Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Rihards Bukarts par brāļu sacensībām treniņos un savu retro BMW

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rihards Bukarts par brāļu sacensībām treniņos un savu retro BMW
Rihards Bukarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Līdz Latvijas izlases pirmajai spēlei 2019. gada pasaules čempionātā hokejā palikušas vēl 24 dienas. Turpinās smagi treniņi, lai pēc tam varētu plūkt augļus, un uzbrucējs Rihards Bukarts sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka viņš jūt progresu visas komandas izpildījumā. Kopš pirmdienas kopā ar izlasi ir arī Roberts Bukarts, un abi brāļi treniņos sacenšas.

"Būt izlasē – tas ir gods. Vecvecāki priecājas, draugi priecājas. Galu galā – Latvijas hokejam tas ir īpašs brīdis. Katru pavasari, kad es biju maziņš un tu biji maziņš, mēs visi gribējām spēlēt izlasē. Skatījāmies, kā Masaļskis ķer ripas, un paši gribējām būt tur. Lepnums un gods pārstāvēt izlasi, un paši priecīgākie vienmēr ir tuvie cilvēki," savu motivāciju trenēties divus mēnešus pēc sezonas beigām atklāja Bukarts.

Pagājušajā nedēļā viņš bija vienīgais Bukarts valstsvienībā, bet no pirmdienas kopā ar komandu ir arī vecākais brālis Roberts, kurš pērn bija Latvijas izlases kapteinis. "Viņš jau ir hokeja profesors – daudz varu iemācīties. Katrā momentā pamāca, kā rīkoties. Tagad esam salikti vienā maiņā, un tas ir kaifs, pat grūti izteikt vārdos. Nāc uz treniņiem un gatavojies čempionātam, un katru dienu izbaudi momentu. Ilgi nebijām redzējušies – sezonas laikā viņu gandrīz vispār neredzēju. Esam ļoti tuvi, līdz ar to ir baigi forši," teica 23 gadus vecais hokejists.

Rihards atklāja, ka katrā treniņā starp brāļiem norisinās savstarpējā cīņa. Visbiežāk virsroku gan ņem Roberts. "Šodien es vinnēju pa ilgiem laikiem. Katrā uzdevumā sacenšamies, kurš iemetīs vairāk golus, un šodien es biju labāks. Cerams, ka tā būs arī turpinājumā. Pirmdien un otrdien gan viņš vinnēja bez variantiem. Man liekas, ka tas ir ļoti veselīgi, ja notiek savstarpējā cīņa, jo tas liek arī treniņos koncentrēties uz momentu noslēgšanu. Viss sākas tieši treniņos, un tad zini, ka būsi gatavs arī spēlē," skaidroja Rihards. Abi Bukarti šonedēļ slido vienā virknējumā ar Latvijas čempionu Kārli Ozoliņu.

"Katra izlase jau ir citāda. Sejas pārāk nemainās, bet ir šādas un tādas atšķirības. Šogad nav Boba, un pārbaudes spēles rādīs, kā būs. Šobrīd varbūt nav tik liels spiediens. Esam ieguldījuši labu darbu, un jūtu, ka paliekam labāki. Pārbaudes spēles pret Krieviju būs labs atskaites punkts – redzēsim, kur atrodamies. Tad būs divi mači pret Šveici – skrienoša komanda, kas sitas līdz galam," sagatavošanās plāna turpinājumu iezīmēja Bukarts.

Viņš šo sezonu pavadīja "Wild Wings" komandā Vācijā, 42 spēlēs sakrājot 22 rezultativitātes punktus. Īpaši veiksmīgas bija sezonas beigas, kad tika sajusts īstais ritms. Tiesa, nākamajā sezonā Bukarts spēlēs citā Vācijas komandā – jau novembrī tika panākta vienošanās ar "Dusseldorfer EG". Pirmā iepazīšanās ar Vāciju viņam bija pagājušā gada februāra izskaņā, kad Rīgas "Dinamo" tika nomainīts pret Berlīnes "Eisbaren".

Šis brīdis bija īpašs arī ar mašīnas iegādi. Ja citi uz Latvijas izlases treniņiem ierodas jaunos auto, tad Bukarts pie halles durvīm pieripo 1980. gada BMW.

