Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balsojums par NHL individuālajām balvām kļūs publisks

Juris Miņins
Juris Miņins

Balsojums par NHL individuālajām balvām kļūs publisks
Iepriekšējās sezonas NHL vērtīgākais spēlētājs Konors Makdeivids.
Foto: Sipa USA/Scanpix

Profesionālā hokeja žurnālistu asociācija (PHWA) ir paziņojusi, ka no šī gada balsojums par Nacionālās hokeja līgas (NHL) individuālo balvu ieguvējiem kļūs publisks.

Profesionālā hokeja žurnālistu asociācija (PHWA) ir viena no tām organizācijām, kas piedalās labāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju noteikšanā, jo tās biedri ik gadu atdod savas balsis par atbilstošākajiem kandidātiem uz Hārta, Norisa, Kaldera, Selkes, Māstertona, lēdijas Bingas, Kona Smita balvām, kā arī par "All-Star" un "All-Rookie" izlasēm.

Līdz šim balsojums ir bijis aizklāts, proti, publiski netika atklāts tas kurš asociācijas biedrs par ko ir balsojis. Tiesa, pēdējā laikā gan atsevišķi žurnālisti publiskoja savas izvēles.

No 2018. gada PHWA gan publicēs visu balsojumu rezultātus. "Absolūts procesu caurspīdīgums ir tas, ko mēs gaidām no saviem sadarbības partneriem, no komandām un spēlētājiem," sacīts oficiālajā paziņojumā, "tieši to pašu, domājams, no mums gaida arī hokeja līdzjutēji, tāpēc mēs esam pieņēmuši lēmumu, ka no 2018. gada visu balsojumu rezultāti kļūs publiski."

Jāsaka, ka pieņemt šādu lēmumu PHWA biedriem nav bijis viegli, jo pirms tam vairākus mēnešus par šo jautājumu tika spriests, līdz beigu beigās 81.3% no žurnālistiem deva savu akceptu jauninājumam. Līdz ar to, šovasar kopumā tiks atklāti aptuveni 170 balsojumi.

Jāpiebilst, ka hokejisti nav pirmie žurnālisti, kas spēruši šādu soli, jo pirms kāda laika līdzīgu balsojumu (un ar līdzīgu rezultātu) veica Profesionālā beisbola žurnālistu asociācija un arī tur pieņēma lēmumu publiskot visus balsojumus.

NHL sezonas individuālo balvu ieguvēji tiks paziņoti šī gada jūnijā, ikgadējā ceremonijā, kas notiks Lasvegasā.

Izmantotie resursi:
Professional Hockey Writers Association