Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rīgas derbijs Kauguros, "Metta/LU" uzņems "Liepāju"

Andrejs Siliņš

Rīgas derbijs Kauguros, "Metta/LU" uzņems "Liepāju"
Kristaps Grebis
Foto: Māris Greidāns, synottipvirsliga.lv

Šodien Latvijas "SynotTip" Virslīgas čempionātā futbolā tiks aizvadītas atlikušās ceturtās kārtas spēles: 15:00 divu Rīgas komandu duelis "Riga" pret RFS norisināsies Kauguru vidusskolā, bet stundu vēlāk "Metta/Latvijas Universitāte" Hanzas vidusskolā uzņems čempioni "Liepāju".

Divām Virslīgas jaunpienācējām RFS un "Riga" sezona elites sabiedrībā sākusies smagi, lai gan pirms tās klubi lika noprast, ka ir gatavi sasniegt augstus mērķus. Kā vieni, tā otri jau nomainījuši galvenos trenerus. Pēc diviem zaudējumiem pirmajās trīs kārtās RFS no amata atbrīvoja Juriju Popkovu, bet pagaidām cits speciālists nav piesaistīts un komandas vadība acīmredzot uzticēta līdzšinējam asistentam Jurijam Ševļakovam. Treneru korpusu papildinājis arī fiziskās sagatavotības treneris, bijušais barjersprinteris Staņislavs Olijars, kurš sezonu sāka "Liepājā".

"Riga", kam pirmajās trīs kārtās izdevies tikt pie diviem punktiem, pirmdien paziņoja, ka tiek pārtraukta sadarbība ar galveno treneri Kirilu Kurbatovu, tomēr pie vainas nevis rezultātu trūkums, bet gan trenera ģimenes apstākļi. Kluba vadība jau tikusi pie jauna galvenā trenera, nolīgstot 46 gadus veco Dmitriju Homuhu, kurš iepriekš strādāja ar Krievijas U21 izlasi. Līgums ar treneri noslēgts uz diviem gadiem. 2013. gadā Homuha aizveda Krievijas U17 izlasi līdz Eiropas čempiontitulam, bet divus gadus vēlāk ar U19 izlasi tika līdz Eiropas sudraba godalgām.

Citā spēlē šodien atzīstami sezonu sākusī "Metta/LU" mājās uzņems "Liepāju". Spēle pret čempioni jāsauc par "Mettas" lielāko pārbaudījumu šajā sezonā, jo iepriekš spēlēts ar abām debitantēm un "Daugavpili", kas jau pirms sezonas bija viena no komandām ar pieticīgākajiem mērķiem šosezon. Liepājnieki sezonas ievadā nav spējuši attaisnot paši sev liktās cerības - zaudēts "Spartakam", neizšķirts ar "Ventspili" un minimāla uzvara pār "Jelgavu". Pie tam Latvijas kausa ceturtdaļfinālā zaudēts ventspilniekiem ("Metta" zaudēja daugavpiliešiem).

"Spēles pret "Mettu/LU" nekad nav vieglas, gatavojamies grūtai spēlei. Visi kā viens saprotam, ka šī spēle ir jāuzvar, nevaram atļauties vairāk zaudēt punktus. Pirms iepriekšējās spēles atradāmies turnīra tabulas beigās, tagad ir jākāpj augstāk. Uzvarējām Jelgavu, centīsimies turpināt iesākto arī šajā spēlē," kluba mājaslapā citēts liepājnieku pussargs Vladimirs Kamešs.

Abu spēļu tiešraides tiks translētas "LMT Straumē".

"SynotTip" Virslīga, 4. kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
16.04.Daugavpils – Ventspils"Celtnieka" stadions 0:5
16.04.Spartaks – JelgavaKauguru vsk. laukums3:0
17.04.Riga – RFSKauguru vsk. laukums15:00
17.04.Metta/LU – LiepājaHanzas vsk. laukums16:00

"SynotTip" Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks43019:39
2.Ventspils422010:48
3Metta/LU32015:46
4.Liepāja31114:44
5.Jelgava41125:54
6.Daugavpils41032:103
7.RFS31023:73
8.Riga30212:32

  +1 [+] [-]

, 2016-04-17 10:27, pirms 8 gadiem
Diemžēl joprojām nekāda konkursiņa par virslīgas turnīru . Nav tik interesanti sekot līdzi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja