Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Kerbere slimības dēļ nespēlēs pret Latviju

Andrejs Siliņš

Oficiāli: Kerbere slimības dēļ nespēlēs pret Latviju
Angelika Kerbere. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Vācijas tenisa zvaigzne Angelika Kerbere slimības dēļ nav ieradusies Latvijā un nespēlēs šonedēļ gaidāmajās Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā, ziņo Vācijas Tenisa federācija (DTB).

Pasaules piektās raketes Kerberes vietā uzaicināta 28 gadus vecā Mona Bartela, kura planētas rangā atrodas 90.vietā.

"Pēdējo dienu laikā nepārtraukti komunicējam, un varu teikt, ka Angelika darījusi visu iespējamo, lai atbalstītu komandu. Tomēr ārsti nav ļāvuši viņai piedalīties šajos mačos, un veselība ir pirmajā vietā. Visa komanda vēl Angelikai ātru atveseļošanos," DTB citē komandas kapteiņa Jensa Gerlaha teikto.

"Esmu ļoti sarūgtināta, ka nevarēšu piedalīties Federāciju kausa duelī ar Latviju. Diemžēl gripa mani nav atstājusi un neesmu saņēmusi atļauju spēlēt, tāpēc tuvākajās dienās atpūtīšos. Lai gan nebūšu uz vietas, kontaktēšos ar komandu. Esmu pārliecināta, ka meitenes pārvarēs šo kārtu," stāsta pati Kerbere.

Mači pret Vācijas tenisistēm "Arēnā Rīga" norisināsies piektdien un sestdien. Uzvarētāja nodrošinās vietu Pasaules pirmajā grupā, bet zaudētāja nākamsezon spēlēs otrajā grupā.

Jau ziņots, ka šajā duelī Latvijai nevarēs palīdzēt valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura dziedē muguras savainojumu.

Sevastova pasaules rangā ieņem 13.vietu, Aļona Ostapenko ir 29.pozīcijā, Diāna Marcinkēviča atrodas 267.vietā, kamēr 18 gadus vecā Daniela Vismane ir 645.pozīcijā.

Kerberei nespēlējot, Vācijas pirmais numurs šajā turnīrā būs Jūlija Gērgesa, kura ir pasaules 17.rakete. Tāpat Vācijai talkā dosies Andrea Petkoviča, kura WTA rangā ir 71.pozīcijā, un Anna Lēna Grēnefelde, kura dubultspēļu reitingā ir 26.vietā.

Latvija Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 uzvarēja Slovākiju, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā. Tikmēr Vācija Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā ar 0-4 piekāpās Baltkrievijai.

Vācija ir 1987. un 1992.gada Federāciju kausa ieguvēja. Pirms pieciem gadiem vācietes pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezās Federāciju kausa finālā, kurā atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Aļonu Ostapenko, Anastasiju Sevastovu, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Pērn Federāciju kausā uzvarēja Čehija, kas pusfinālā apturēja tieši Vāciju.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2019-04-17 11:38, pirms 5 gadiem
Lai gan Latvijai tas ir kā mazs bonusiņš, nekāda prieka, ka komandas tiek novājinātas uz slimību rēķina. Lai arī Kerberei drīza atveseļošanās!

  -3 [+] [-]

, 2019-04-17 12:01, pirms 5 gadiem
Te nu bija lielais teniss Rīgā. Būtu laiks nolaist biļešu cenu, kas bija adekvāta par Sevastovas un Kerberes spēlēm, nevis par atlikušo sastāvu.
Cerams abas atveseļosies veiksmīgi un ātri!

  -2 [+] [-]

, 2019-04-17 12:49, pirms 5 gadiem
žēl, ka nebūs lielais teniss...nu, bet objektīvi, tad Aļonai pret Kerberes aizsardzību šodien nav variantu...pret agresīvo Gērgesu ir drusk vairāk variantu...arī pret Petkoviču..

     [+] [-]

, 2019-04-17 13:10, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: žēl, ka nebūs lielais teniss...nu, bet objektīvi, tad Aļonai pret Kerberes aizsardzību šodien nav variantu...pret agresīvo Gērgesu ir drusk vairāk variantu...arī pret Petkoviču..
Gērgesa šogad ir nekāda. Zaudē pa labi pa kreisi. Tikai šaubos vai tas ko maina

     [+] [-]

, 2019-04-17 15:14, pirms 5 gadiem
Mjā,gribējās abas komandas redzēt savos stiprākajos sastāvos. Tagad pat nezinu, vai iet uz to Arēnu vai nē, it kā gribās, bet cerības vinnēt ļoti mazas...

     [+] [-]

, 2019-04-17 17:49, pirms 5 gadiem
Galanti, ja apstākļi tā sakrita
Būs līdzvērtīgāka cīņa

     [+] [-]

, 2019-04-17 18:00, pirms 5 gadiem
Tik maz komentu?! Ja Sevastovas nespēlēšana Latviju automātiski atmeta cerībās par uzvaru, tad Kerberes nespēlēšana atgriež cerības! Būs abu valstu 2. un 3. numuri un ja nu Ostapenko uzvar Gērgesu, tad viss notiek! un Dubultspēlēs jau Marcinkēviča ir diezgan augstu! Būs interesanti vērot ... Tikai kad varēs zināt kādas vienspēles būs pirmajā dienā, jo vēlos klātienē redzēt Ostapenko pret Gērgesu! kāds zin??