"Man jau ļoti sen gribējās braukt ar retro. Ilgi skatījos un meklēju. Sākumā gribēju BMW 2002, bet nepatika manuālā kārba – man patīk ielikt ātrumā, neko nedomāt, uzlikt savu mūziku un kaifot. Kad spēlēju "Dinamo", bija brīvāks laiks pa mājām, un tad atradu variantu. Divu dienu laikā atdzina uz Rīgu, bet es jau biju aizbraucis uz Berlīni. Pats nemaz neredzēju. Gadu taisīja, visas oriģinālās detaļas, Bavārijas radio iekšā," par jauno aizraušanos stāstīja Bukarts. Viņš lēs, ka ar auto braucis septiņas līdz desmit reizes, lielākoties – uz un no treniņa.

Lai iegādātos šādu auto, esot vajadzīgi aptuveni pieci tūkstoši eiro, bet atjaunošanas darbos jāiegulda vairākas reizes lielāka summa. "Man sezonas laikā nebija daudz laika, Elvijs Zeltiņš uzņēmās un sataisīja. Sarūsējušās detaļas tika nomainītas pret jaunām, jānokrāso, jānopulē detaļas, buktes jāizlīdzina. Berlīnē diskus nopirku, tos Rīgā ar lāzeru atjaunoja. Tas ir piņķerīgs darbs, bet tās stundas, ko pavadu autobusā vai lidmašīnā, sēžu un meklēju detaļas, aizpildu savu brīvo laiku."

"Oriģinālās detaļas nav viegli dabūt, un tāpēc tā mašīna maksā, un tāpēc cena katru dienu iet uz augšu. Tā bija lieta, ko gribēju jau sen. Kad koncentrējies, tad sapņi piepildās," teica Bukarts. "Braucu pa Rīgu un kaifoju, visi skatās uz mašīnu. Tikai bremzes čīkst. Uzliktas jaunas, un tagad kādu laiku čīkstēs. Mehāniķis sola, ka drīz beigsies, bet es jau tagad nevaru izturēt to kaunu. Bet nu man saka, ka vismaz var dzirdēt, ka esmu mājās atbraucis," norādīja auto entuziasts.

Bukarta BMW ir piešķirts retro auto statuss, un tam ir divas priekšrocības – nav jāmaksā ceļu nodoklis un pienākas numurzīme, kas sākas ar VS jeb vēsturisks spēkrats. Uzbrucējs gan tuvākajā laikā plāno to nomainīt uz saviem iniciāļiem.

"Drīkst būt tikai divas kļūdas. Nav oriģinālā stūre – uzreiz mīnuss. Nav oriģinālie diski – mīnuss. Es izgāju tikai ar vienu piezīmi. Man ir pārkrāsota mašīna, un tas ir oriģinālais BMW tonis, taču nebija tam modelim. Salonā viss ir īsts, nekas nav pāršūts, radio atjaunoja," stāstīja Bukarts. "Gudrīši jau saka, lai ielieku sabvūferi pa pusbagāžnieku, bet – nav mana tēma. Patīk klusi klausīties un čilot."

  +2 [+] [-]

, 2019-04-17 19:52, pirms 5 gadiem
Kas ta pa modeli beigās un kur bilde? Nointervēja, bet bildi attiecīgo uztaisīt nevar, vieglāk jau ento reizi likto ielikt vieglāk.
Portāls savu līmeni kā vienmēr tur zemāk par zemu.
Veiksmi čempionātā!!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 21:57, pirms 5 gadiem
Gan jau e24.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 23:24, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Gan jau e24.
ja gribēja 2002,tad var būt arī E21,bet kas tas par veci,kuram nepatīk manuālā kārba?????

  -1 [+] [-]

, 2019-04-18 18:53, pirms 5 gadiem
coldasice rakstīja: ja gribēja 2002,tad var būt arī E21,bet kas tas par veci,kuram nepatīk manuālā kārba?????
Tev taisnība! Jā, turklāt tie pirmie automāti nekādas baigās dieva dāvanas arī nebija!

     [+] [-]

, 2019-04-19 15:12, pirms 5 gadiem
tas ir E21;1980.gada

     [+] [-]

, 2019-04-19 15:12, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Gan jau e24.
tas ir E21;1980.gada