Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Šonedēļ jādzēš parādi par trim mēnešiem"

Agris Suveizda

Pertija: "Šonedēļ jādzēš parādi par trim mēnešiem"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Mettas"/LU galvenais treneris Andris Riherts pēc zaudējuma "Skonto" (1:3) atzina, ka otrajā puslaikā komanda nespēja pretiniekiem parādīt zobus. Savukārt "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija pateicās vienībai par sniegumu un bija priecīgs, ka puiši pēc uzvaras bija ļoti labā noskaņojumā.

"Mettas"/LU galvenais treneris Andris Riherts: "Šoreiz sanāca, ka pirmais puslaiks bija interesantāks nekā iepriekšējās spēlēs. Parasti atdzīvojamies otrajā puslaikā un spēle kļūst daudz interesantāka. Šeit uzreiz sākām ar 0:1, pēc tam veiksmīgi atsitām atpakaļ, un tad atkal pretinieks aizgāja pretuzbrukumā, parādīja savas ātruma īpašības, un 1:2. Bet vēl bija viens labs moments Artūram Pallo un Mārtiņam Milašēvičam. Tā kā pirmajā puslaikā varējām parādīt kaut kādus zobus, bet diemžēl otrajā puslaikā to zobu vairāk nebija un nekas dižs mums arī neizdevās. Mingazovs skaisti pielika punktu – 3:1. Apsveicu pretiniekus ar uzvaru, malači. Mēs turpinām tālāk."

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija: "Esmu apmierināts ar spēli un rezultātu. Puiši labi darbojās, laukumā bija savstarpēja sapratne. Priecē jaunie, guvām skaistus vārtus, arī "Metta" iesita ļoti skaistus vārtus. Kalns visā savā karjerā ir izcēlies ar skaistiem vārtiem. Baidījāmies no tā, bet netikām galā. Spēle mums bija tāda pozitīva, jo varēja manīt ļoti labas saiknes. Plus tie uzvārdi, kuri izgāja – jaunie spēlētāji – pats galvenais, ka nezuda rokraksts. Pēc spēles čaļiem ir ļoti labs noskaņojums. Pat nezinu, vai dāvanu pasniedza man vai sev – uzslēdza Chito Grito un klausījās ģērbtuvēs. Lai kādā pozīcijā arī pašreiz neatrastos, puišiem pietiek spēka, lai būtu labā noskaņojumā. Un labais noskaņojums mums atnesa uzvaru ar 3:1."

Kāpēc otrajā puslaikā vairs nebija zobu?
Riherts: "Tās ir mentālās īpašības, raksturs. Raksturs pazuda? Arī pirmajā puslaikā nebija rakstura. Bija vīriešu cīņa. Protams, divcīņās tik un tā daudz zaudējām. Bet [rakstura] diemžēl nebija, jā."

Vai nebija domas sūtīt pamatsastāvā bijušos "skontiešus". kuri varbūt gribētu sevi īpaši pierādīt?
Riherts: Nebija tādas domas. Jo? Jo viņi treniņos nebija labāki."

Uz trim centra aizsargiem pārgājāt "Skonto" dēļ vai varētu turpināt tā spēlēt?
Riherts: "Skonto" spēlē ar diviem uzbrucējiem. Tas ir veiksmīgākais risinājums, kā spēlēt. Pie tam viņi spēlē rombā. Taktiskās nianses, protams, ir būtiskas."

Kāpēc tik agri nomainījāt Klimiašvili?
Pertija: "Viņam vēl pirms spēles bija mikrotrauma. Mums nebija Dvali, Apijas, Šabalas – atslēgas spēlētāju. Kaut kur 20. minūtē Klimiašvili sajuta [ka kaut kas nav kārtībā], un rezultāts bija tāds, ka būtībā riskēju, viņu nomainot. Osipovs tika pārbīdīts, taču šajā pozīcijā netika galā, tāpēc pēc pirmā puslaika pārkārtojāmies."

