Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Spēlēs pret Slovākiju nāksies iztikt bez Jurdža

Jānis Pārums

Spēlēs pret Slovākiju nāksies iztikt bez Jurdža
Aivis Jurdžs (centrā)
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas handbola izlases treneru korpuss ar galveno treneri Uģi Vikštrēmu priekšgalā nosaucis tos 18 spēlētājus, ar kuriem rēķinās gaidāmajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Slovākiju.

Vārtsarga pozīcijā starp kandidātiem ir jau ierastie Artūrs Kuģis un Edgars Kukša, kā arī Latvijas čempionātā spēlējošais Viktors Turkupols no "Jūrmalas Sporta". Sastāvā būs vēl septiņi pašmāju spēlētāji, tostarp Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Austris Tuminskis.

Sastāvā iekļauts arī mūsu raženākais vīrs un daudzkārtējs Slovākijas čempions Dainis Krištopāns, kurš šobrīd spēlē Kataras klubā "Al Rayyan", bet nākamās divas sezonas pārstāvēs ambiciozo Baltkrievijas klubu Brestas "Meshkov".

Diemžēl valstsvienībai personisku iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt viens no komandas līderiem Aivis Jurdžs, vēl vairāki spēlētāji, kuri bija iepriekšējos izlases sasaukumos, šobrīd dziedē savainojumus.

Pirmo spēli pret Slovākiju, kas tāpat kā Latvija, šajā atlases ciklā piedzīvojusi divus zaudējumus, mūsējie aizvadīs 29.aprīlī plkst. 19:35 Dobelē, bet otrais mačs 2.maijā plkst. 19:00 norisināsies pretinieku laukumā. Šajās spēlēs kā galvenā trenera palīgs debitēs Ludzas "Latgola" galvenais treneris Andrejs Narnickis.

Jūnijā Uģa Vikštrēma vadītā valstsvienība aizvadīs divas noslēdzošās spēles, sacenšoties ar Zviedriju (savā laukumā) un Slovēniju (viesos). Visas spēles būs vērojamas interneta platformā TVPlay.lv un "Viasat Sport Baltic".

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Slovākiju

Vārtsargi: Artūrs Kuģis, Edgars Kukša, Viktors Turkupols
Kreisā mala: Oskars Arājs, Nils Kreicbergs
Kreisie ārējie: Austris Tuminskis, Artis Kurmēns, Artūrs Lazdiņš
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs, Raimonds Trifanovs
Labie ārējie: Dainis Krištopāns, Ģirts Lilienfelds, Elvijs Borodovskis
Labā mala: Jānis Pavlovičs, Andis Ērmanis
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude, Uldis Lībergs, Einārs Kiršteins
Treneri: Uģis Vikštrēms un Andrejs Narnickis

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv