Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sušinskis kļūst par "Avangard" prezidentu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sušinskis kļūst par "Avangard" prezidentu
Maksims Sušinskis
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubā Omskas "Avangard" pēc izstāšanās Gagarina kausa pirmajā kārtā notikusi prezidenta nomaiņa, un turpmāk amatu ieņems bijušais uzbrucējs Maksims Sušinskis, kurš 2004. gadā kopā ar komandu kļuva par Krievijas čempionu.

"Omska – tā ir īpaša pilsēta. "Avangard" – komanda, ar kuru saistās manas dzīves svarīgākie mirkļi un sportiskās karjeras labākie gadi. Tāpēc brīdī, kad man piedāvāja kļūt par kluba vadītāju, ilgi nedomāju," teica Maksims Sušinskis. "Ielikšu visu, kas manī mīt, lai klubs sasniegtu mērķus."

Omskas "Avangard" no cīņas par Gagarina kausu izstājās jau pirmajā kārtā, ar 3-4 piekāpjoties Ufas "Salavat Yulaev". Septītā mača liktenis izšķīrās pagarinājums. "Neskatoties uz izstāšanos, komandas spēle raisa optimismu. Pirmais un galvenais uzdevums – sportiskās puses uzlabošana. Meklēsim cilvēkus, kuri gatavi izpildīt uzdevumus. Tas attiecas gan uz spēlētājiem, gan uz menedžmentu," sacīja Sušinskis. Iepriekš preizdenta amatā atradās Vladimirs Šalajevs.

Karjeras laikā Sušinskis par Krievijas čempionu kļuvis vienu reizi – tas notika 2004. gadā. Turklāt viņš ar 54 spēlēs sakrāto 61 punktu kļuva par turnīra rezultatīvāko hokejistu. Omskā viņš spēlēja no 1996. līdz 2005. gadam, pa vidu aizvadot 30 mačus Nacionālajā hokeja līgā. Sušinskis, kurš punktu karjerai pielika 2012. gadā, vienu reizi ir kļuvis par pasaules čempionu.

Izmantotie resursi:
ХК "Авангард" | Новости | Президентом ХК...