Cik nopietni ir savainojumi?
Pertija: "Apijam nav traumas. Viņš ir Londonā, kur kārto imigrācijas jautājumus. Dvali ar izlasi ir Portugālē, bet Šabalam ir mikrotrauma. Nevēlājāmies viņu mocīt, jo spēļu kalendārs ir tik piesātināts, ka negribētos, lai viņš viena mača dēļ pēc tam neatlabtu."

Teicāt, ka noskaņojums ir labs, bet Osipovs intervijā sacīja, ka visi "Skonto" ir nevis naudas un kluba, bet gan tikai jūsu dēļ.
Pertija: "Nevaru komentēt Osipova interviju, un varbūt esmu viņam pateicīgs, ka viņš pateica tādus vārdus. Personīgi man kā trenerim tā ir labākā reklāma un pozitīvākais, ja spēlētāji ir apmierināti. Teicu, ka noskaņojums ir labs pēc spēles. Varbūt pēc stundas viņi aizmirsīs, ka uzvarējām, un noskaņojums būs slikts. Šobrīd tas ir labs."

Kāda ir pēdējā informācija par finansēm?
Pertija: "Pēdējā informācija ir tāda, ka šonedēļ ir jānosedz parāds par kaut trim mēnešiem. Labāk pamazām. Tāda informācija ir man personīgi, bet, godīgi sakot, kaut kā cenšos, lai visas šīs negācijas neiznestu ārpusē. Bet zinu, ka viņi [vadība] strādā. Ja izdosies, tad izdosies. Nesanāks, ko tad varam izdarīt – nespēlēt futbolu? Esmu apmierināts, ka puiši šādā situācijā iet laukumā un spēlē, ka kaut ko grib un uz kaut ko tiecas. Bet nespēlēt futbolu, neiet laukumā vai iet bez noskaņojuma – no tā labāk nebūs. Ja no tā kļūtu labāk, tad mēs, piemēram, neizietu laukumā kādā spēlē, taču tā nebūs. Neatbalstu šādas rīcības un nekad neesmu tās atbalstījis."

Varbūt zināt, kad komanda pametīs halli un spēlēs uz dabīgā laukuma?
Pertija: "(Iesmejas) Tas, kā reiz, ir profesionāls jautājums. Visdrīzāk – kad būs +45, tad mūs izlaidīs no halles. Vai izdarīsim kā kabrioletā – atvērsim [nolaidīsim jumtu], nospēlēsim un aizvērsim."

     [+] [-]

, 2014-04-17 12:46, pirms 10 gadiem
Butu jasamaksa, bet vai samaksas, es LFF vieta so klubu toc butu izmetis uz 1.ligu lai savac amatieru komandu un paspele tur, kamer nenomaksa paradus, jo vini tapat izslegti no Eirokausiem un var spelet tikai Latvija, ka ari kluba vadibas (Koļesņičenko) ieraksti twiteri bija kolosali.

     [+] [-]

, 2014-04-17 12:59, pirms 10 gadiem
Tagad visa parādu naudiņa aizies sodā par Skontas atbalstītāju bandītisko uzbrukumu neaizsargātai sievietei.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-17 15:05, pirms 10 gadiem
ja pertija saka- kak raz, tad nav obligāti jāraksta- kā reiz...
oi, šie man "patīk"- interesanti, cik ilgi var ticēt solījumiem? ta samaksās pirms pirmās spēlēs, tad rīt, tad ap lieldienām (x gada)...

     [+] [-]

, 2014-04-17 18:23, pirms 10 gadiem
Ja izdosies, tad izdosies. Nesanāks, ko tad varam izdarīt...

Pasakot šo tekstu, aizdomas ka nesanāks un marinēs tik ilgi kamēr LFF neizmetīs no virslīgas vai kamēr spēlētāji sāks neiet laukumā.