Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skandalozais Folau debitē ar piezemējumu un uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Skandalozais Folau debitē ar piezemējumu un uzvaru
Israels Folau
Foto: Reuters/Scanpix

Regbija Superlīgas trešajā kārtā savu debiju šajā turnīrā iedzīvoja skandalozais austrālietis Israels Folau, kurš ar gūto piezemējumu sekmēja "Catalan Dragons" uzvaru pār Kaslfordas "Tigers" ar 36:18.

Israels Folau, kā jau vairākkārt esam rakstījuši, 2019. gadā bija viens no apspriestākajiem planētas regbistiem, taču iemesls tam bija nevis viņa spēle, bet gan diezgan radikālie reliģijā balstītie izteikumi pret viendzimuma attiecībām. Kā rezultātā Austrālijas regbija savienība lauza ar viņu līgumu, bet pats Folau iesniedza tiesā pretprasību, kurā norādīja uz diskrimināciju reliģijas dēļ.

Beigās gan abas puses panāca mierizlīgumu, bet jaunā līguma atrašanā Folau tik labi vis neveicās, taču Superlīgā spēlējošajai Perpiņānas "Catalan Dragons" vienībai īsi pirms sezonas sastāvā vēl aizvien bija lieli "robi", kā rezultātā, lai arī ne bez vēl viena kritikas un skandālu viļņa, Folau pārcēlās uz Ziemeļu puslodes spēcīgāko regbija-13 turnīru.

Austrālieša debiju gan nācās pagaidīt, jo teju 10 mēnešus viņš nebija spēlējis, tāpēc bija vajadzīgs laiks, lai Folau iejūtas komandā. Turklāt, otrās kārtas maču katalāņi neaizvadīja nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Tikai trešajā "Catalan Dragons" mačā, kurā Francijas komanda tikās ar Kaslfordas "Tigers" komandu, Folau piedzīvoja debiju Superlīgā, kas gan bija viņa atgriešanās regbijā-13, kuru oficiālā līmenī viņš nebija spēlējis kopš 2010. gada.

Jāatzīst, ka debija izdevās lieliska, jo tieši viņš bija viens no tiem, kurš nodrošināja katalāņiem ātru izrāvienu spēles sākumā. Vispirms gan Sems Tomkinss pārrāva aizsardzības līniju un guva pirmos piezemējumu, bet tad Folau, sev raksturīgā stilā, notvēra gaisā ar kāju spertu bumbu un palielināja rezultāta starpību vēl par četriem punktiem.

Kaslfordieši gan mēģināja turēt līdzi, bet "Catalan Dragons" savus apgriezienus nesamazināja, bet par mača varoni kļuva jau pieminētais Tomkinss, kurš kopumā izcēlās ar trim piezemējumiem.

Uz uzvaru takas un arī turnīra tabulas galvgalī atgriezās "St Helens" vienība, kas ar 32:18 tika galā ar "Hull FC", bet otra Halas pilsētas komanda, "Kingston Rovers" piedzīvoja smagu sakāvi pret Līdsas "Rhinos" – 10:52.

Regbija Superlīga, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Viganas "Warriors"Toronto "Wolfpack"32:10
Salfordas "Red Devils"Hadersfīldas "Giants"10:12
Līdsas "Rhinos""Hull KR"52:10
"Catalan Dragons"Kaslfordas "Tigers"36:18
Veikfīldas "Trinity"Varingtonas "Wolves"18:8
"Hull FC""St Helens"18:32
#KomandaSUZP
1."St Helens"3214
2.Viganas "Warriors"3214
3.Hadersfīldas "Giants"2204
4."Hull FC"3214
5.Kaslfordas "Tigers"3214
6.Līdsas "Rhinos"2112
7.Varingtonas "Wolves"3122
8."Catalan Dragons"2112
9.Veikfīldas "Trinity"2112
10."Hull KR"3122
11.Salfordas "Red Devils"3122
12.Toronto "Wolfpacks"3030

Izmantotie resursi:
https://www.superleague.co.uk/