vēlreiz paldies puišiem. Apsveicu viņus!

Kad ierindā atgriezīsies Rečickis un Žigajevs, jums vidējā līnijā izveidosies liela konkurence. Kā notiks pamatsastāva izvēle un kādi būs jūsu argumenti?
Ziniet, vispirms sagaidīsim, lai savainotie atgriežas - tas, pirmkārt. Novēlu gan Vitaļikam, gan Jurijam ātrāku atveseļošanos. Otrkārt, esmu tikai par konkurenci. Gribu redzēt nopietnu konkurenci visās līnijās. Tā būtu ideāla situācija, un es būtu tikai priecīgs par konkurenci - tas būtu tikai pozitīvi. Tikai tā var progresēt, ja kāds blakusesošs dod papildus motivāciju. Tālāk jau - kurš būs stiprāks, to arī izvēlēšos.

Un tomēr - vārtsargu un aizsardzības līnijā jums nekas nemainās, spēlē vieni un tie paši. Vai piekrītat, ka tieši vidējā līnijā, kad visi būs veseli, jums būs lielākās iespējas variēt?
Vēlreiz atkārtošos - piekrītu, bet, pirmkārt, novēlu savainotajiem atgriezties ierindā. Tālāk jau - spēcīgākais spēlēs, un tas notiks, izejot no konkrētās situācijas. Pienāks laiks, un tad skatīsimies.

Albānis Muječi dažas spēles sāka sākumsastāvā, bet tagad tikai nāk uz maiņu un pamatā spēlē dublieros. Vai tas nozīmē, ka viņa sniegums neapmierina?
Notiek adaptācijas process un sacīšu, ka viņš nav līdz galam adaptējies. Taču tas, ka viņš mums ir palīgs un tas, ka viņš mums nākotnē palīdzēs, ir viennozīmīgi.

Pēdējā laikā "Ventspilij" ir bijis smags kalendārs - kā jūs to novērtētu šo pēdējo nogriezni?
Svarīgākais, ka šobrīd beidzot parādījusies pauze atpūtai, kad normāli var atjaunoties un normāli var izlabot kļūdas, patrenēties un sagatavoties nākamajām spēlēm. Tas manā skatījumā ir pozitīvākais moments. Tas, kam esam jau izgājuši cauri, ir pagātnē. Svarīgākais ir nākotne.

Vai jūs netracina, ka, sākoties vasarai, joprojām brīžiem jāspēlē uz mākslīgā seguma?
Mana pārliecība, ka ir jāspēlē uz zaļajiem laukumiem, taču atrodamies tādā situācijā, tādā valstī, kur visiem klubiem tas [iespēja spēlēt mājas mačus dabīgajos laukumos - aut.] varbūt arī nav iespējams. Mēs to pieņemam kā faktu, un šeit svarīgi ir nekoncentrēt uz to uzmanību - tas viss ir lieki. Šeit ir fakts - jāspēlē uz mākslīgā seguma, tātad spēlējam uz tāda. Un viss - šeit neko nevaram mainīt. Tāpēc mierīgi pret to attiecos. Ceru, nākotnē visi klubi varēs spēlēt uz zaļā laukuma.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-17 23:26, pirms 10 gadiem
pirmo goli vainigs bija aizsargs ka var ta spelet uzbruceis pienema bumbu pagriezas un uzsita a kur bija aizsargs ?vins skatijas ka uzbruceis spele tas ir sausms lietuvas izlases aizsargs ta spele

  +1 [+] [-]

, 2014-05-18 00:24, pirms 10 gadiem
Novelt vainu uz Krūmiņu jau nu īpaši godīgi nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-18 09:02, pirms 10 gadiem
Ko Daugava ar šādu sniegumu domā darīt EIROKAUSOS?

  +3 [+] [-]

, 2014-05-18 09:21, pirms 10 gadiem
[quote regbists]
Ko Daugava ar šādu sniegumu domā darīt EIROKAUSOS?
pretinieku iemidzinašanas taktika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja